ДКЕВР клекна пред "Булгаргаз" за цената на газа

Намалението ще бъде с 2,73%, а не с 4,56 на сто
Обновена: 26 мар 2014 14:12 | 26 мар 2014 13:02,
12
ДКЕВР клекна пред "Булгаргаз" за цената на газа
Снимка: Reuters

Цената на природния газ ще бъде намалена с 2,73% от 1 април 2014 г., както още вчера предложиха от "Булгаргаз".

Решението е публикувано на сайта на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР).

Така цената на природния газ за второто тримесечие на годината ще бъде 612,80 лв. за 1000 куб. метра газ без акциз и ДДС.

Още по темата
С решението си ДКЕВР на практика се отказа от исканото поевтиняване на газа с 4,56 на сто и прие предложението на "Булгаргаз", след като вчера регулаторът и компанията влязоха в задочен спор с колко точно да падне цената на природния газ.

Газовото ни дружество контрира регулатора, че с по-голямато поевтиняване ДКЕВР ще постави дружеството в "недобро състояние".

Членът на регулатора Димитър Димитров обаче настоя, че исканото от тях по-сериозно поевтиняване е мотивирано от недовзетия приход, който според ДКЕВР е по-малък.

"Ние не знаем каква е точната сума на тези т. нар. недовзети приходи. Когато ги установим, тогава ще има корекция нагоре или надолу", обясни Димитров.

По думите му по-евтиният газ ще се отрази върху цените на всички дейности в енергийните предприятия, свързани с консумацията на природен газ.

Намалението ще се отрази и върху цената на парното и топлата вода, но вчера Димитров не се нае да прогнозира с какъв процент ще бъде поевтиняването.

Още икономически новини четете в Investor.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Валентин преди 10 години
Алооо Февруарските протестиращи МНОГО НАМАЛИХТЕ ТОКА и ГАЗА само мръзнахте цел месец за тоя дето духа. Съборихте правителството и К'во изпълниха ли ви исканията следващото аааа? Питам де щото не виждам резултат от целия напън, та затова предлагам предлагам пак да излезете щото и на тия не им е увре чутурата. Така де като сте започнали поне да довършите а не се криете по ъглите като мишки. Адеде почвайте!!!
9
0
 
1
 
! Отговори
az преди 10 години
Не са клекнали, а направо са се навели напред...
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това ще се изтъква на изборите като "голямата работа"!
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Смешно е това намаление.При положение ,че цената на газта от 2005г до сега е скочила с над 100%.При това положение може ли някой умник да ми каже с колко скача себестойността на крайния продукт и за каква конкуренция може да става дума.Предприятията ползващи пр.газ са на ръба на фалита и това ,ако е държавна политика.
6
0
 
5
 
! Отговори
Мъж преди 10 години
въпрос: Що за жена трябва да си да не гласуваш и да мрънкаш после?отговор: *** и долна и подла и лигава и лъжлива и крадлива и ревлива фръцла!
5
1
 
9
 
! Отговори
Shark преди 10 години
Айде сега продажните пенсионери,дето се наведоха пред Ореха за подаянията за Коледа и Великден, както и бай *** да тичкат да гласуват за БСП-то, щото все пак цената пада нали така, не се увеличава. Тъй деее. Много пъти казвах и пак ще повторя, трябват крайни мерки за да се спре тази идиотщина. А те са: 1. Нямаш клас - не гласуваш и 2. над 70г не гласуваш!! това е изхода, иначе бъдещето ни ще се опрделя от *** и от подкупни пенсионери. Моите извинения към пенсионерите които са против БСП
4
0
 
13
 
! Отговори
Dinosaurus преди 10 години
Февруарските протестиращи от 2013 и агитките с камъните, къде сте? Ни ток поевтиня, ни природен газ съществено, а че щял да се отрази на цените на парното - ей сега! Вие сваляйте президента, контрапротестирайте в защита на Ореха, целувайте ръка за 20 лв еднократно към пенсиите! Да живее БСП!!!Българи осъзнайте се, събудете се, гласувайте!!! Ако няма за кого, поне против кого има, та артисва! Вън енергийната мафия от НС!!!
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Що да е клекнала, бе. Тя си прави гимнастика. Тренировките й са на наш гръб, обаче. Резултатите ще видим след изборите. Дотогава ще ни залъгват от коалицията, както могат и колкото могат. Ако трябва, пак ще ги сменят. Те и затова тренират, за да удържат напъните да се опази властта. Ако се наложи и ще танцуват, как няма. Високите им заплати са магнит, а и слугинажа също добре се възнаграждава, особено в тази сфера. Пазят корупционните практики, че от тях са им крадените милиони през целия преход
2
5
 
7
 
! Отговори
БКП преди 10 години
Докато сме на власт така ще е. като сме в опозиция-държим енергетиката така или иначе и може да изнудваме управляващите. А простолюдието ни обича - и нас и матушка росия и катджията пигмей(много мъжествен мъж-желязо). Колкото и да ви е неприятно на вас американските ***.
1
0
 
18
 
! Отговори
П. преди 10 години
Питам се, кога най-после ще прочетем, че "Булгаргаз" (или която и да е друга фирма) е клекнала пред ДКЕВР, ама май няма да е скоро...