Борисов и Местан се канят на кафе в Кърджали

Лидерът на ДПС: Очаквам го в „Ориентал“, Лидерът на ГЕРБ: Среща във "Френд"
Обновена: 22 мар 2014 19:10 | 22 мар 2014 13:01,
84
Борисов и Местан се канят на кафе в Кърджали
Лидерът на ДПС Лютви Местан. Снимка: БТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и лидерът на ДПС Лютви Местан си отправиха покани да пият заедно кафе в Кърджали, като и двамата изразиха готовност да платят сметката.

Първо Борисов обяви, че той и Местан са длъжни да изпият едно кафе заедно в Кърджали. Светкавично от пресцентъра на ДПС излязоха със съобщение, с което Местан определи среща на Борисов в ресторант „Ориентал“ в града.

Ние сме длъжни с Местан  да слезем за половин час, да изпием на центъра едно кафе. И тогава и мюсюлмани, и християни, и всички ще видят, че има граница, която не се прескача от никой, призова лидерът на ГЕРБ.

По думите му това не означавало коалиция. "Това не значи, че не сме диаметрално противоположни по много неща. Но това е знак към всички и най-вече към Станишев, че няма проблем с Кърджали. Нито аз ще насъскам българските мюсюлмани, които са в ГЕРБ, нито те да не го правят. Ако има някакъв конфликт, проблем някъде, точно тук е политическата отговорност и майсторлък политически да седнем и да кажем: „Дайте там, където е малко по-деликатно, да бъдем по-толерантни взаимно”, добави Борисов.

Още по темата
Затова казвам, че те може да са мост, а не пропаст. И същото е с българските изселници. Те трябва да са мост между България и Турция, а не пропаст, добави още лидерът на ГЕРБ, цитиран от пресцентъра на партията.

Ние с г-н Борисов в Бояна сме пили кафе, какво остава за Кърджали. Тогава заради нелепа случайност аз бях некакен гост, а той - неволен домакин. Сега съм готов да си разменим ролите. Т.е. готов съм да бъда неволният домакин,  отговори лидерът на ДПС Лютви Местан .

През 2011 година Местан гостува погрешка на Бойко Борисов в резиденция „Бояна“ , когато вместо при президента Георги Първанов, отиде в къщата на тогавашния премиер.

Лидерът на ДПС обяви днес, че ще пристигне в Кърджали към 16,30, срещата му с актива е от 17, 30 в кв. "Възрожденци", ресторант "Ориентал".

"Предвид на анонса му, че оттук нататък срещите му ще бъдат само публични, мисля, че ресторант "Ориентал" е добро място за среща между Местан и Борисов. Очаквам го", заяви Местан.

По-късно пък Борисов обяви, че ще се срещна с Лютви Местан в центъра на Кърджали в кафе „Френд”. Срещата ще е малко след 16,30 часа, дори аз ще платя сметката, добави Борисов.

В Кърджали сметките ги плаща Местан, мигновено отговори лидерът на ДПС чрез пресцентъра на партията.

Явно Борисов е бил неискрен в желанието си за кафе с Местан, коментира малко по-късно лидерът на ДПС. Нещо го е притеснило. Може би не е очаквал, че ще приема да бъда домакин. Сега променя часа, предложен от него самия. Той знае, че в 17:30 часа започва срещата ми с актива на ДПС. И никоя футболна среща не стои по-високо от уважението ми към членовете и симпатизантите на ДПС, за да ги накарам да чакат края на един или друг мач. Като домакин, вече уведомих г-жа Цачева, че ги чакам в 16:35 часа в една неутрална територия, каквато е „Марая" до хотел „Арпезос”. Разбирам, че среща няма да има", заявява лидерът на ДПС Лютви Местан.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
1
 
0
 
! Отговори
!!! преди 10 години
vse pak sa se videli
75
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сметката я плащаме ние не те... :D
74
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В момента БСП-ДПС-ДС-Атака-КГБ са проклятието на България. Досега са взели над 4 милиарда заеми, а дадоха на пенсионерите по 4.50 лв. и то от юли. Обещаваха мин.пенсия 500 лв. , а вместо това си остана 150 лв. Сега обещават мед и масло ама след 2016 г. т.е. когато вече няма да са на власт. Всеки ден убийства, грабежи, кражби, самоубийства и всички гадости които могат да се случат само когато БСП-ДПС-ДС са на власт.
73
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Моделът на демокрация е сгрешен още при основаването си.Партийната част,като компонент в нея е също подведена под тази лъжлива отговорност.Личната и общата и обществена отговорности ТРЯБВА ДА вървят паралелно! Но уви,"демокрацията" следва своят си път на неактуалното "минало неадекватно време"-идеологиите.Някога, Ирод,при хвалебствията от народа-"Глас Божи-глас народен!"-той взел та умрял,понеже демократично бил обожествяван и приемал това.Така и народа.И сега все още мерзосттите на "Вавилон" са актуални. И все още лъжепророците са "отци".
72
1
 
