Говорителите в ЕП срещу България са обвързани с ГЕРБ

Станишев: Това е срам за Бойко Борисов
Обновена: 5 апр 2014 17:41 | 5 апр 2014 14:00, Камелия Цветанова
244
Говорителите в ЕП срещу България са обвързани с ГЕРБ
Снимка: Булфото, архив

Има една група евродепутати от ЕНП, едни и същи говорители, лично обвързани с партия ГЕРБ, които са най-големите говорители срещу България, което е срам за ГЕРБ. Така коменитра лидерът на БСП Сергей Станишев препоръката на ЕП, в която се казва сериозно да бъде разгледан въпроса за спиране на еврофондовете за страната ни, съобщиха от пресцентъра на партията.

Още по темата

Той бе категоричен, че тя няма законодателна стойност, а е част от приетия доклад на бюджетната комисия към ЕП за това как е изпълнен годишният бюджет на ЕС за 2012 г.

„Добре е да се знае, че бюджетната комисия в ЕП е разглеждала доклад за разходите за 2012 година. Ще ми припомните ли кой управляваше тогава”, попита лидерът на социалистите.

В разговор с актива на партията в Добрич Станишев заяви, че още по време на предизборната кампания БСП е обещала да върне България на хората.

„Няма правителство, което да е започвало своята работа в толкова враждебна и агресивна среда. Но именно в такава среда правителството изпълни в голяма степен своите обещания”, каза още лидерът на социалистите.

Според него държавата вече е престанала да бъде рекетьор, МВР вече не е репресивен апарат, а НАП е спряла да се използва за рекет.

Станишев смята, че по времето на ГЕРБ се е провеждала политика на социален геноцид – замразени социални плащания и отнети социални права от пенсионерите, майките,  хората с увреждания.
Всичко това по думите му, за да се закърпи бюджета и да могат да се хвърлят пари в големи проекти, от които най-много се краде.

Станишев запозна присъстващите и с 3-годишната прогноза, обявена от финансовия министър, според която коледните и великденски надбавки ще бъдат част от политиката вече системно.

По думите му ежегоден ще бъде и публичният инвестиционен фонд, като са определени 300 млн. за българските общини по тази програма за следващата година.

„Те имат нужда от тази програма и възстановяване на справедливостта, защото за последните 4 години всички пари се наливаха само в 3 града – София, Пловдив, Бургас. Те трябваше да бъдат витрината на ГЕРБ, там има най-много избиратели и останалите общини не виждаха никаква подкрепа”, категоричен бе Станишев.

Според него и кметовете, които не са от БСП, усещат по-доброто отношение на държавата. „Затова мисля, че имаме основание да кажем, че за много кратко време, от една опоскана държава и икономика правителството свърши много работа и имаме основание да даваме нашата подкрепа на правителството”, заяви лидерът на социалистите.

Той добави, че е предстоящите евроизбори са важни, защото с тях ще се определи накъде ще върви и Европа, от там и България.

Но освен това  вторият аспект изборите ще е националният.

„Борисов каза - сваляме правителството и се връщаме на власт. Питам ви искате ли ГЕРБ да се върне на власт? И аз не искам и съм сигурен, че мнозинството от българските граждани не искат. Не искаме и трябва да знаем едно нещо. БСП е силата, която може да ги спре. Това е национална отговорност на нашата партия, то не е партиен интерес – наш просто да сме първи”, категоричен бе председателят на БСП.

Лидерът на БСП коментира и позицията ни относно конфликта в Украйна.

„БСП в тази остра криза има много сериозна и балансирана позиция, която се основава първо на националния интерес на България. Ние сме много разтревожени, защото няма как да сме спокойни, когато два славянски, православни, близки на нас народи, са в такава остра конфронтация. Не сме някъде до Атлантическия океан, а сме тук, в Черноморския регион и Русия и Украйна са ни съседи по Черно море и всяка ескалация на конфликта ще рефлектира върху нас”, категоричен бе председателят на БСП. По думите му имаме българска общност в Украйна и те трябва да са първа грижа за страната и правителството ни. Той посочи, че българската държава първа е реагирала срещу закона на новото правителство на Украйна за забрана на закона за регионалните езици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


244
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
187
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А нормалните - можещи и морални граждани на България няма да допуснат БСП и нейните фалшиви коалиции да продължават да манипулират и ограбват хората. Късмет е, че необразованите, алчните и корумпираните все още не са преобладаващата част от населението в страната. Няма как да излъжете всички, г-н Станишев. Престанете да обявявате другите за некадърни и крадливи. Погледнете най-после себе си и верните си другари, с които заедно загробихте България. Правосъдието трябва да се занимае и с вас лично
186
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този дебеловрат многоезичник няма как да скрие собственото си празнословие и натрупаните с лъжа и кражби милиони. Корупцията и безнаказаността на властниците, водени от БСП през целия преход ни доведоха до тук, затова умират от страх, че ги чака Видовден. В Европа ги познават. Връщането на парите от Моника е опит за замазване на гафа, но той не е само един, г-жо Хохегер. Депутатите - социалисти станаха милионери вкупом, че дадоха даже на Бареков. Вижте Фейсбук - Станишев като Пинокио - ***:)
185
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Станишев не се спира да говори всевъзможни измишльотини. Да се чуди човек на изобретателността му в тази посока. Знаенето на много езици ли му помага в манипулациите или опорните точки на Моника, дето така добре го е охранила. Страх лозе пази, а и дебелия врат. Озлобяването му - неговото и на другарите му по корупция, все милионери от кариерата, отдавна е минало границите на нормалното. Отвращението на хората също. Затова ще си получат най-после заслуженото на европейските избори, като начало.
184
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Станишев е човек без минало ,и няма бъдеще
183
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** смешен.На крива ракета космосът й пречи.
182
2
 
