Бат Сали не прави партия, а „ромска пролет“

Методиев платил разходите за сбирката в Боровец
Обновена: 7 апр 2014 08:58 | 7 апр 2014 08:57,
101
Бат Сали не прави партия, а  „ромска пролет“
Александър Методиев. Снимка: БТА

История, бит и култура. Това е първата от общо 27 точки, по които са заседавали политически лидери и представители на неправителствения сектор от ромския етнос в Боровец. Събитието, което дава началото на Национално ромско обединение, беше организирано от депутата от ДПС Александър Методиев, станал по-известен като Бат Сали.

Пред bTV той заяви, че всички разходи около мероприятието със 77 участници, което се проведе в 4-звезден хотел, са били в рамките на 4500 лева. Разходите били поети от самия него. Методиев „успокои” другите партии, като заяви, че ромите няма да създават политически субект, а гражданско обединение, което ще се занимава с всички проблеми пред представителите на етноса у нас.

Той за пореден път подчерта, че сбирката не е била с предизборни цели. „Като представител на Движението за права и свободи отправих апел към присъстващите, че партията, която най-добре работи за просперитета на всички, е именно ДПС”, посочи той.

Още по темата
Ромският активист от Враца Илия Костов посочи, че важното е какво ще правят ромите, след като се обединят и дали ще могат да създадат „банка от кадри” извън конкретна политическа сила. „Не може да се мисли, че ромите са само един вот, който може да се купи и може да се манипулира”, категоричен бе той.

Бившият зам.-министър от времето на тройната коалиция Александър Филипов посочи, че ако е искал да прави партия, много отдавна е щял да я направи. „Това е ромската пролет, чакана от 25 години”, заяви по отношение на новата организация и посочи, че е имало много опити ромите да се съберат под едно знаме, но те са били неуспешни.

Филипов подчерта, че от 1989 г. до днес има голямо количество интеграционни програми, по които не е свършено нищо – Десетилетието на ромското включване, Ромската жилищна стратегия и др. Заради неуспеха на тези инициативи сега ромите вземат нещата в свои ръце, посочи бившият зам.-министър.

Той също не спести добрите думи за ДПС, като заяви, че по време на прехода партията е била гарант за социалния и граждански мир в страната и буфeр между ромите и радикалните организации.

В събота Александър Методиев обяви, че с учредяването на Национално ромско обединение ще спре "кранчето" на купуването на ромските гласове от страна на другите политически партии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
2
 
! Отговори
Някой преди 10 години
До НеоМи тогава какво правим?!
48
0
 
12
 
! Отговори
бат мангал преди 10 години
Чиста *** лъжа - 4500 за 77 човека, спане, закуска, вечеря, зали и т.н. Ми *** си е ***, без да излъжи не може да живее. Ако беше грамотен поне да може да събира и умножава нямаше да ръси такива лъжи. Без коментар *** си работа и добре, че такива са им организаторите, защото ако са умни може и да направят нещо тия - не.
47
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
този *** защо е в политиката? Този човек е доказан престъпник и крадец на дребно ! Та той дори не го крие публично! Докъто такива хора не са в затвора а са в политиката България няма да се оправи ! България много прилич на САЩ 1910-1945 ...когато шепа прости хора и доказани убийци управляваха Америка ! Супер много ми прилича на този период!
46
2
 
5
 
! Отговори
Митов преди 10 години
потънало в мизерия , без работа и образование , без нормално развитие.Така се генерира престъпност и беззаконие с всички произтичащи от това огромни проблеми.Насади се една омраза към това малцинство , която се използва умело от такива като Сидеров , за да имат лична изгода.Не *** са виновни за ограбеното ни бъдеще , а родните български политици.Не *** са виновни за масовият отказ от гласуване , за корупцията,за източените държавни финанси и продадена собственост!За това , не на омраза
45
0
 
3
 
! Отговори
Митов преди 10 години
Етническите различия в България са проблем,който изкуствено се раздухва в държавата от политиците.Истината е една и трябва да се знае от всички български граждани, и тя е - няма просперитет ,ако всички не се обединим около една единствена кауза , независимо от етнос и политически пристрастия. Целта ни трябва да бъде законност и висок стандарт на живот в нашата си родина.Голямата грежка на политиците е , че оставиха *** на произвола на съдбата и по този начин се загуби цяло поколение , потън
44
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
българите не гласуват, следователно не могат да имат претенции
43
0
 
18
 
! Отговори
gost преди 10 години
Пролет ли ?, тези *** ще имат пролет,когато им цъфнат наелоновите китайски чехли .
42
0
 
4
 
! Отговори
БГ - ПРОСИЯ преди 10 години
Наша ромска фамилия завладя просията в Солун, изкарва по 60-70 евро на ден. Фамилия от над 10 души роми от цяла България е известна в Солун, където изкарва хляба си със свирене на акордеон и събиране на желязо за скрап, показа репортаж на предаването Фронтова линия по TV7. Изкарваме по 60-70 евро на ден, имаме и спестявания, каза представител на фамилията. Христо, на 37 години, един от фамилията призна, че са избягали от България, защото нямат работа и трябва да крадат, за да си купят хляб.
41
1
 
