Да не се допуска ескалация на напрежението в Украйна

Това поиска Маргарита Попова на среща с Микола Балтажи
Обновена: 21 мар 2014 19:24 | 21 мар 2014 19:24, Петя Славова
38
 Да не се допуска ескалация на напрежението в Украйна
Снимка: Булфото

Властите и гражданското общество в Украйна да не допуснат ескалация на напрежението и засилване на конфронтацията между различните общности в страната. За това е призовала вицепрезидентът Маргарита Попова на последователни срещи днес на "Дондуков" 2 с посланика на Украйна в София Микола Балтажи и с председателя на Асоциацията на българите в Украйна и депутат във Върховната Рада Антон Киссе, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Българският вицепрезидент е определила като най-голямо предизвикателство пред управляващите в Украйна днес постигането на консолидация на украинското общество. Маргарита Попова и посланик Балтажи са били единодушни, че би било пагубно в този момент да се стигне до конфронтация между двата народа - украинския и руския. Пред своите събеседници Попова е изразила загриженост за българската общност след референдума в Крим.

"Сега най-важното е да надделее разумът и да се възстановят спокойствието и стабилността в Украйна. Това е единственият начин да се преодолее днешната криза", е заявил Антон Киссе.

Председателят на Асоциацията на българите е посочил още, че позицията на сънародниците ни в Украйна е за запазването на либералния режим за използването на регионалните езици в страната.

Изготвянето на Национална стратегия за българите в чужбина също е било обсъдено по време на срещата с Антон Киссе.

Държавните институции ценят мнението на българските общности задграница и ще продължат да търсят позицията и на нашите сънародници в Украйна, е отбелязала Маргарита Попова.

Антон Киссе е заявил висока оценка за вниманието и съпричастността на българския вицепрезидент към българската общност в Украйна в последните години и е отправил покана към Маргарита Попова отново да посети сънародниците ни в неговата страна.

Посланик Балтажи е информирал, че е отправил покана пред българските власти за изпращане на наблюдатели за предстоящите избори в Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
bg преди 10 години
Държавата ни да не спи! Да се създаде бърза процедура и вицепрезидентът Маргарита Попова да издава български паспорти на нашите сънародници в Украйна.Обяви ли ТУРЧИНов мобилизация - нашите да идват насам!Българин с руснак нe трябва да се бие!!!Щом можем да приемаме бежанци от Сирия - ще можем и нашите братя от Украйна да подслоним.
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 30Бате, прав си, нас вече ни погълнаха (но може скоро и да ни изс...карат), разръфаха Югославия и я глътнаха, с малко повечко кръв, ама какво тук значи някаква си личност...(Стига да не си ти или ***, а? Пък другите кучета ги яли!) Без повече изброяване, сега гълтат Украйна, но се задавиха, щото в нея половината земя е исконно руска. Ама това са подробности, нали. Важното е да изплюем отровата си към Русия и заслепени от невежа злоба да не виждаме, че отровата пада в чинийките на децата ни.
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ех, защо български президент не е българският вицепрезидент! Тогава нямаше да слушаме маниакални изстъпления на користна злоба към Русия, пренебрегващи референдум, историко-политически факти, историческа география ... безспорни истини. Вместо грижа за българския интерес - подмазване на фашизма, на неоколониализма, пореден червейски опит за изтриване на черната точка печат, за да скрием произхода на богатствата си. С грозни лъжи и абсолютно неадекватни понятия за действителността и ... за най-голяма жалост с нагла неграмотност, незнание.
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
hahaha dai boje da eskalira a vie bej kam samoletite prez glava .
26
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Како, то вече ескалира до степен откъсване на територия. Това е все едно боа да те поглъща бавно и ти да повтаряш като мантра, да намерим мирно решение и да не вскалираме напрежението с цел да приспиш боата. Същата грешка допуска света като с Хитлер. Първо Австрия, Судетите, балтийските, Полша и т.н и тогава е имало политици, които са повтаряли, най-важното е да не ескалира напрежението. Австрия е превзета без нито един изстрел и е проведен референдум на който 97% одобтяват присъединяването.
25
0
 
0
 
! Отговори
Kapanov преди 10 години
Ei boiadisai ia taia kosa ma,kato diado Koleda si,Ei jena da ne si obrasta vnimanie na vanshnia vid napravo ujas.
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До надничера ти - пицата. Кутката ще пусне ли по един айран за бонус?
23
0
 
2
 
! Отговори
bg преди 10 години
Стотици военнослужещи от български произход ще бъдат мобилизирани в Украйна и ще чакат да ги изпратят на първа линия на фронта при евентуален военен конфликт с Русия. До миналия месец явяването в армията в Украйна ставаше доброволно. Сега става задължително и така ще бъдат засегнати много членове на българския етнос
22
0
 
0
 
! Отговори
bb преди 10 години
molia vi,podarete na vizepremierkata bia za kosa,frizior i kzmetik. baba jga -bez maska,
21
0
 
12
 
! Отговори
Бивш прокурор преди 10 години
Маргаритке, какво още не си била само и само кокала да ръфаш- редакторка във военно издателство по социалистическо време, преподавател в Школата в Симеоново по социалистическо време, прокурор , говорителка на Главния прокурор Велчев, министърка на Тиквата, Вице на Чехлю. Междувременно направи и сина си зам-районен прокурор на София, а братовчеда на зет ти/мъжа на дъщеря ти / Боби Сарафов -шеф на Специализираната Апелативна прокуратура.!
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да се оправят те са еедин народ.Ние да си глледаме къщичката ,че пак ще имя нова Кербала ако се правим на велики.
19
1
 
16
 
! Отговори
Юрист преди 10 години
Точно като юрист М Попова трябва да е на ясно че в качеството си на Вице НЯМА никакво Конституционно право да прави публични изявления, функциите й са само в отсъствие на Президента. А какво мисли тя като гражданин това едва ли интересува някого. В действителност това е единствената държавна длъжност която НЯМА постоянни задължения, но затова пък облагите от нея са като на Президента. Една богата Германия НЯМА длъжност Вице-президент.
18
1
 
4
 
! Отговори
, преди 10 години
Ало Маргаритке , българите в Крим нямат никакви проблеми. И престани с тази демагогия и долна пропаганда. И да земете в това президенство по редовно да си пиете хапчетата. И най -вече от жълтите по повечко.
17
5
 
4
 
! Отговори
1357 преди 10 години
Браво !Изключително интелигентна жена. Човек от народа. Уравновесена ,умна, разумна политика, защитава БГ. Просто ме изненада.. Тя трябва да ни изведе от батака..Всички следва да я подкрепим.. *** е платена *** , давам му 3-4 месеца да го изгонят..
16
1
 
4
 
! Отговори
www преди 10 години
Я па тая....
15
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Umni slova jelezni vrati otvarq ! Bravo !
14
1
 
7
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 10 години
Да бега в Украйна, в нейна чест щели да запалят 1300 гуми. Немски, реални километри, всичко платено...
13
13
 
2
 
! Отговори
иванов преди 10 години
Вицепремиерът Маргарита Попова трябва да бъде подкрепяна, защото винаги заявява и защитава достойна позиция.
12
10
 
3
 
! Отговори
oтвращавам се от преди 10 години
джуджето с разклонените роги но, Попова явно е изключително интелигентна жена и въпреки че е от герб прави великолепно впечетление..
11
2
 
11
 
! Отговори
Росен Плевнелиев преди 10 години
Набирам работници за саниране на сградите в Украйна. Преспиване за собствена сметка по паркинзите.