БСП "самоизгони" Първанов и компания

"Не можем да търпим членове, които ни хулят, отричат и компрометират"
156
БСП "самоизгони" Първанов и компания
Янаки Стоилов и Велислава Дърева Снимка: БТА

БСП констатира, че от партията са се самоизключили 10 нейни членове начело с президента в периода 2002-2012 г. Георги Първанов.

Освен него решението засяга и бившите министри Румен Петков и Евгений Желев, кмета на Перник Росица Янакиева, Ивета Станкова, бившия лидер на соцръководството в Монтана Емил Константинов, бившия общински председател на БСП-Добрич Владимир Калчев, Бойка Арабаджиева и Людмил Веселинов.

Георги Близнашки също вече не е член на левицата, но не защото се присъедини към АБВ, а защото застана на страната на протестиращите студенти и на президента Росен Плевнелиев за провеждане на референдум.

В решението пише, че „БСП констатира прекратяване на членството им” за "системно нарушаване на уставни норми, изразяващо се в активна  дейност в подкрепа на друга листа, нарушаване на единството и единодействието в партията и неизпълнението на колективно взетите решения".

Още по темата
To беше взето днес на пленум на партията. Предложението дойде от Изпълнителното бюро.

„Това решение беше гласувано с 85 души, трима против и 2 въздържали се при 103 участници”, заяви Янаки Стоилов, зам.-председател на партията.

Няма изключване и самоизключване, решението има констативен характер, това е заключителен процес, добави той.
 
Близнашки се прости с членството си „за уронване престижа на партията, системно нарушаване на уставните норми, състоящо се в публични изявления и действия срещу партийната политика и партийните решения и за саботиране на обществената подкрепа на решенията на партийните органи в полза на друга политическа сила”.

В решението е записано още, че „градските и общинските (районни) съвети на БСП, в чиито организации има партийни членове, които участват или подкрепят други листи, както и които системно нарушават уставните норми, да предприемат действия в съответствие с Устава на БСП”.

„Вече категорично се потвърди, че с листа за евроизборите, различна от листата на БСП, АБВ поставя ясна разделителна линия с кандидатите на партията. Няма европейска партия, която да позволява такава двойственост в позициите и поведението на своите членове. Недопустимо и политическо неморално е да членуваш в една партия, а да работиш за кандидатите на друга. Безпринципно е да застанеш срещу партията, която в драматично време отстоява идеите за социална, правова и демократична държава, срещу безскрупулността и цинизма на политическия ни противник”, обвиниха в решението си социалистите.

„Не е справедливо, не е солидарно, не е партийно да застанеш срещу тези, които са те подкрепяли, избирали и са вярвал и в теб, особено ако се казваш Георги Първанов и заявяваш с патос „Партията е минало за мен. В момента работя за АБВ и това е бъдещето ми”.

Още по-несправедливо и неморално е да стоиш формално в редовете на БСП и да не изпълняваш основните си задължения като партиен член, да работиш за изпълнение на партийната политика и партийните решения и за укрепване на организационно-политическото единство на партията, както и да участваш активно и да поддържаш партията и нейните кандидати в изборни кампании и други политически прояви. Нещо повече  какъв партиен член можеш да бъдеш, ако декларираш публично като Румен Петков: „Аз съм член на БСП на свободна практика – ще работя за успеха на АБВ на евроизборите”. Затова БСП като уважаваща своето достойнство и своя авторитет партия не може да търпи в редовете си членове, които я хулят, отричат и компрометират”, остро упрекна в решението си ръководството на левицата.

На днешния пленум то прие и проект на декларация срещу омразата на изкуството да живеем заедно.

„БСП е много обезпокоена от тази омраза заради самата омраза, която от месеци наред залива българското общество”, коментира от името на социалистите Велислава Дърева.

