Бат Сали не прави партия, а „ромска пролет“

Методиев платил разходите за сбирката в Боровец
Обновена: 7 апр 2014 08:58 | 7 апр 2014 08:57,
101
Бат Сали не прави партия, а  „ромска пролет“
Александър Методиев. Снимка: БТА

История, бит и култура. Това е първата от общо 27 точки, по които са заседавали политически лидери и представители на неправителствения сектор от ромския етнос в Боровец. Събитието, което дава началото на Национално ромско обединение, беше организирано от депутата от ДПС Александър Методиев, станал по-известен като Бат Сали.

Пред bTV той заяви, че всички разходи около мероприятието със 77 участници, което се проведе в 4-звезден хотел, са били в рамките на 4500 лева. Разходите били поети от самия него. Методиев „успокои” другите партии, като заяви, че ромите няма да създават политически субект, а гражданско обединение, което ще се занимава с всички проблеми пред представителите на етноса у нас.

Той за пореден път подчерта, че сбирката не е била с предизборни цели. „Като представител на Движението за права и свободи отправих апел към присъстващите, че партията, която най-добре работи за просперитета на всички, е именно ДПС”, посочи той.

Още по темата
Ромският активист от Враца Илия Костов посочи, че важното е какво ще правят ромите, след като се обединят и дали ще могат да създадат „банка от кадри” извън конкретна политическа сила. „Не може да се мисли, че ромите са само един вот, който може да се купи и може да се манипулира”, категоричен бе той.

Бившият зам.-министър от времето на тройната коалиция Александър Филипов посочи, че ако е искал да прави партия, много отдавна е щял да я направи. „Това е ромската пролет, чакана от 25 години”, заяви по отношение на новата организация и посочи, че е имало много опити ромите да се съберат под едно знаме, но те са били неуспешни.

Филипов подчерта, че от 1989 г. до днес има голямо количество интеграционни програми, по които не е свършено нищо – Десетилетието на ромското включване, Ромската жилищна стратегия и др. Заради неуспеха на тези инициативи сега ромите вземат нещата в свои ръце, посочи бившият зам.-министър.

Той също не спести добрите думи за ДПС, като заяви, че по време на прехода партията е била гарант за социалния и граждански мир в страната и буфeр между ромите и радикалните организации.

В събота Александър Методиев обяви, че с учредяването на Национално ромско обединение ще спре "кранчето" на купуването на ромските гласове от страна на другите политически партии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
сега,като е дошла ромската пролет,значи трябва всички роми да се втурнат да работят,защото от древни времена като пукне пролет българина тръгва да оре и да сее,че да има какво да яде.обаче подозирам,че после ще има ромско лято,ромска есен и накрая ромска зима и от ромски сезони няма пак да работят,та държавата ще ги подкрепи традиционно с помощи
68
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
АБЕ ТИЯ *** ОТ КЪДЕ СЕ НАПЪЛНИХА С ПАРИ
67
0
 
12
 
! Отговори
Кой-Той преди 10 години
Тази грозна и миризлива мутра ни представлява целия български народ пред света.Комунистите бяха естествения враг на *** и турци,сега се целуват по площадите.Отвратно и гнусно ,но това си избрахме,а Атака е като пеленаче ,кажат и да плаче -плаче,кажат и да гласува -гласува.Срамота и ужас от управлението на България
66
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво на управляващите и честито на раята! Харесва ли ви да ви управлява Бат`Сали?
65
0
 
11
 
! Отговори
питам преди 10 години
Кой допусна този ***,който публично се гордее с етноса си,с боята си и с неграмотността си да стане парламентарист? Когато в Гърция влезе *** в парламента им ще говорим пак.Този криминално проявен тип лъже като професионалист,че платил за циганкия купон 4500лв.Кой вярва на тоя?
64
0
 
1
 
! Отговори
панайот преди 10 години
браво
63
0
 
10
 
! Отговори
?!?!?!?!? преди 10 години
ГЛАСУВАШ ЗА БОЛЕН = ПОЛУЧАВАШ БАТ САЛИ ! ! ! АХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХААХАХАХАХАХАХАХА
62
1
 
