Двама от ранените полицаи остават в тежко състояние

Единият от тях може да изгуби ръката си, казаха от ВМА
Обновена: 14 мар 2014 19:47 | 14 мар 2014 17:06, Красимир Ангелов
53
Двама от ранените полицаи остават в тежко състояние
Снимка: БТА

Състоянието на двама от тримата ранени полицаи е тежко, но няма опасност за живота им, обяви пред журналисти д-р Неделчо Цачев от ВМА. Малко по-рано днес тримата ранени бяха транспортирани с военен самолет от Горна Оряховица.

Д-р Цачев обаче посочи, че има сериозна опасност от инвалидизиране на двама от ранените. Единият от тях е с тежка травма на ръката и може да се наложи ампутация, съобщи полк. Николай Младенов, който е анестезиолог - реаниматор, участвал в транспортирането на полицаите с военния самолет „Спартан”.

Още по темата
Ръката на пострадалия за момента има сетивност, но предстоят много тежки и продължителни операции за възстановяването й, категорични са лекарите.

Състоянието на третия ранен е по-леко.

Полицаите са били с бронежилетки и затова раните им са в областта на ръцете. Първите операции вече са извършени, а следващите ще бъдат след два дни. В момента полицаите са в шокова зала, посочиха от ВМА.

Шийна рана е причинила смъртта на служителя на СОБТ Емил Шарков, заяви полк. Николай Младенов, участвал в транспортирането на ранените полицаи до София. По думите му останалите ранени полицаи, са извадили късмет, че не са получили смъртоносни рани. При тях огнестрелните наранявания са предимно в областта на горните крайници.

След извършените интервенции, на пострадалите се провежда антибиотично лечение с цел ограничаване на риска от усложнения вследствие на огнестрелните наранявания.

Както Dnes.bg съобщи, тримата ранени бяха настанени веднага след инцидента в болницата във Велико Търново. След като бяха стабилизирани, те бяха преместени с военен самолет в София, а оттам настанени във ВМА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Трима ранени и един убит с ловна пушка?!?!? Каква скорострелност има тая пушка? Тия що не са се скрили след първия изстрел? Да не са влязли едните отпред, другите отзад и да е имало "братски огън"?
39
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много ясно се вижда гледката на България ,навсякъде е пълно с крадци изнудвачи кой с пушка кой с газов пистолет няма значение че е газов пистолет да дойде някой да дигне срещу теб кой му дава право няма значение към кого това ако вижда обществото за нормално то значи и обществото не в ред .Смърт на всякакви криминалитети който нарушава реда на обществото.
38
0
 
5
 
! Отговори
KALITKO преди 10 години
ТОЗИ ЛУДИА ТРИАБВА ДА ГО НАПРАВИАТ ИНСТРУКТОР НА СПЕСИАЛНИТЕ ЕЛИТНИ 4АСТИ !!!!
37
2
 
4
 
! Отговори
МУСТАФАР преди 10 години
БРАВО НА ЧОВЕКА. ПАТРИОТ.
36
1
 
10
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 10 години
ПО-ДОБРЕ дъщеря "ястреб" отколкото син полицай
35
0
 
4
 
! Отговори
imammnogokinti преди 10 години
ne znam za vas hora,oba4e az gledah predi vreme/godini/filma na btv za baretite i naistina togava mi napravi silno vpe4atlenie mom4eto koeto podari cvetence na jurnalistkata...dnes kato vidqh 4e e zaginal to4no toi mi stana mnogo krivo. R.I.P. izvinqvam se za shliokavicata
34
3
 
10
 
! Отговори
бай Иван преди 10 години
Вечна му памет на загиналия полицай.Въпросът ми е кой ненормален началник е разпоредил полицаите да бъдат в обсега на стрелбата?А бе кауни,има други средства за обезвреждане-с димки,газ,шокови гранати.Въпроса е щом човека бил психо, как е имал четири комплекта законно оръжие?Като че ли има истина в оня виц с въпроса колко милиционери са необходими да завъртят една ел.лампа?...
33
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До кога в тази държава лудите ще се разхождат на свобода и ще убиват хора. Тези хора трябва да се настанят в лудници. Депутати само дрънкат празни приказки, а не вземат сериозни решения за страната, но утре тези лудите ще подкарат и тях. Как за 25 г. никой не построи лечебно заведение за този вид хора. Колко народ трябва да избият за да се сетят да ги прибират.
32
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе ква е тая полиция бе? Може да ходят да бият хората,които протестират против комунистите, а не могат да озаптят един луд!!!За какво им увеличиха заплатите преди месец?Един ненормален уби 1 полицай и рани 3!Като се знае ,че е луд! Тия за какво взимат тия заплати,ако един ненормален ги трепе.В такъв случай заради некадърно свършена работа трябва да ги глобят жестоко,а не да им вдигат заплатите,затова че пребиват невинни хора,които протестират!
31
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Най-некадърното правителство до момента в България.
30
4
 
