САЩ ще ни помогне да модернизираме армията си

Плевнелиев постави въпроса за отпадане на визите пред Нюланд
267
САЩ ще ни помогне да модернизираме армията си
Президентът Росен Плевнелиев. Снимка: Булфото, архив

„По-тясното сътрудничество и споделянето на ресурси между страните-членки на НАТО са механизмите за изграждането на колективните способности за отбрана“, заяви президентът Росен Плевнелиев, който разговаря на „Дондуков“ 2 с помощник-държавния секретар на САЩ по въпросите на Европа и Евразия Виктория Нюланд, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Росен Плевнелиев беше категоричен, че настоящите финансови ограничения, които срещат България и съседните й страни, налагат по-активна подкрепа за принципите на интелигентната отбрана.

Обща беше оценката, че през изминалите десет години от присъединяването си към НАТО България се утвърди като надежден партньор в рамките на Алианса.

Виктория Нюланд изрази пред държавния глава подкрепата на САЩ за модернизирането на Българската армия.

Росен Плевнелиев и Виктория Нюланд изразиха надеждата си за възстановяване на стабилността в Украйна чрез изграждането на силни институции, които да отговорят на очакванията на гражданското общество за повече ефективност и прозрачност в управлението на страната.

Свързването на транспортната и енергийната инфраструктура на държавите от Югоизточна Европа увеличава стабилността и е фактор за привличането на повече инвестиции в региона, беше отбелязано още на срещата.

Подчертана беше и необходимостта от диверсифициране на енергийните източници чрез изграждането на интерконекторни връзки между страните от региона.

По време на срещата президентът Росен Плевнелиев изрази надеждата си за скорошно премахване на визовите ограничения пред българските граждани, които пътуват до САЩ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
1
 
15
 
! Отговори
Соросутки! преди 10 години
Па ние отдавна си летим на хамерикански Ф-ове! Фък ю, Фък офф и все такива :)
96
0
 
11
 
! Отговори
май,,,ще го,,, преди 10 години
Нещо не ми хавресва тая история__майче ще оберем шамарите от някой....дано не съм прав--но това не е случайно-модернизацията--при американцйите няма нищо случайно,я в някой конфликт ще ни забъркат,я някой Майдан ще ни спретнат....
95
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дa зaпочвaме въоръжaвaне, стигa рaзоръжaвaне, цялa Европa повишaвa пaрите зa aрмиятa! доживяхме Ф дa пaзи бългaрското небе от рускaтa ***. Сполaй и Aмин!
94
0
 
11
 
! Отговори
акушер плевньо преди 10 години
До Василев не знам каде е чипат на българина но твоя май е в *** на *** .да дойда и да го извадя но дано не е дърта крава
93
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вече поръчаха крилата на един ф-14Земеделският министър Димитър Греков иска да се въведе данък върху пустеещите ниви, които в момента се протистарът върху 1,5 млн. декара земеделска земя.
92
0
 
15
 
! Отговори
Въпрос преди 10 години
А ще даде ли поръчки и пари да се задвижи нашата икономика или ще ни накара с последните пари събрани от данъците да си купим оръжие произведено в САЩ?
91
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
мале мале, Американците си обновяват Генералния Щаб и сега се чудят амортизираните им *** къде да ги продадът ...А ние сме мн умни и с радост ще кажем евала на братята Американци ние ще им помегнем да излезат от фалита в които са!БОЛЕН ЗДРАВ НОСИ!
90
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Nai-veroiatno "bratusjkite" shte vi natiskat. Ne e sluchaino kryzeneto na samoleti nad chernomorskata granica
89
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Щом трябва ще купуват Само да не идват дронитеАма няма кинти само апартаментиИма сделка::1 Дрон срещу блок в люлин 10- ако дигнат данъците те ще останат необитаеми по дшбре дрон
88
1
 
19
 
! Отговори
евлоги преди 10 години
а бе *** нима не се сети да благодариш на нюланд за американските бомбандировки преди 70 години над София.но ти си *** и не знаеш че точно днес американсите въздушни крепости изравняват София с земята . как може това човече да ни е президент и още повече главнокомандващ.а тази нюланд да ходи да го духа на черната *** и да не оказва натиск над България във връзка с Русия .ние българите не сме съгласни със евентуални санкции срещу Русия защото ние ще загубим най много
87
14
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Некa Aмерикa ни дaде оръжие, ние войници имaме, известни с бойните си кaчествa в целa Европa, лейтенaтчето е прaво, Ф-16 зa сегa, след некоя годинa и 22 РAПТОР, дa идвaт после руските въшки, ще ги смaжеме кaто 1916 г. още им държи влaгa от тогaвa.
86
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
САЩ си направиха база за която не плащат нищо на държавата!Няма значение че сме член на НАТО - та ние имаме 3 4 самолета, 3 4 танка, армия която се брой на пръсти на 100 200 човека...аз дори се чудя какво по дяволите търси САЩ на наша територия, и какво търси на територията на други страни? Но като помисля, като погледна големите корпорации и техните интереси, и как тези корпорации усещат че БРИК завзема позиции на Г8 и до 10 г ще ги измести...
85
2
 
28
 
! Отговори
Ангел преди 10 години
РЕФЕРЕНДУМ!1.За и против членство в ЕС. 2.За и против членство в НАТО. За и против американски военни бази у нас. ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!
84
0
 
9
 
! Отговори
яне янев преди 10 години
МУШМУРОК
83
0
 
9
 
! Отговори
гладна кокошка преди 10 години
просо сънува
82
1
 
29
 
! Отговори
Америка преди 10 години
Тея американци ни готвят за война!!!! Хем ще си продадът оръжието,хем ще ни исползват във военните си игри.И ние ще го отнесем--този сценарии май е познат на целият свят,,,,,
81
10
 
1
 
! Отговори
журналист преди 10 години
Драги ми 114 като беше толкова хубаво защо продадохте комунизЪма или социализЪма. Да бяхте направили един партизански отряд и да се биете срещу омразния капитализъм , а не да си купуваш западни стоки и да седиш до полата на жена си.
80
13
 
4
 
! Отговори
лейтенaнт преди 10 години
Aрмиятa се нуждaе от кaчественa щaтскa техникa, пилотите ни вече от достa време летят нa aмерикaнски Ф, но трябвa дa имaме нaши- 4 ескaдрили, поне тaкa се говори! Новa мотострелковa техникa зa пехотaтa, с логистикaтa " Спaртaн" сме добре!
79
1
 
17
 
! Отговори
Парламентарен републ преди 10 години
Мухъла отгоре наистина ни мисли за ***! Ехоо, вчера говориш за шистов газ /разбирай копай в житницата на България, унищожи зърното и направи бедния народ още по-беден и гладен/, днеска тайни срещички с оная дето всички /разбирай целия свят/ я смята за знаеща кой е стрелял в Украйна в действителност. Я да не ни правите на ***. А като си тръгне "***", що не си тръгнеш и ти с нея, а? Ще ти помогнем - нарича се импийчмант!
78
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
сащ е масонционстка ***