Да не се допуска ескалация на напрежението в Украйна

Това поиска Маргарита Попова на среща с Микола Балтажи
Обновена: 21 мар 2014 19:24 | 21 мар 2014 19:24, Петя Славова
38
 Да не се допуска ескалация на напрежението в Украйна
Снимка: Булфото

Властите и гражданското общество в Украйна да не допуснат ескалация на напрежението и засилване на конфронтацията между различните общности в страната. За това е призовала вицепрезидентът Маргарита Попова на последователни срещи днес на "Дондуков" 2 с посланика на Украйна в София Микола Балтажи и с председателя на Асоциацията на българите в Украйна и депутат във Върховната Рада Антон Киссе, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Българският вицепрезидент е определила като най-голямо предизвикателство пред управляващите в Украйна днес постигането на консолидация на украинското общество. Маргарита Попова и посланик Балтажи са били единодушни, че би било пагубно в този момент да се стигне до конфронтация между двата народа - украинския и руския. Пред своите събеседници Попова е изразила загриженост за българската общност след референдума в Крим.

"Сега най-важното е да надделее разумът и да се възстановят спокойствието и стабилността в Украйна. Това е единственият начин да се преодолее днешната криза", е заявил Антон Киссе.

Председателят на Асоциацията на българите е посочил още, че позицията на сънародниците ни в Украйна е за запазването на либералния режим за използването на регионалните езици в страната.

Изготвянето на Национална стратегия за българите в чужбина също е било обсъдено по време на срещата с Антон Киссе.

Държавните институции ценят мнението на българските общности задграница и ще продължат да търсят позицията и на нашите сънародници в Украйна, е отбелязала Маргарита Попова.

Антон Киссе е заявил висока оценка за вниманието и съпричастността на българския вицепрезидент към българската общност в Украйна в последните години и е отправил покана към Маргарита Попова отново да посети сънародниците ни в неговата страна.

Посланик Балтажи е информирал, че е отправил покана пред българските власти за изпращане на наблюдатели за предстоящите избори в Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
8
 
! Отговори
. преди 10 години
Откакто започнаха конфликтите в Киев се чудя за какво точно се обаждат нашите политици. Всички знаем, че думата им няма никаква тежест. Ок, разбирам - куртоазия, ама то пък всички да повтарят само общи приказки от рода "Не трябва да се допуска експалация на напрежението".. И първокласник знае, че е хубаво да не става по-зле. Аман от глупости... Който каже нещо смислено, като Болен например, го прави само за повече гласове на изборите...
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Каква ескалация на напрежението, та те вече им ходят по домовете с автомати да рекетират за пари за "новата власт".
8
8
 
8
 
! Отговори
Хитър Петър преди 10 години
Това е една достойна за уважение жена! И със сигурност по-достойна за президент от конформиста Плевнелиев! Оставка на Плевнята! Попова ще върши по-добра работа от него!!!
7
7
 
8
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
Долу САЩ! Сидеров премиер!
6
2
 
7
 
! Отговори
наблюдател преди 10 години
Кажи им како, да си кротуват, и да те слушкат. Русия и Китай си затвориха достъпа на стоки от Украина, а за ЕС те не отговарят на изискванията. :) Ще си помисли наивникът, че ги чакат с хляб и сол в Европа. Както България бежанците от Сирия.
5
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И кой? Кой ще спре ескалацията, след като главната цел е размирици и безпорядък за дълги години в центърът на Европа и границите на Русия? В момента Украина няма правителство, няма армия, няма полиция. Затова има добре въоръжени революционери и приказно богати олигарси. Скоро парите ще свършат и ще започне дялбата. Трудно ще е да се угоди на всички.
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това вече е повтаряно многократно в речите на лидерите на няколко държави, някой от нашите "политици" тука, няма ли да разчупи шаблона с изразяването на собствена мисъл?
3
6
 
10
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Една достойна жена.Изразява мнението на голяма част от българския народ. Защо президентът ни не се поучи от нея?
2
14
 
5
 
! Отговори
не син преди 10 години
Баба Яга да мълчи,че е не само грозна ,а и *** !
1
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тази гражданка на БГ е достойна за президент на България