За момента няма да има нови правила и санкции на пътя

До 6-7 месеца ще има нов Закон за движение по пътищата
Обновена: 14 мар 2014 09:55 | 14 мар 2014 09:50,
2
За момента няма да има нови правила и санкции на пътя
Снимка: архив, Булфото

„За момента няма да има нови санкции и правила на пътя“. Това заяви народният представител от БСП Георги Свиленски в сутрешния блок на Нова телевизия. Единственото, което ще бъде направено в тази сфера, е синхронизация на българското и европейското законодателство, за да не бъде България санкционирана.

Свиленски допълни, че в момента се правят опити за сформиране на широка дискусия, в която да се види дали има нужда от нов Закон за движение по пътищата. В нея ще бъдат дискутирани всички предложения, за които се говори в последно време, но нов закон ще има най-малко след 6-7 месеца.

Още по темата
В студиото гостуваше и депутатът от ГЕРБ Ивайло Московски, според когото трябва да се направи широк работен екип, който трябва да работи по дългосрочен и устойчив закон. Това обаче не трябвало да пречи на коригирането на действащия закон. Дончев поясни, че в гласувания на първо четене закон водеща е възможността да се глобяват чужди граждани у нас, както и да не може румънски граждани да регистрират автомобили в България.

Според Ивайло Московски годишният технически преглед не изчерпва темата за автосервизите. Темата според него е сериозна, защото над половината от автопарка в страната е над 15-годишен.

Предложенията около дейността им са свързани с въвеждането на регистрационен режим с минимална такса, която да не ги обременява. От ГЕРБ искат сервизите да заявяват дейността си пред Министерството на транспорта, както и да обявяват с каква апаратура и с какви специалисти ще работят. След като извършат една услуга, ще трябва да се издаде освен касов бон и гаранция.

В студиото беше засегната и темата за процедурата за взимане на алкохолни проби от водачите. Според Ивайло Московски наредбата в този си вид е стара и неефективна. Благодарение на нея много от пияните шофьори се измъкват безнаказано.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Край преди 10 години
Свалете колите от тротоарите и градинките в София БЕЗУСЛОВНО. Аргумента няма къде да се паркира е *** и ни прави Бантустанци. Няма голям град в който паркирането да не е проблем и не знам град по света в който се паркира така /включително и на Балканите такова паркиране няма/.
1
0
 
2
 
! Отговори
преди 10 години
Проблем на Московски бил че колите били над 15 години. Ами да раздаде нова кола за стара и ще се оправи положението ... тарикати! Говорят ти едно, а гледат на си направят още едно монополче по възможност, да се вслушат в правдивия глас на застрахователното лоби, на автобусното лоби и отвреме-навреме изниква спешна необходимост от смяна я на номера, я на талон ...