Чакаме ЕК да възстанови плащанията по ОП "Околна среда"

Проверката на договори по обществени поръчки приключи, идват експерти от ЕС
Обновена: 13 мар 2014 17:06 | 13 мар 2014 13:51, Камелия Цветанова
3
Чакаме ЕК да възстанови плащанията по ОП "Околна среда"
Искра Михайлова. Снимка: архив, БТА

Ако от Европейската комисия са удовлетворени от това, което сме направили, плащанията по Оперативна програма „Околна среда” ще се възстановят. Това каза в парламента министърът на околната среда и водите Искра Михайлова.

Преди месец тя обяви, че до края на март трябва да се възстановят плащанията по оперативната програма, които бяха спрени от Брюксел заради съмнения при провеждането на обществените поръчки.

Още по темата
Михайлова съобщи днес, че е приключила проверката на договорите по обществените поръчки и провеждането им и резултатите са предоставени на дирекцията „Одит на средствата от ЕС”.
 
„Очакваме в края на тази седмица или в началото на следващата да дойдат експерти от „Одит на средствата от ЕС”, да направят проверка на извадка на това, което ние сме проверили, и да се изпрати информация към Европейската комисия”, уточни тя.
 
Проверени са всички договори, по които има обществени поръчки за периода 2010 – 2013 г.
 
„Проверени са над 230 договора и са търсени грешките, заради които беше спряно плащането – смесване на критерии, удължаване на срокове, съкращаване на срокове, неравностойна конкуренция и изискване за принадлежност към организации”, подчерта Искра Михайлова.
 
По отношение на реиндустриализацията на икономиката и опасенията на еколози, че с нея може да се стигне до замърсяване, министърът обясни, че България има развита система на екологично законодателство.

„Няма инвестиционни предложения, които да не подлежат на оценка на въздействие на околната среда или оценка на съответствие”, припомни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: МОСВИскра Михайлова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
5
 
! Отговори
Мунчо преди 10 години
Абе щом и министърката не знае кой и е одитния орган и че не е дирекция.....
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
OOO ЩЕ ЧАКАТЕ