9
 
! Отговори
Аз преди 10 години
Абре Станишеф, когато си бил малко момче, мама ли пропусна да ти каже, че след време ще трябва да се държиш като мъж? На власт сте от година а само хленчиш като ощипана госпожица. Герб - това, Бойко- онова... кой ми боядиса коня зелен. Герб ти пречат да управляваш днес, те ли ти пречат да си отидеш тогава? Когато много плюеш се обезводняваш - да знаеш!
181
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Димитрий Медведев обяви че Русия забранява вноса на Генно Модифицирани продукти :- Русия има достатъчно площ и възможности сама да се справя и да произвежда без ГМО и ако на американците им харесва.... да си ги ядат.. Ще има строг контрол храните в Русия да бъдат чисти. А в България скоро ще започнем да ядеме електронни пилета, щастливи яйца, летяща риба и ай-ти хляб. Но пък ще са под европейски контрол за качество - Windows 8, мляко с оперативна система Андроид 4.4.2, свинско месо с WI FI
180
3
 
21
 
! Отговори
Народен глас преди 10 години
Колкото и да се пънеш,жалък червен предател на България, не те признават в Европата ! Никога няма да достигнеш авторитета на Боко там ! Никога ! Защото си поредният съсипал България комунист ! Ще ви отстрелямв на вота,заедно с другата цървулана ,сестра галева!
179
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всички герберунгели са ***.Всички!Да се връщат по дупките тези прости милиционери , там откъдето изпълзяха преди 4 год.
178
4
 
17
 
! Отговори
Наблюдател преди 10 години
Този хрантутник на България гледа като пръднал! Ами нали той самият беше отритнат от хората преди 5 г. заедно с турците! Сега какви нови перспективи чертае ??? Все същите предатели и гнусни червени феодали са във властта - какви хора,какъв народ,какви 5 лв. !!! Клоунът на комунистите се жалва от Европа,защото там никой не го иска - комунист в Европа !!!!!
177
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ПОНЕЖЕ И ЕВРОПА КАКТО И БЪЛГАРИЯ НЕ ИМ ВЯРВА НА ТЕЗИ КРАДЦИ И ИМ СПИРА ОТНОВО ФОНДОВЕТЕ ОТНОВО СТАНИШКАТА РЕВНА " ГЕРБ МИ *** В ГАЩИТЕ "
176
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 10 години
Kkwo ostana ot tazai dir6awate 6te vi y zemat i to nay skoro wreme za tozi win6en dilg i witre6en si6to nyama da ima6 i tirmik kato siganite bez dir6awa ostawate
175
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Егати наглостта и безочието имат тия хора ! Та нали докато управляваха ГЕРБ точно вие се скъсахте да търчите до Брюксел да оплювате цялата ни държава бе, комунисти долни !!!
174
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЧЕРВЕНА МАФИЯ!ЧЕРВЕНИ ***!ОСТАВКА!
173
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Българинът - най-мрънкащ,Отвсякъде блика злоба,завист и агресия и простотия.Българите са хора с нисък интелект,много лоши,прости и зависливи.Да не говорим колко сме мързеливи.Кафенетата пълни по цял ден с клати...човци и кибици,а всеки втори селски джентълмен кара джип,нищо не става от нас.Аз при добра възможност се изнасям оттук и мисля да забравя къде се намира тоя *** и гадта,която го населява!!!
172
3
 
21
 
! Отговори
Убии ДС спаси Дете преди 10 години
Лол напишете в гугъл, комунистически терор, и се информирайте малко за практиките на БКП и гордата и столетница наследница БСП.Мисля че за убииства на демостранти има добри практики патентовани от 45 насам. Не съм разбрал Герб да ги е прилагал, но за БСП гледайте видеата в туба. Пак под думите комунистически терор излизат
171
17
 
2
 
! Отговори
хг преди 10 години
До До пропагандата от *** аз не съм "червен ***", но фактът че подкрепяш "отстрелването" на инакомислещите не говори добре за партията, която подкрепяш (ГЕРБ) и в някакъв смисъл подкрепя казаното от мен лол :)
170
3
 
26
 
! Отговори
До пропагандата от П преди 10 години
До хгБойко си тръгна при първите протести, Станишката не! Ако Станишев слушаше волята на народа то тя е следната ОСТАВКА!Такива червени *** и лъжци като теб ще е добре някой да ги одстреля. Ако това ще е ГЕРБ аз ще ги подкрепя
169
17
 
4
 
! Отговори
хг преди 10 години
До He heВ момента Станишев е малко като в небрано лозе. Трябва много да внимава. 2008ма сигурно си я спомня. Всяка негова стъпка трябва да бъде на 100% преценена. Пример - избирането на Пеевски, веднага отмени решението, защото го е страх. Това е добре, принципно, поне веднъж в българската история управлението да се съобразява с волята на народа. Само за сравнение, ако Боко пак дойде на власт, жална ни майка, сигурно ще стрелят по всякакви протестиращи (както в Турция).
168
4
 
15
 
! Отговори
He he преди 10 години
Станишев не отрича твърденията, че корупцията се е засилила, че се управляват средствата непрозрачно или че не се крадат. Не просто той казва, че зад това стои Герб.Умел политик е станишката, вижте как ни върти 7 мил балъци на пръста си.Харесва ли ви или не това е реалността