Да не се политиканства за Лясковец, да разсъждаваме, зове Борисов

"При 4-ма простреляни полицаи е по-добре министърът и главният секретар да си мълчат"
Обновена: 14 мар 2014 22:33 | 14 мар 2014 20:30, Веселина Йорданова
215
Да не се политиканства за Лясковец, да разсъждаваме, зове Борисов
Бойко Борисов. Снимка: архив, БулФото

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов смята, че е по-добре вътрешният министър и главният секретар на МВР „да си мълчат, отколкото да приписват вината на други хора“.

За операцията в Лясковец днес Борисов коментира пред „Фокус“, че „при четирима простреляни полицаи, по-добре да си мълчат, и да изкажем съболезнования на близките“.

Още по темата
На официалния си сайт Борисов е публикувал коментар за операцията, при която 53-годишният Петко Савов простреля смъртоносно спецполицая Емил Шарков и рани други трима негови колеги.

„Лоша дума за МВР няма да кажа. Подобен инцидент може винаги да възникне. Служителите на МВР в страната имат ежедневно подобни задържания и изземвания и никой от тях не е застрахован, че подобно нещо няма да му се случи”, заявява лидерът на ГЕРБ.

Борисов си спомня случая в Харманли с „небезизвестния Чакъра“. Лицето беше изстреляло над 200 патрона по служителите на реда, които бяха отишли да го задържат, и само късметът им ги остави живи. Днес щом има жертви, значи работата не е добре свършена, безспорно, категоричен е той.

Все пак лидерът на ГЕРБ заявява, че много му се иска в такива моменти „да не се политиканства, а обратното, да се опитваме да разсъждаваме, да се опитваме да бъдем толерантни“. Защото държавата колко психично болни има да издържа в тази тежка финансово-икономическа криза, това не е единичен случай”, допълва Бойко Борисов и обяснява, че като главен секретар се е стараел да пази живота първо на гражданите и на полицаите, а едва след това на този, който си е позволил да открие огън по тях.

"Лесно е да се обвиняват министърът, главният секретар или който и да е. Затова предвид факта, че на ден има по стотина такива операции и няма как полицаите да знаят, че ще ги посрещнат със стрелба, смятам, че действията им по обезвреждането и раняването на лицето, открило огън, са оправдани”, каза още експремиерът.

Борисов коментира, че полицаите по границата месеци наред „седят под найлоните при нечовешки условия“. „МВР е подложено под огромен натиск и в никакъв случай не е правилно да се каже „МВР на Цветанов”, „МВР на Йовчев”. Това си е работа на областния директор и на полицията в Лясковец. Те са всеки ден, затова взимат заплата, затова са независими, затова са експерти. Със сигурност не само ще има наказани, ще има и повдигнати обвинения", смята лидерът на ГЕРБ.

Както Dnes.bg писа МВР шефът Цветлин Йовчев обяви, че ще иска оставки, ако се установят действия или бездействия, в резултат на които се е стигнало до развоя на операцията в Лясковец.

До момента операцията е проведена спрямо всички законови изисквания, коментира министърът пред журналисти в парламента по-рано днес.

„Ако в даден момент оценката ми е такава, че с мое действие или бездействие съм допринесъл за трагичната развръзка на тази операция, то бих предприел съответните действия, към момента не виждам такива“, каза той. Йовчев призова първо да се изчака да приключат всички действия по тази операция и заяви, че след това ще бъде направен внимателен анализ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
8
 
14
 
! Отговори
Непозната преди 10 години
Ама Боко Тиквата пак е нахален! И то има защо. Явно иска да отклони общественото внимание от факта, че сигналите за поведението на стрелеца от Лясковец са подавани още от 2010 г., но неговото правителство не си е мръднало пръста да направи нещо по въпроса и да предотврати евентуалната трагедия цели три години.
133
5
 
8
 
! Отговори
иван преди 10 години
До :-)какви оставки , за работа която не е свършена когато той "командваше"
132
6
 
12
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 10 години
Е ТОВА ЧУДО ТИКВУН ДА РАЗСЪЖДАВА И ДА БЪДЕ ТОЛЕРАНТЕН ИЛИ Е НЕВЪЗМОЖНО ИЛИ Е 8-ТО ЧУДО НА СВЕТА !
131
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До men...Такива са избирателите ... т.е. МАТЕРИАЛЪТ ...
130
7
 
14
 
! Отговори
КРАЧУН преди 10 години
КУХА ТИКВА ДА РАЗСЪЖДАВА . ХАХАХАХАХАХАХАХА.
129
11
 
