САЩ ще ни помогне да модернизираме армията си

Плевнелиев постави въпроса за отпадане на визите пред Нюланд
267
САЩ ще ни помогне да модернизираме армията си
Президентът Росен Плевнелиев. Снимка: Булфото, архив

„По-тясното сътрудничество и споделянето на ресурси между страните-членки на НАТО са механизмите за изграждането на колективните способности за отбрана“, заяви президентът Росен Плевнелиев, който разговаря на „Дондуков“ 2 с помощник-държавния секретар на САЩ по въпросите на Европа и Евразия Виктория Нюланд, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Росен Плевнелиев беше категоричен, че настоящите финансови ограничения, които срещат България и съседните й страни, налагат по-активна подкрепа за принципите на интелигентната отбрана.

Обща беше оценката, че през изминалите десет години от присъединяването си към НАТО България се утвърди като надежден партньор в рамките на Алианса.

Виктория Нюланд изрази пред държавния глава подкрепата на САЩ за модернизирането на Българската армия.

Росен Плевнелиев и Виктория Нюланд изразиха надеждата си за възстановяване на стабилността в Украйна чрез изграждането на силни институции, които да отговорят на очакванията на гражданското общество за повече ефективност и прозрачност в управлението на страната.

Свързването на транспортната и енергийната инфраструктура на държавите от Югоизточна Европа увеличава стабилността и е фактор за привличането на повече инвестиции в региона, беше отбелязано още на срещата.

Подчертана беше и необходимостта от диверсифициране на енергийните източници чрез изграждането на интерконекторни връзки между страните от региона.

По време на срещата президентът Росен Плевнелиев изрази надеждата си за скорошно премахване на визовите ограничения пред българските граждани, които пътуват до САЩ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
3
 
18
 
! Отговори
А на бас преди 10 години
А на бас, че плевелът ще падне по-бързо, отколкото ще паднат визите!
16
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Зa нaшите ВВС нaй- удaчния вaриaнт сa Ф- 16 и щaтскa подръжкa, зaлегнaлa в договорa. Вaриaнт е и Еврофaйтър, но по- скъп.
15
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Преди време сме имали армия. Днес имаме някаква група с функциите на плашипу.тар.никПоне момчетата ни да минавах през 3- или 6-месечна подготовка, за да могат да вършат нещо, годно за гражданска отбрана.Не е нужно даже да влизат в казарма, ако сме толкова бедни, че не можем да си го позволим, но да посещават някакви подготвителни курсове така, както се ходи на училище. Какъв мъж е този, който не знае да борави с оръжие, не знае как да действа при стихийно бедствие и физически не е добре развит
14
1
 
18
 
! Отговори
да и бъде забранено преди 10 години
На Фиктория Нюланд трябва да и бъде забранено да идва в България. И не само в България, а и в цяла Европа!
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименЗа визите: Колкото ще влезнем в Шенген, толкова и визите ще паднат. ХАХА! Само "некви" си 7 години чакаме. Още 3 - 4 по 7 и може би... ама не е сигурно. Може дотогава и Сенегал да е в Шенген, но ние не. С тая продажна *** дето ни управлява...
12
4
 
5
 
! Отговори
цезар преди 10 години
Плевневлиев и Бойко Борисов често проявяват характерна и за двамата слабост,увличат се в празнословие и не премерени приказки по важни въпроси от позицията на "ястреби" за да се харесат,добре известно на кого.
11
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до aнонимен 18От тебе нищо не зaвиси, че дa си тaкa по дилетaнтски " кaтегоричен"! Нямa кaк дa не пaднaт визите, то не е сaмо зa нaс!
10
3
 
18
 
! Отговори
Армията ни? преди 10 години
Колко човека наброява тя в наше време? 10-15 човека - да обслужват някоя от полевите бани на НАТО? 1000 човека, които да участват в паради при официални празници? Някой май спомена и за 20 000 човека, ама те какво всъщност биха могли да направят по време на война?А е имало период, в който бг-армията е следвала по численост тази на САЩ и се е състояла предимно от здрави селски момчета. Превзели са непревземаемата Одринска крепост. Онази от времето на соца била подготвена да превземе Истанбул...
9
1
 
20
 
! Отговори
естет преди 10 години
Майната на ЕС,пардон-на Нюланд!
8
1
 
23
 
! Отговори
Язък преди 10 години
Пак показаха тая п-тка.Развали ми се настроението.Язък.
7
0
 
16
 
! Отговори
Кратун преди 10 години
Дали царевицата беше мухлясала, не знам. Така ни казаха. ....може би за да не питаме защо не стигна там, за където беше пратена....
6
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Shto si mislite che niakoi triabva da vi pomaga
5
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ГРОБ за ЕС и НАТО"Освен един кораб мухлясала царвица друга помощ не помня"A kakva pomosht ti izprati :)
4
2
 
24
 
! Отговори
Кратун преди 10 години
Американският президент хукна лично да обикаля потенциалните си съюзници, а на нас ни пращат някаква служителка да се среща с нашия президент (нарочно с малка буква). Но.... ние не се обиждаме, а се радваме, че са се сетили за нас.
3
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Под "помощ" се разбира, че ще купуваме стара техника с изтекъл ресурс на цената на нова такава.:) Да питам ли кой ще прибира комисионните или да не задавам *** въпроси, Росене? Прочее, жена ти разбра ли най-сетне, че Тиквата те направи президент? Защото нещо не я виждам по официални прояви. Не вярвам чак толкова да не те e*ва!:)
2
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Виктория Нюланд изрази пред държавния глава подкрепата на САЩ за модернизирането на Българската армия.""По време на срещата президентът Росен Плевнелиев изрази надеждата си за скорошно премахване на визовите ограничения пред българските граждани, които пътуват до САЩ."имаме ли сделка или не ?
1
2
 
27
 
! Отговори
Златен лъв преди 10 години
10 години откак ни помагат.