8
 
! Отговори
Бънди преди 10 години
Пълни циркаджии.
71
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кой вкара тези казълбаши във власта ? Кой ?
70
2
 
5
 
! Отговори
мазен мангал преди 10 години
Със какво са притиснали Местан че е станал доносник на ДС ???????????????????????????
69
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Борисов да иде и да му хвърли един кютек! Гееерп!)
68
6
 
9
 
! Отговори
До 68 преди 10 години
Никой не го е страх от Бойко.По-добре питай него защо го разхождат с бронирана лимузина и го пазят 48 човека.Ама така е като те обичат хората.Че и Цецо и той в бронирана лимузина.Иначе джавкате по Волен Сидеров ,че похарчил десетина хиляди евро по *** ,но не питате защо с партийната субсидия тия двамата всенародни любимци се оборудваха с бронирани лимузини за половин милион евро
67
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Досега никога не съм гласувал и ще си го преместя фара от другата страна на борда който ще да управлява, но бих дал гласа си за тая партия, която в програмата си заяви, че ще забрани двете антинационални партии БСП и ДПС. Другото са кьорфишеци и комунистическа утопия. Гербави, *** и депесари са от едно комунистическо котило и една майка кърмилница-БКП.
66
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Местан лъже електората си .
65
2
 
8
 
! Отговори
ИСТ преди 10 години
*** до ***, секретар до секретар, полицай до жандарм, убит до ранени. Властта е невинна.Ловджията е имал чифте, калашник и тежка картечница.Барикадирал се е с радиатори 160 на 180 сантиметра.Живущите на горните етажи са евакуирани преди два месеца да не пострадат.Браво Светльо, браво Лазаров.Ти си гордостта на полицията.
64
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 67 що ви е страх от Бойко ?
63
7
 
2
 
! Отговори
До 48 преди 10 години
*** си като гербер-само в парламентарната група на ДПС има мюсюлмани ,християни ,че даже и ***.Да ти задам същия въпрос-а защо другите партии като не са етничиски нямат лидери мюсюлмани .Примерна лидер на ГЕРБ да е Ибрям Сали от Кърджали-е това ще пример за толерантност ,а не локумите които ви разтага Бойко
62
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
политиците са долни *** и манипулатори и постоянно ни набиват в главите ,че са против един друг ,а всъщност са едно цяло ,което работи само против народа
61
1
 
7
 
! Отговори
МРАВКА преди 10 години
КАКВИ ГЛУПОСТИ ДРЪНКАТ ТИЯ ДВАМА ПРЕСТЪПНИЦИЗАСЛУЦАВАЩИ РАЗСТРЕЛ?НИКАДЕ НАМА ДРАЗГИ НА ЕТНИЧЕСКА ОСНОВА .БЪЛГАРИ И МОХАМЕДАНИ СИ ЖИВЕЯТ МИРНО В СМЕСЕНИТЕ РАИОНИ.ТОЯ МЕСТАН И ШЕФА МУ *** НЕПРЕКЪСНАТО СЕ ОПИТВАТ ДА НАСАЖДАТ ОМРАЗА МЕЖДУ ЕТНОСИТЕ ЗАТОВА МИСЛЯ ЧЕ НАИ ДАБРЕ Е ДА БЪДАТ РАЗСТРЕЛЯНИ ПОКАЗНО.
60
2
 
10
 
! Отговори
ГЕРБер преди 10 години
30 лева за Великден хахааааааа. Тези подиграват ли се с хората? По добре да не бяха давали нищо,една голяма нула като нашето правителство 4 години,отколкото такива дребни суми. На 2 милиона пенсинери по 30 лева са 60 милиона лева за тези търтеи,по добре да отидат за бронирани коли за Бойко и Цецо и за мацки и купони на координаторите ни. Никакви пари и бонуси за работещи,безработни и пенсионери.
59
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Местан какви ли не маймунджълъци прави само и само да е във власта .И най-гадното е че всяка негова втора дума е --етническо напрежение .РАЗДЕЛЯИ И ВЛАДЕИ.
58
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В момента си го местя от левия крачол в десния. Пишете го и това като водеща новина
57
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
30 лв за Великден ? ха ха ха .И две кила агнешко не могат да си купят пенсионерите .ПОДИГРАВКА !!!!!!!!!