17
 
! Отговори
С АКЪЛ ПОНЕ ПОМАГАМ преди 10 години
МАФИОТЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ - НЯМА ВРЪЩАНЕ НАЗАД, НЕ МОЖЕШ ДА ЗАБЛУДИШ ЦЯЛ ЕДИН НАРОД, ВСИЧКИ ВЕЧЕ ЗНАЯТ ЧЕ СИ ГЛАВАТА НА ОКТОПОДА СИН НА ЦВЯТ ( ГРУПИРОВКА "СИК" ) ОСТАНАЛ ОТ ОНЕЗИ ТЪМНИ МУТРЕНСКИ МАФИОТСКИ ВРЕМЕНА НА 90-ТЕ , ВСИЧКИ ВЕЧЕ ЗНАЯТ !!! ОТИВАШ СИ, ИЗГАСВАШ, ВСИЧКИ ЩЕ ТЕ НАПУСНАТ И НАЙ-ВАЖНОТО : ЩЕ ТЕ ПРЕДАДЪТ ! ЗАЩОТО ЕГОТО ТИ Е НЕКОНТРОЛИРУЕМО , САМ СЕ САМОУБИ СКОРО ЩЕ СИ ИЛИ СРЕД МЪРТВИТЕ ИЛИ СРЕД ОСЪДЕНИТЕ ТИ И ПОДГЛАСНИКА ТИ РЕКЕТЬОР - ЦВЕТАНОВ . ПОСЛЕДНИТЕ ОСТАНАЛИ ОТ ОКТОПОДА .
128
6
 
16
 
! Отговори
daren преди 10 години
Не разбирам много, ама толкова ли беше трудно да ми метнат на дядката една газова граната и да го събудят след час със студена вода...??? Незнам, какво е това разоражаване на юруш, като че ли някой ги гони. Ми почакайте, говорете с лудия, може да му дойде друг акъл.. ама пак някой се е направил на големия шефф и е изпратил момчетата.
127
21
 
17
 
! Отговори
:-) преди 10 години
Браво на Борисов за умерената позиция без излишно критикарстване. Въпреки че има основания да бъде и по-критичен, не се възползва да иска оставки. Много реален!
126
16
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Боже, какъв *** сме допуснали да ни "управлява" почти четири години! А наглостта и поведението Му на завършен *** са отвратителни!
125
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
za syzalenie policiata niama pari, no ima silno razdut stat i rezultata e losho obuchenie
124
6
 
7
 
! Отговори
POLICIA преди 10 години
Ако имаш съсед с ловна пушка , значе е опасен за съседите си
123
1
 
22
 
! Отговори
men преди 10 години
каквато ни полицията, такава ни и армията, такива ни и политиците, такава ни и държавата. момчета много сме зле, децата ни няма да има къде да живеят, какво правим?
122
9
 
7
 
! Отговори
Да се конфискува преди 10 години
Да се конфискува незабавно оръжието на всички ловджии в цялата страна , никой да не съхранява оръжие в дома си освен Органите на реда , така нема да има такива като този Психично болен но с 4 пушки в дома си
121
10
 
15
 
! Отговори
Нели преди 10 години
БОКО СТИГА СИ ПЛЮВАЛ ЩОТО С ЦВЕТАНОВ СТЕ ДРЕМАЛИ И НЕ СТЕ СИ СВЪРШИЛИ РАБОТАТА В ЛЯСКОВЕЦ ШЕФА НА МВР СТЕ ГО НАЗНАЧИЛИ ВИЕ С ЦЕЦО А КАЛИН ГЕОРГИЕВ ЛИЧНО Е ОТМЕНИЛ ЗАДЪРЖАНЕТО НА ТАЯ ОТКАЧАЛКА ПРЕДИ ГОДИНА И ПОЛОВИНА
120
8
 
17
 
! Отговори
Стефанов-Странджата преди 10 години
Чудя се как още има наивници да вярват на човека слънце извинете но сте пълни откачалки
119
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Боко нищо не каза за отверката тоя що не сте го фанали с Цецо ааа ах вие колко сте хитри и дваматаа
118
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По време на соца при нас живееше луд ,който заплашваше и нараняваше хора и полицията казваше , че нищо не може да се направи така че аз разлика не виждам и в Франция имаше скоро истории . Не виждам основа за плюене ,жалко за полицаите трябвало е най - висока степен на потготовка .Случаят е бил високо рисков обаче никой не би оправдал действията .
117
10
 
10
 
! Отговори
Мукарчо преди 10 години
Защо не го хванте тая окачалка още през 2012 а Боко къде дремахте с Цветанов като лично Калин Георгиев е отменил негово задържане айде чао че си имам работа утре пак ще ви пиша!
116
14
 
11
 
! Отговори
патриот преди 10 години
Бойко е ВЕЛИК патриот!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
115
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Милиардера го глобиха с 500 милиона и веднага влезе в болница.Ако случайно Сретан излезе каква ли ще му е диагнозата?2 милиарда има дивия каратист в Катар и прати Росенчо да му сключи сделките.А тъпия Българин си мисли,че бойко е десен?!Е по-големи *** на тази планета дали има?!