Орешарски иска регистър на хората с психически заболявания

Може и да се подновят психотестовете на всички с оръжие
Обновена: 16 мар 2014 18:02 | 16 мар 2014 17:55, Камелия Цветанова
136
Орешарски иска регистър на хората с психически заболявания
Снимка: Булфото, архив

Ще създам работна група между МВР, здравеопазването и социалното министерство, за да направят системен поглед върху проблема.

Още по темата
Има нужда и от създаването на централен регистър на хората с психически заболявания.

Това каза премиерът Пламен Орешарски в Боровец след петъчния инцидент в Лясковец, при който един полицай беше убит, а трима ранени по време на спецакция за отнемане на оръжията на 53-годишния Петко Савов Петков, който е психично болен.

Той добави, че във връзка с този случай вече е изискал мнение на представители на МВР, на здравните и социалните власти.

„Може би има нужда и от затягане на режима за притежаване на оръжия. Надявам се, че като направят 1-2 сбирки, след седмица-две ще могат да направят общ доклад с препоръчителни мерки, които ще обсъдим на оперативно заседание и ще се ориентираме към някакви мерки”, заяви премиерът.

Според него е възможно да се стигне и подновяване на психотестове на всички притежатели на оръжие, но с уговорката, че това трябва да решат специалистите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя от снимката с Мория синдром говори поредните си глупости. Първо в конкретния случай изобщо не става дума за психична болест, а за личностова патология. Второ подобен регистър е като регистрите в концлагерите - съвършено неетична и неефективна мярка, която ще бъде ползвана за репресивни цели. Трето - как ще затегне режима на нелегалните оръжия? Четвърто - ще се вземат едни кинти за масово тестиране. Такъв феноменален *** рядко съм виждал, чудя се как се е научил да си мие зъбите сам.
118
0
 
1
 
! Отговори
ГЮРО МИХАЙЛОВ 1 преди 10 години
Неуспехът е измислица. Ако се опитаме и положим усилие няма начин да не постигнем победа. Ако се научим на това, добре. Ако не можем сами, нека оставим тези, които в момента се опитват с много мъки, въпреки всички, да го постигнат! Това е урок, който трябва да научим! И да не го забравим до изборите!!!
117
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Първо него трябва го включат - диагнозата е "Червен вятър".
116
1
 
1
 
! Отговори
ГЮРО МИХАЙЛОВ 1 преди 10 години
Все повече гледам, чета и недоумявам!? Първо гласувахте за сините/ десните/... После дойде банкянската ***... Сега се появиха дудуци и сценаристи... Не мога да проумея, наистина, толкова ли е ***, наивен или *** българският народ или част от него, за да продължава да вярва на изрезки!?!?!? Доказана мутра, този новият пък, с цялата си наглост преди седмице обяви, че собствената му телевизия за нищо не ставала, защото видиш ли, тя обслужвала правителството!? Та, тази точно телевизия по ц
115
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не са опасни психично болните а тези които ни управляват и ни докарват до това положение.Психично болните имат нужда от грижи.Затворени в психиатрии и затвори оковани в белезници и усмирителни ризи няма да се излекуват.И те са хора не опитни животни.
114
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всичко що е от Герб си е за психодиспансера
113
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тити Папазов
112
0
 
2
 
! Отговори
redoven преди 10 години
Мога да ви покажа ,че моя милост пак ,ще избегне регистрацията и пак гол по поляната ,ще тичам
111
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Боже, мили! Не мога да повярвам, че и с това може да се спекулира. Никакъв усет за мярка в бесния настъпателен бяг към властта. Ами хидроинженерът ще го включите ли в тази бърза акция. Явно имате нужда от мноооооого помощ. Изгонихте професионалистите, надявайки се, че работата може и сама да се върши, но не би. Не става и с приказки от хиляда и една нощ. С тях отдавна прекалихте. Обедня ви и словото, защото е безсилно пред нищоправенето. С нагласени пресконференции няма да заблудите никого.
110
0
 
13
 
! Отговори
д-р Психаус преди 10 години
Ами той самият орешарски трябва да е номер едно в тоя регистър на психотата...
109
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До турчин -АМИ с тебе и гербаджиите в лудницата
108
0
 
9
 
! Отговори
:)) преди 10 години
То той го е направил .... министри, парламент .... няма ли ги написани? ....
107
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Регистрирайте Боко под 1, по задно класиране би наранило егото му.
106
1
 
17
 
! Отговори
турчин преди 10 години
А БОЛНИТЕ ПОЛИТИЦИ КАКВО ЩЕ ГИ ПРАВИМ.Понеже Орешарски е част от тях
105
1
 
12
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 10 години
Ako stane tova,VOLEN IZGORYA!
104
2
 
13
 
! Отговори
bobo преди 10 години
поредната глупост,ми айде трябва да започнеш от Сидеров, Бареков,Занаида Златанова /тука даже и външно се вижда,че има отклонения/,е ской ще започнеш ***!!!???
103
0
 
8
 
! Отговори
ИК преди 10 години
Защо отново ще въстановяваме нещо което го е имало?До кога? Време е тези които решаваха и променяха и махаха сега да си понесат отговорноста.Заради тях сме в това положение.
102
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
При управлението на Б.Борисов почти всеки ден имаше самоубийства по цялата страна добре че го изгонихме тиквата и заради герб от страната напусна 2 милиона.
101
1
 
13
 
! Отговори
Черен Петър преди 10 години
А Наpода иска да се закpие седянката в Министеpския съвет
100
1
 
11
 
! Отговори
STANIK преди 10 години
Ами и ти си в тоя списък