Говорителите в ЕП срещу България са обвързани с ГЕРБ

Станишев: Това е срам за Бойко Борисов
Обновена: 5 апр 2014 17:41 | 5 апр 2014 14:00, Камелия Цветанова
244
Говорителите в ЕП срещу България са обвързани с ГЕРБ
Снимка: Булфото, архив

Има една група евродепутати от ЕНП, едни и същи говорители, лично обвързани с партия ГЕРБ, които са най-големите говорители срещу България, което е срам за ГЕРБ. Така коменитра лидерът на БСП Сергей Станишев препоръката на ЕП, в която се казва сериозно да бъде разгледан въпроса за спиране на еврофондовете за страната ни, съобщиха от пресцентъра на партията.

Още по темата

Той бе категоричен, че тя няма законодателна стойност, а е част от приетия доклад на бюджетната комисия към ЕП за това как е изпълнен годишният бюджет на ЕС за 2012 г.

„Добре е да се знае, че бюджетната комисия в ЕП е разглеждала доклад за разходите за 2012 година. Ще ми припомните ли кой управляваше тогава”, попита лидерът на социалистите.

В разговор с актива на партията в Добрич Станишев заяви, че още по време на предизборната кампания БСП е обещала да върне България на хората.

„Няма правителство, което да е започвало своята работа в толкова враждебна и агресивна среда. Но именно в такава среда правителството изпълни в голяма степен своите обещания”, каза още лидерът на социалистите.

Според него държавата вече е престанала да бъде рекетьор, МВР вече не е репресивен апарат, а НАП е спряла да се използва за рекет.

Станишев смята, че по времето на ГЕРБ се е провеждала политика на социален геноцид – замразени социални плащания и отнети социални права от пенсионерите, майките,  хората с увреждания.
Всичко това по думите му, за да се закърпи бюджета и да могат да се хвърлят пари в големи проекти, от които най-много се краде.

Станишев запозна присъстващите и с 3-годишната прогноза, обявена от финансовия министър, според която коледните и великденски надбавки ще бъдат част от политиката вече системно.

По думите му ежегоден ще бъде и публичният инвестиционен фонд, като са определени 300 млн. за българските общини по тази програма за следващата година.

„Те имат нужда от тази програма и възстановяване на справедливостта, защото за последните 4 години всички пари се наливаха само в 3 града – София, Пловдив, Бургас. Те трябваше да бъдат витрината на ГЕРБ, там има най-много избиратели и останалите общини не виждаха никаква подкрепа”, категоричен бе Станишев.

Според него и кметовете, които не са от БСП, усещат по-доброто отношение на държавата. „Затова мисля, че имаме основание да кажем, че за много кратко време, от една опоскана държава и икономика правителството свърши много работа и имаме основание да даваме нашата подкрепа на правителството”, заяви лидерът на социалистите.

Той добави, че е предстоящите евроизбори са важни, защото с тях ще се определи накъде ще върви и Европа, от там и България.

Но освен това  вторият аспект изборите ще е националният.

„Борисов каза - сваляме правителството и се връщаме на власт. Питам ви искате ли ГЕРБ да се върне на власт? И аз не искам и съм сигурен, че мнозинството от българските граждани не искат. Не искаме и трябва да знаем едно нещо. БСП е силата, която може да ги спре. Това е национална отговорност на нашата партия, то не е партиен интерес – наш просто да сме първи”, категоричен бе председателят на БСП.

Лидерът на БСП коментира и позицията ни относно конфликта в Украйна.

„БСП в тази остра криза има много сериозна и балансирана позиция, която се основава първо на националния интерес на България. Ние сме много разтревожени, защото няма как да сме спокойни, когато два славянски, православни, близки на нас народи, са в такава остра конфронтация. Не сме някъде до Атлантическия океан, а сме тук, в Черноморския регион и Русия и Украйна са ни съседи по Черно море и всяка ескалация на конфликта ще рефлектира върху нас”, категоричен бе председателят на БСП. По думите му имаме българска общност в Украйна и те трябва да са първа грижа за страната и правителството ни. Той посочи, че българската държава първа е реагирала срещу закона на новото правителство на Украйна за забрана на закона за регионалните езици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


244
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
19
 
! Отговори
4ista4kata преди 10 години
Ташункосапа-на слаб х...и и козината му пре4и
6
27
 
6
 
! Отговори
селски глупак преди 10 години
Не искам ГЕРБ да се върне на власт, щом в ГЕРБ думата на Борисов се слуша....Но не искам и комунисти. Искам нормални отношения, спазване на законите и наказания за виновните....Това скоро няма да стане...Затова няма да гласувам.....
5
32
 
9
 
! Отговори
Симеон Дянков преди 10 години
Тиквуняка съвсем удари дъното, след като каза на ученици от началните класове в Благоевград, че бонусите (30 лева), които ще получат бабите и дядовците им за Великден ще ги плащат те, невръстните малчугани.Време е този ненормалник, мутромилиционер и криптокомунист да изчезне от политиката в БГ!
4
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Stanishev drajte se za6tototoq *** mutrata doideli na vlast 6et izbie naroda a za tova 4e pliue sre6tu BALGARIQ dokato nego nadutate v nai tamniq zatvor se 6tee taka
3
8
 
30
 
! Отговори
този пък ? преди 10 години
Този определено е обсебен! Сега излиза,че Европа е подвластна на Борисов.Смях и безсилие!Но не проумява,че мнозинството от бълг.народ НЕ ЖЕЛАЕ ДА ГО УПРАВЛЯВА ПРЕСТЪПНАТА И КРАДЛИВА КОАЛИЦИЯ БКП/ДПС/АТАКА. Оттеглете се с мир?
2
7
 
32
 
! Отговори
Махай се преди 10 години
Ти си срам за България. Пак при теб откриват нарушения,пак при теб искат да спрат фондовете пак при БСП влизаме в национална катастрофа.А ти дори и не си Българин за мен а си Украински Руснак.
1
6
 
43
 
! Отговори
312 преди 10 години
Станишев съм го признал, той е първият, който успява да разцепи комунистическата партия след 1903 г., когато Българска работническа социалдемократическа партия. се разделя по идеологически признак на БРСДП тесни социалисти и БРСДП широки социалисти. Да е жив и здрав, да я погребе дано!