6
 
! Отговори
румен221 преди 10 години
Защо загива България- Защото е решено българите да изчезнат - изпъдени, отровени или ликвидирани, а най-жилавите ще се претопяват от мюсюлмански, турско-*** орди, сирийци и африканци, а забраняват на българите да са българи! (Зб. Бжежински За Православието, като главен враг)- Управляваща шайка не са етнически българи, а които са, са истински *** и помия! Четвърт век живеем в робство и диктатура на малцинствата, а те искат още и ощеЗаконите са за всички - Просто е дори за прости хора!..
61
0
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Няма ли кой да попита бат Сали колко са натуралните *** които говорят *** от общо обявената статистика ...една трета...останалите са малцинства които нямат нищо общо с този етнос.Каква пролет чака .... всичко е театър. Названието ``РОМИ`` трябва да се промени за тази социална група
60
0
 
6
 
! Отговори
румен221 преди 10 години
ПРИЯТЕЛИ Пролетните роми ИМАТ МЕНТАЛНИ ПРОБЛЕМИ, ИЗРАЗЯВАЩИ СЕ В ОБЪРКАНИ ПРИЧИННО-СЛЕДСТВЕНИ ВРЪЗКИ!!!Конституция на РБ.Чл. 14. Семейството, майчинството и децата са под закрила на държавата и обществотоА НЕ:Държавата и обществото заместват СемействотоЧл. 47. (1) Отглеждането и възпитанието на децата до пълнолетието им е право и задължение на техните родители И СЕ ПОДПОМАГА ОТ ДЪРЖАВАТА. А НЕ ОБРАТНОТО(2) Жената майка се ползва от ОСОБЕНАТА ЗАКРИЛА НА ДЪРЖАВАТА, която й осигурява платен отпуск преди и след раждане, безплатна акушерска помощ, облекчаване на труд
59
1
 
4
 
! Отговори
Борис преди 10 години
До АнонименБат Сали е в политиката, защото му плащат добре. И той дава част от парите на други ***, за да гласуват са ДПС и БСП.
58
1
 
4
 
! Отговори
румен221 преди 10 години
До Анонимен 72-ри,Управляват защото имат акъл колкото кокошка...Б.Б. (Баш "Будалата") нали "спечели изборите"..., а не управлявя...- НЕ УПРАВЛЯВА, ЗАЩОТО... НЯМА АКЪЛ ДОРИ КОЛКОТО "БЪЛГАРСКИ СОЦИАЛИСТ"...Той още си е комунист - Нали затова го уволнили от милицията - отказал да си върне комунистическата членска книжка - бил "истински комунист"...И МУ ЛИЧИ....
57
1
 
8
 
! Отговори
Борис преди 10 години
До ЦИГАНИЯКакво ще стане с БГ, ако всички се измесем?Защо Левки и Ботев са останали и са се борили са БГ?
56
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До румен221Само че Руменчо,тези неизменно управляват с комунделите,а не с "роско офшорката".Нещо ти куцат "опорните точки"
55
0
 
11
 
! Отговори
румен221 преди 10 години
ВСEOБЩA ДEКЛAРAЦИЯ ЗA ПРAВAТA НA ЧOВEКAЧл. 23 т.3. Bсеки човек, КОЙТО СЕ ТРУДИ, има право на справедливо и задоволително възнаграждение, което да осигури на него и неговото семейство съществувание, съответствуващо на човешкото достойнство и допълнено, ако това е необходимо, с други средства за соцална защита.А Великият Български Народ казва - КОЙТО НЕ РАБОТИ НЕ ТРЯБВА ДА ЯДЕ!!!.
54
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вижте го и го запомнете добре!Това е лицето на управляващите БСПДПСАтака! Този ви управлява,заедно с каналния плъх Спинишев. и верният им *** пигмеят Сайдеров!Ако сте доволни,гласувайте пак за тях
53
2
 
8
 
! Отговори
Обективен преди 10 години
Терминал 2 и всичко лошо свършва.*** ни държава е обречена.
52
1
 
15
 
! Отговори
Венци преди 10 години
Ами другия път пак си стойте вкъщи и не гласувайте.Децата ви *** да ги управляват и унижават - това им е бъдещето.
51
0
 
14
 
! Отговори
Коко преди 10 години
Боклучетата, които докарахте черввената *** на власт, виждате ли какво още докарахте да ни управлява.Вие сте виновни за всичко, необразовани гнусни, мързеливи селски чукундури бесепари и атакисти - вие сте стожера на ДПС - турцизацията и *** на страната.А честито, идете да си вземете 30-те лева за Великден.Нещастни пенсионери гадни.
50
1
 
10
 
! Отговори
ЦИГАНИЯ преди 10 години
очевидно е че в България няма да може да се работи и живее нормално десетилетия напред, ЖАЛКО!=> терминал 1 или 2 все тая