Според нея причина за това не е само социално- икономическата криза, но и "фанатичното желание на десницата да не приеме резултатите от последните избори".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още по темата: БСПчленове
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
4
 
! Отговори
SERGEI STANI6EF преди 10 години
OOPRNI TO4KI . DA JIVEE KOMUNIZMA DRUGARI! VE4NA DRUJBA SYS SEVERNA KOREQ!.URA DRUGARI!.KU4ETA 6TE PROQDEM KOMUNIZMA NQMA DA PREDADEM URAAAA!
41
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Започна се отново търсенето на врага с партиен билет,както през периода 1946-1954 година. Сталинистките методи се завръщат -"всеки който не е с нас е против нас" е новият-стар девиз на столетницата.С огорчение може да констатираме властта в тази палтия е в ръцете на болни закостенели мозъци готови на всяка цена да отстояват властовите си позиции.И с решението си за референдума затвърдиха мнението ,че искат само да редят избирателните списъци и мнението на хората не ги интересува!
40
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Страхотна снимка - ето това е БСП :)))))
39
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БСП е много обезпокоена от тази омраза заради самата омраза..."Тия най-после си поставиха точната авто-диагноза ! Плюс това в случая не си дават сметка, че говорят срещу бивш президент на България, а не просто срещу някой свой съпартиец ! Това още по-ясно показва колко им е сбъркан начинът на мислене !
38
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Отдавна трябваше да ги изгоните! Съжалявам, че гласувах за този човек да бъде Президент! Евала на г-н Петър Стоянов, когато лидера на АБВ го измести от поста, той като умен човек си намери работа в чужбина и то къде и не разцепи СДС! И до ден днешен е верен седесар, Първанов да трябваше да вземе пример от него, но се изложи!
37
3
 
9
 
! Отговори
крокодила Гена преди 10 години
На снимката вляво са снимали Чебурашка! !! Дъртата Брантия Дъръбърева!!! o_O
36
5
 
3
 
! Отговори
BURZUM преди 10 години
Отдавна трябваше да бъдат изритани тия гадове.И да си останат само верните на партииния курс, който е единственият прав курс.Както се казваше в едно стихотворение ПАРТИЯТА е винаги права дори и да съгреши.
35
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДЪРТЕВА пак се появи да драпа за кокала
34
1
 
10
 
! Отговори
омотан преди 10 години
Не знам каква е политиката и на едните и на другите, но на мен ми омръзнаха тези крайно десни действия спрямо народа като са на власт.
33
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
първанов напусна заради гнусната коалиция на бсп с дпс ,това е причината .
32
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
бсп се самоизяждат от алчност
31
1
 
9
 
! Отговори
БЪЛГАРИН 1 преди 10 години
Ами ако сте за хулене,отрицание и компрометиране защо някой да не го прави - или който не е снас е против нас.Нали уж нещо се променихте,само дето нищо старо не е забравено,но баламите измряха . И тоя Председателя на комисията по външна политика как само се гъзеше на турчина преди дни- просто не ставате вече,не че някога сте ставали .
30
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Марш в мавзолея!
29
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БСП "самоизгони" Първанов и компания"Не можем да търпим членове, които ни хулят, отричат и компрометират-----------------не можели да търпят някой да й казва истината в очите,затова ги изгониха и защото не могат да търпят мнението на българите затова малко ,по .малко ни гонят да заминаваме за чужбина ,колко българи си тръгнаха от родината заради политиката на пилитиците .това е бсп
28
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
СМЕШНИЦИ !
27
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мазен турчин цепи столетницата, хвърчат трески и петолъчки!
26
1
 
21
 
! Отговори
tribun преди 10 години
Имам поне 10 причини поради което ,считам че БСП по нищо не се различава от БКП и една от причините е методите с които продължава да работи партията, в търсенето на врага с партийния билет.Много хора с партийни билети са си отишли от белия свят поради единствената причина ,че мислят по различно от вожда на партията.Задава ли си въпроса как една партия наследница на БКП все още успява да е на власт въпреки всичко което направи да съсипе държавата.
25
1
 
41
 
! Отговори
ХУДОЖНИКА преди 10 години
БСП е много обезпокоена от тази омраза заради самата омраза, която от месеци наред залива българското общество, коментира от името на социалистите Велислава Дърева.-------------------НЕ ДЪРТА ***, ОМРАЗАТА Е ЗАРАДИ САМИТЕ ОМРАЗНИ. БСП, ДПС, АТАКА И ЗА КАЙМАК ***.
24
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
да се прибират в ГЕРБ
23
0
 
40
 
! Отговори
makedonski преди 10 години
ДПС като истински *** убиват организма, който ги храни!