9
 
! Отговори
румен221 преди 10 години
Роско-офшорката, Е РАСИСТ-БЪЛГАРОМРАЗЕЦ!Текст от "НАЦИОНАЛНА СТРАТЕГИЯ" НА ПРЕЗИДЕНСТВОТО"Документа използва името РОМИ, като обобщаващо за ГРАЖДАНИ В УЯЗВИМО СОЦИАЛНО ПОЛОЖЕНИЕ"- Ужким става дума за ВСИЧКИ ДЕСОЦИАЛИЗИРАНИ , а плащат само на... ***! ИСТИНАТАСоциалния минимум е 562 лв. - ВСЕКИ С ПО-МАЛЪК ДОХОД Е СОЦИАЛНО СЛАБ! МАМЯТ НИ, ЗАМЕНЯТ ТОВА ПОНЯТИЕ с ПРАГ НА ГЛАДА, който е 241лв! - ГОВОРЕЙКИ САМО ЗА *** ПРЕЗИДЕНТСТВОТО ВОДИ ПОЛИТИКА НА... СЕГРЕГАЦИЯ - УМИШЛЕНО РАЗДЕЛЯНЕ ПО ЕТНИЧЕСКИ ПРИЗНАК... Роско-офшорката е БЪЛГАРОФОБ...!!!.
40
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вярно ,че е ромска пролет сега ще плъзнат по градини и овошки да крадат защото нищо не остана по селата ,опоскаха го като марокански скакалци ,а ги мързи и коприва да си наберат и нещо зелено да пасат .Дал *** 4500 лв ,дал толкова защото е спестил и откраднал от тока където му го плащаме ние.
39
0
 
10
 
! Отговори
румен221 преди 10 години
Ромската пролет ще дойде когатоХарченето на бюджетни пари (на всички ДАНЪКОПЛАТЦИ) за социални нужди СТАВА след задължително дефиниране на ЯСНИ правила и критерии. Аз не съм съгласен моите данъци да отиват за:- Подпомагане на нежелаещи да работят (към момента в България има 25 000 свободни работни места)- Псевдоинвалиди (проучванията показват над 60% фиктивни инвалиди)- Социално подпомагане на маргинали, без образование с 5-6 и повече деца, живеещи ОТ ПОКОЛЕНИЯ на социални помощи и престъпления.- Подпомагане на работещи в сивата икономика, но формално безработни. .
38
0
 
4
 
! Отговори
румен221 преди 10 години
И десет ромски пролети да дойдат и десет пъти избори да правим,Когато избираме между ПРАСЕ, ***, ДОМУС И НЕРЕЗ (все свръхлиберали)... НЯМА ДА ИЗЛЕЗЕМ ОТ ПОЛИТИЧЕСКАТА "***"...Трябва ни не Ромска пролет, а нови...:- ЛЯВА И ДЯСНА, но с Демократично, а не Свръх-либерални ПОЛИТИЧЕСКИ ПЛАТФОРМИ, каквито... ОЛИГАРХИЯТА, чийто говорител е Роско Офшорналиев, НЯМА ЛЕСНО ДА ДОПУСНЕ... ДА СЕ СЪЗДАДАТ....!!!.
37
1
 
4
 
! Отговори
До 46 преди 10 години
До Анонимен"Защо *** в извин България са Българи и с Български имена..." не са български имена a славянизирани български имена. Българите са славянизирани с брадвата, на дръвника. Хиляди хора - българи, обезглавени без вина... само за това, че са отстоявали българският си корен и не са пожелали да си сменят българските имена със славянски и българският си език със омразният славянски.
36
0
 
15
 
! Отговори
ИСТ преди 10 години
Заформя се нормална предизборна коалиция-*** крадци на дребно, ДПС върхушката крадци на средно и БСП крадци на едро. ООД ,,Далавера *** совиете,,
35
0
 
15
 
! Отговори
румен221 преди 10 години
Ромска пролет ще има когато въведем:1. Майчински" само за пълнолетни. Родителите на до 2 деца и общо за 20г. без ДОД2. Корп. Данък 20%. Данък Банкови транзакции 3. Качване МРЗ на Обществения мин. (562лв., по 15лв. мес.)4. Учебници, здраве и основни храни, без ДДС5. Пенсийте в отделен закон и без таван на пенс. осиг., а Инвалидните да се плащат от Здравните осиг.6. Увеличаване на Техникумите и за всички до 18г. - Професионална подготовка7. Личната карта с чип, да е и Лична, дебитно-кредитна, здравно-осигурителна карта здравно досие.
34
0
 
2
 
! Отговори
чвор преди 10 години
Ромската пролет идвала-факт! От тук насетне ние ви го слагаме,вие ще цъфтите....
33
0
 
17
 
! Отговори
до 46 преди 10 години
До АнонименДа бе, наистина! Като се смятат за турци, в чужбина като ги питат какви са, да казват че са турци, защо се пишат българи тогава?!***!
32
0
 
17
 
! Отговори
Въпрос преди 10 години
А като се събирахте обсъдихте ли *** престъпност, продажбата на дрога в махалите, кражбите на ток, неграмотността и т. н. ?! Ааа?!***!
31
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
bat Sali moje li da hodi na mainata si ?
30
1
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
четох някъде, че циганитеса се обърнали към индийците да си ги вземат обратно в Индияно при това мероприятие на на г-н Методиев, да ги приобщи към ДПС, не е ясно как ще се разберат с турците