Депутатско обзавеждане – нова кухня, нови коли

През т.г. парламентът е предвидил харчове за над 8,8 млн. лв.
6 мар 2014 08:20,
149
Депутатско обзавеждане – нова кухня, нови коли
Настоящите депутатски возила. Снимка: архив, Булфото

30 нови коли на стойност 1,2 млн. лв. ще купи парламентът през тази година.

Това става ясно от предварителното обявление, пуснато в сайта на Агенцията за обществени поръчки и цитирано от в. "24 часа".

Освен на нови лимузини депутатите ще се возят и на 3 нови бусчета, за които са заделени 300 хил. лв.

През т.г. парламентът е предвидил харчове чрез обществени поръчки с общ размер над 8,8 млн. лв. В обявлението са изброени 26 позиции, като транспортът е най-голямото перо.

Освен подмяната на автопарка в него са и доставката на бензин и на самолетни билети за нуждите на депутатите - и двете на стойност по 1,4 млн. лв.

За близо 88 000 пък ще се купува кухненско оборудване и домакински уреди за бюфетите и кухнята на парламента. 135 хил. ще отидат за хранителни стоки за служебните офиси. Букетите и венците за протоколни нужди трябва да се вместят в 75 хил. лв.

Предстои подмяна на дограмата в някои от депутатските апартаменти за 60 хил. лв. Големи ремонти ще има тази година и в почивната база на НС във Велинград. За 300 хил. ще бъдат ремонтирани тенис корт и спортно игрище, а за 30 хиляди ще се изгради детска площадка.

Там ще има подмяна на фасадни плочки, както и на тротоари по алеите - общо за над 350 хил. лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
11
 
! Отговори
nikita преди 10 години
Защо им са нови коли и пак и пак обзавеждане и преобзавеждане - да не би обикновеното българско семейство да си купува през 3-4 години кола или прави ремонт... СРАМОТА ! И това НАРОДЪТ още го търпи ??? БЪЛГАРИ ! НЕ ПОЗВОЛЯВАЙТЕ ТОВА ДА СЕ СЛУЧИ С НАШИТЕ ПАРИ ! Тези надминаха всички норми на наглост и безочие. Виждат, че НАРОДЪТ си мълчи, гледа сеира по телевизията и си кротува, а НЕ ТРЯБВА !!! Спомнете си приказката за зелнита - кой им позволява - НИЕ, НАРОДА...
22
0
 
11
 
! Отговори
V преди 10 години
Напишете за къщата на бюрека,от къде имат асистентките му толкова пари и защо Бареков им плаща наем да живее там.
21
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За какво са им нови коли. Ще кажат, за да ходим при избирателите по страната. Ами има влакове и автобуси, наглеци такива. Купете си колите с лични средства. Вземете ги на лизинг, ако не ви стигат парите. Парламента не бива да има повече от 3 коли.
20
0
 
10
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
Да ни заробвате за една година с милиони във вид на заеми,безсрамници !За да има за коли и ремонти на апартаменти и почивни станиции !!! НАГЛОСТ !!!Чувство за безнаказаност и липса на всякакъв морал !
19
0
 
11
 
! Отговори
Калкулация преди 10 години
1.2 млн. лева за 30 коли идва по 40 000 лева на кола... За чисто нова S класа, 7-*** серия на BMW или А8 - хмм - къде са тези цени бре? Бюджета за автомобилите е доста по-голям от цитирания, в това може да сте сигурни!
18
0
 
19
 
! Отговори
Хаха преди 10 години
Вместо да дадат на пенсиите по малко помощ, те ще си взимат коли.
17
0
 
7
 
! Отговори
ASI преди 10 години
парламентът е предвидил харчове за над 8,8 млн. лвzashto ne se spomenava,che tezi pari sa OBRANI ot NASELENIETOZASHTO ?????????
16
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Трябвало да се подменят дограмите в депутатски апартаменти? Ами да си ги подменят. Ние защо трябва да плащаме? Имат тлъсти заплати. Да си ги плащат от джоба. Ей, не накрадоха се тия.
15
0
 