25
 
! Отговори
Саладин преди 10 години
ИМАМ ЧУВСТВОТО, ЧЕ АКО В БЪЛГАРИЯ НАХЛУЕ ОТРЯД ОТ ПОРЯДЪКА НА 300-400 БОЙЦИ С БОЕН ОПИТ (ЧЕЧНЯ НАПРИМЕР), НЯМА КОЙ ДА ГИ СПРЕ ДА СТИГНАТ ДО ЖЪЛТИТЕ ПАВЕТА. СТРУВА МИ СЕ ЧЕ БОЙНИТЕ ПОДРАЗДЕЛЕНИЯ СЪВСЕМ СА ИЗЛЕЗЛИ ОТ ФОРМА, ПЪК И АРМИЯТА Е ЗЛЕ И АКО НЕ ДАЙ БОЖЕ СТАНЕ НЕЩО ПО-СЕРИОЗНО ТРЯБВА ДА ТЪРСИМ ПОМОЩ ОТВЪН! ИНАЧЕ БЪЛГАРИТЕ СМЕ НАРИЧАНИ ПРУСАЦИТЕ НА БАЛКАНИТЕ ЗАРАДИ БОЙНИТЕ СИ ПОБЕДИ, НО СЕГА Е ДРУГО.......ДЕМОКРАЦИЯ Е!
29
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този, който му е издал разрешителното за оръжие и не е осъществил контрол в законно определения срок е извършил умишлено престъпление. така че Йовчев и *** да не се правят на гръмнати и на светци.
28
2
 
13
 
! Отговори
историк преди 10 години
След дълги проверки и заседания ръководството на МВР констатира. Всичко това идва в следствие от неправилните и ненавременни действия на хан Аспарух. Това е положението Минке. Хайде чао до следващия случай.
27
6
 
9
 
! Отговори
2012 година преди 10 години
Съдът е разпоредил на полицията през пролетта на 2012 г да проведе акция за задържането на този човек и отнемане на оръжията му! Защо полицията и Цвъ-цвъ не са изпълнили нареждането на съда? Гербери да не коментират тая история, че за тях е автогол и се размириса цялата история!
26
4
 
19
 
! Отговори
Истината преди 10 години
На Овчев издънките са като низ от мъниста хахаха....нямат преброяване!!! Първо с бежанците ни изложи на сигурен геноцид и мизерия...тоест срина тотално национлната сигурност, а днес един полицай си отиде от тоя свят, а още двама берат душа. Овчев Ов4ев ....подавай оставка моето мом4е, за един 4еп за зеле не ставаш.....добре изглеждаш като визия, ама в тиквата ти сухи мухлясали семки са останали само и бръмбари се гонят на воля!!!
25
7
 
28
 
! Отговори
Биволъ преди 10 години
Днес медиите на Дилян Пеевски съобщиха, че не само за това бившия гл.секретар е виновен за трагедията в Лясковец. Той , Б.Борисов , Ц.Цветанов и всички от ГЕРБ имат основна вина за десанта на Руснаците в Крим. Тяхна е и вината за изчезналия самолет. Също така да не смятат , че не знаем какви ги вършат при раздаването на Оскарите в Холивуд. Заради тях нашия човек от БСП-ПЕС не го наградиха. При това положение няма да гласуваме за тях, а за нашата обединена партия тесни социалисти БСП-ДПС-ДС.
24
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен"Снайперисти няма ли в тази държава?"Ами няма..те куките са толкова пияни и дрогирани че кой ще хване карабина да стреля от 50м по някакъв луд!А тоя "главсек" както го наричат журналята което според мен се тълкува като главорез казал че ставали лесни мишени с фенерчета.Абе родна милицийо...за вас думата уред за нощно виждане да е позната? Какви спец полицаи какви 5 лева?
23
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сватбарите ги ремонтираха.
22
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Снайперисти няма ли в тази държава?
21
11
 
10
 
! Отговори
от 23-ти преди 10 години
Какви са тези минусчета бе гербери, вие като "граждани за европейско развитие" трябва да подкрепяте европейският съд в Страсбург и да признаете решението му, а решението му е че методите на Тиквата са противозаконни. Или сте граждани за европейско развитие само когато ви изнася :)