Президентът закъсня с КСНС за кризата в Украйна!

Мерджанов: BG позицията не може да се различава от общоевропейската
Обновена: 25 мар 2014 10:56 | 25 мар 2014 10:18,
52
Президентът закъсня с КСНС за кризата в Украйна!
Снимка: архив, БТА

„Българската позиция за кризата в Украйна не може да се различава от общоевропейската. Въпреки това е нужно да запазим усета си конкретната ситуация и да мислим и за икономическите аспекти и как това ще се отрази на газовите връзки и отношенията ни и с други страни“. Това каза в сутрешния блок на Bulgaria On Air замeстник-председателят на парламентарнта група на „Коалиция за България” и председател на парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред Атанас Мерджанов.

Според него свиканият вчера Консултативен съвет по национална сигурност (КСНС) е закъсняла стъпка от страна на президента Росен Плевнелиев.

„Позициите, които бяха защитени, не са нови и няма да доведат до нищо ново. Факт е, че страната ни трябва да има единна позиция по казуса с Украйна. Също така е факт, че е крайно време страната ни да си изгради работещ механизъм за реакция при подобни кризи", смята той.

Още по темата
Припомняме, че членовете на КСНС се обединиха около консолидирана позиция, която не срещна подкрепата само на „Атака”.

Лидерът на националистите Волен Сидеров, който напусна по средата заседанието, продължило четири часа и половина, определи проекта на становището като "категорично неприемлив".

В позицията на КСНС е посочено, че България ще действа като член на ЕС и НАТО, но и ще отчита националния си интерес.

„България подкрепя суверенитета, единството и териториалната цялост на Украйна. Проведеният на 16 март референдум в Крим е в нарушение на международното право и България не го признава”, прочете становището на КСНС президентът Росен Плевнелиев.

Членовете на КСНС призовават всички страни, които участват в настоящата криза да преустановят всякакви провокации и да се съобразяват с международното право.

Вижте целия разговор във видео файла, както и анализ на експерта по сигурността Николай Радулов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Pozdravleniya za komentar 1 !
2
0
 
11
 
! Отговори
**** преди 10 години
Този въобще не е в час,и не само този,ами всичките ни политици,ако меркел знае,че путин ще и завърти крана на газа,дали ще е солидарна с останалите страни,и дали ще подкрепи общоевропейската позиция.Но нашите смотани политици нали нямат собственно мнение,а слушат какво ще кажат другите,и ти вземат тяхната позиция.
1
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Българската позиция за кризата в Украйна не може да се различава от общоевропейската"Че кой ли го пита българина. Депутатите правят каквото си искат.