10
 
! Отговори
???????????????????? преди 10 години
Koga shte mi smeniat i moiata 19 godi[na kolica?
14
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Все пак имаме социално правителство, какво са 8.8 милиона...
13
0
 
4
 
! Отговори
купете и на преди 10 години
Хрантутниците и престъпниците в нар събора и Шкурка за *** и катафалки ,ама Дачия!Чумата да ги тръшне!
12
0
 
22
 
! Отговори
otcheto преди 10 години
а пари за свещи предвидени ли са, ако не да им се купят!
11
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Така е по Европейски!Преди имаше за всички.Сега много за някои за други мизерия!!!
10
1
 
3
 
! Отговори
hahh преди 10 години
I sportnite igrishta :D sledvashtiq talant po futbol i tenis plevneliev i ovcharski
9
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Евалата, а така нови лимузинки, трябва си няма как, линейки за какво са ни, нали за двумилионен град, все пак имаме към 8.
8
0
 
40
 
! Отговори
ГЛАС НАРОДЕН преди 10 години
НАРОДНИ ИЗЕДНИЦИ!1.ТРЯБВА ДА ОСТАНЕТЕ ПОЛОВИНАТА ОТ 240 В НС.2.ДА ВИ СЕ СПРАТ ДЪРЖАВНИТЕ СУБСИДИИ.3.ДА ВИ СЕ МАХНЕ ОХРАНАТА И ДА ПЪТУВАТЕ САМО С ОБЩЕСТВЕН ТРАНСПОРТ.4.ДА СЕ ХРАНИТЕ ПО ЗАВЕДЕНИЯТА ЗА БЪРЗО ХРАНЕНЕ (за да видите какво ядем ние обикновените хора, които работят за да издържат вас)5.ДА ВИ СЕ НАМАЛЯТ ЗАПЛАТИТЕ (или поне замразят) И ОСВЕН ЗАПЛАТИ-НИЩО ДРУГО ОТ СТРАНИЧНИ ДЕЙНОСТИ И УЧАСТИЕ В КОМИСИИ...МОГА И ОЩЕ ДА ПРОДЪЛЖА С НОМЕРАЦИЯТА, НО ЗА МОМЕНТА И ТОВА ВИ СТИГАГЛАС НАРОДЕН
7
0
 
29
 
! Отговори
Денислав преди 10 години
Много нагло е това племе - депутат. Тотално е скъсало с реалността и народа. Вече си правят частни посещения на паметника на Левски, на Освобождението. Явно състоянието на народа не ги интересува или живеят в собствен измислен свят, или въобще не искат да се срещат с "ония мизерници - наречени народ".Ако заплатата му е 2000 лева, то и колата на която се вози трябва да е на стойност близка до тази, а и защо да му се дава служебна кола, да си купи негова или карта за градски транспорт.
6
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това ако не наглост...........не знам!дава им се държавна субсидия, като влезнат в парламента започват да получават заплата+командировъчни+охрана+други разходи(за които не трябва да се отчитат)+коли+пътувания+почивки на занижени цени и да не забравяме КЮФТЕТАТА. Отделно участват във фирми, комисии и т.н.Аджеба ефенди!Ние за какво работим и едвам смогваме да изхранваме семействата си?
5
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И аз искам в къщи нова кухня и пред нея паркирана нова кола за 40-50 000 лева,но не става!!!Трябва да си плащам вноската към валутен борд,вноската към ЕС,концесиите на вода,руда,заводи и предприятия,електроразпределителни дружества с наложените ми европейски цени,данъци,такси,акцизи и докато премигам-парите за нова кухня и кола ХВРЪКНАЛИ!!
4
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 2Ei platenite drisliovci na Kutev sa stanali rano :D