Борисов доволен: Местан поправи една несправедливост

"Няма пропукване между ДПС и БСП, те са си едно цяло"
Обновена: 25 мар 2014 15:31 | 25 мар 2014 15:29, Камелия Цветанова
98
Борисов доволен: Местан поправи една несправедливост
Пиха кафе и се разбраха. Снимка: БТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов упрекна БСП, че иска да постигне служебна победа на предстоящите евроизбори с Изборния кодекс, който беше приет преди месец и се оказа, че с него квотното разпределение в ЦИК не отразява реалната ситуацията на представителството в парламента.
 
Според него с идеята си броят на членовете на комисията да стане 20 лидерът на ДПС Лютви Местан просто е опитал да отстрани една несправедливост.

„Но в случая най-голямата жертва на глупостта на Мая Манолова и нейния изборен закон е ГЕРБ, защото като първа политическа сила, с толкова разлика пред БСП,  колкото ДПС пред „Атака”, няма нито председател, нито заместник-председател, нито секретар”, оплака се той.

Още по темата
„Мая Манолова в разрез с всички разбирания за един закон, че той трябва да е за дълги години, направи закон само за тези евроизбори. Ако са три партии в НС, този закон не важи, ако са 5 партии, пак не важи, той е направен така, че БСП, ДПС и „Атака” да управляват ЦИК. От 19 членове ГЕРБ има 6, без нито един в ръководството, а няма нищо по нормално първата политическа сила да е председателстваща ЦИК”, заяви още лидерът на опозицията.
 
„Местан просто иска да поправи една несправедливост, но прилагайки я за неговата партия, тя се отнася и за нас”, добави той.
 
Според него за разлика от други политици Лютви Местан е политик, който знае, че изборите се наблюдават от Брюксел.

„Към момента с този кодекс и с тази комисия на всички е ясно,че няма да има честни избори”, категоричен беше Борисов.
 
Той се надява, че социалистите утре ще подкрепят кандидатурата на ГЕРБ за зам.-председател на ЦИК, но с уговорката, че само заместник е огромен компромис от ГЕРБ.
 
Няма пропукване между ДПС и БСП, те са си едно цяло, но наближават избори и ако Местан не направи тази крачка, която направи, също ще влезе в кюпа да бъде упрекван, коментира още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
0
 
! Отговори
ZZARSTVO BALGARIA i преди 10 години
ZZARSTVO BALGARIA i TARNOVSKATA KONSTITUZZIA...
64
1
 
0
 
! Отговори
SouthEast преди 10 години
Шок и ужас. ***, въпреки "себеотрицанието", "катарзиса", подлостите и машинациите са ПРЕДАДЕНИ.Сергей, ти превърна един горд и достоен народ в рая, нооооето, че има пред кого турците да се наведат.
63
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Gadnata mutra pak mu sarbame poparata sega EVN glasi da sadi Balgariq za 1 milqrd evro davie 4estito na vsi4ki balgari MUTRITE za poreden pat zakopaha BG
62
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Комунистите трябва да вземат пример от ББ и да почнат да разправят "обвиняват ни че сме мутри, ама само нашите ги гърмят нали". Това по пример на "обвиняват ни че слухтим, ама само за нашите излизат компромати". Иначе циркът няма да е пълен.
61
0
 
4
 
! Отговори
Българка преди 10 години
Ако законите се променяха заради всеки, който не е съгласен с тях, докъде ще я докараме?
60
2
 
2
 
! Отговори
The True преди 10 години
Борисов и Плевнелиев се страхуват от Мая Манолова, затова сътвориха този скандал с Изборния кодекс.
59
2
 
6
 
! Отговори
Х. Митев преди 10 години
Защо законите в България да не важат за Плевнелиев и Борисов?
58
0
 
5
 
! Отговори
Ivanova преди 10 години
Много обича Борисов да играе ролята на жертва, но на истински мъж, като него не му приляга.
57
1
 
4
 
! Отговори
Пророк преди 10 години
Политиката на инат, няма да донесе нищо добро нито за президента, нито на ГЕРБ.
56
2
 
8
 
! Отговори
росен преди 10 години
Изчерпа ми се запаса от думи за гьонсуратлъка му! Наистина някой трябва да поеме грижи за психичното здраве на този човек.
55
0
 
6
 
! Отговори
енчо преди 10 години
Стига вече с тези "победители на изборите"! Като бяхте победители защо не излъчихте правителство, а върнахте мандата?
54
1
 
5
 
! Отговори
любо преди 10 години
Тоя па май наистина се взема на сериозно! :)))
53
3
 
6
 
! Отговори
vas преди 10 години
Крайно време е гн Б.Борисов е да започне да си мери приказките. Да извади пред хората приоритетните политики на ПП ГЕРБ. Защото ако я кара така ще започне да губи и твърдите си поддържници. Наймалко е неуместно да си пиеш кафето с шеф на партия, която прави гаф след гаф.
52
8
 
11
 
! Отговори
Крас преди 10 години
Поредното слабо, лицемерно и нагло изказване на Борисов демонстриращо колко е неподходящ да бъде част от политическия живот на страната
51
7
 
8
 
! Отговори
Енчо преди 10 години
Борисов е готов да се подмаже и обещае всичко стига да му дадат да се докопа до властта. Колко грозно само от негова страна за пореден път
50
7
 
7
 
! Отговори
Павел преди 10 години
Бойко нещо много страда от идеята, че няма да може да извърши злоупотреба в ЦИК и бързо иска да му бъде позволено, дано това да не се случи
49
8
 
6
 
! Отговори
Александра преди 10 години
Изборите трябва да се проведат честно и без измама, за да се случи това обаче ГЕРБ трябва да напусне политиката, защото явно те не спират да се опитват да злоупотребяват с властта си и да се стремят да фалшифицират изборите
48
5
 
6
 
! Отговори
Киро преди 10 години
Отново ГЕРБ се опитват да извъшват машинации, които да им помогнат да подменят вота на народа. Надявам се, че няма да им бъде позволено да го направят
47
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На Боко и на *** им е много мъчно че им затвориха Костинбродската печатница и сега ще действат по друга линия да се докопат пак до властта за да доразсипят държвата - а именно, съюз с турчуляците.Ех, властчица сладка, какво ли не правят заради теб ...
46
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен500 дето били 300 ама не били на герб:)Ако не беше тоя скандал от ТВ7 колко щеше да вземе?