Спираме "кранчето" да купуват ромските гласове!

Национално ромско обединение ще решава проблеми на етноса
Обновена: 5 апр 2014 19:17 | 5 апр 2014 19:15, Веселина Йорданова
90
Спираме "кранчето" да купуват ромските гласове!
Александър Методиев. Снимка: БТА

Създава се Национално ромско обединение, с което ще се решат наболели проблеми на ромския етнос, обяви за БТА инициаторът на Обединението и депутат от ДПС Александър Методиев след учредяването на организацията днес в к.к."Боровец".

По думите му в обединението участват всички ромски партии в България, лидери и председатели на неправителствени организации и сдружения по ромски въпроси от цялата страна.

Идеята за създаването на Националното ромско обединение е плод на досегашните сурови условия за живот на ромския етнос, обясни Методиев. Той посочи и приоритетните им цели - образование, здравеопазване, жилищни условия, заетост, култура, медии, върховенство на закона и недискриминация.

Александър Методиев посочи, че това обединение ще бъде в подкрепа на ДПС, защото по думите му единствено ДПС дава възможност на всеки, независимо от неговата етническа принадлежност, да осъществи своите идеи, да бъде реализиран не само в политическото пространство, но и в обществения живот на страната.

Той определи създаването на организацията като революционно, защото обединява една общност с много голям потенциал. Вероятно с учредяването на Национално ромско обединение ще спрем "кранчето" на купуването на ромските гласове от страна на другите политически партии, заяви Александър Методиев.

Сред неговия екип са Илия Петров, координатор за България на Световната ромска организация по култура, медии и образование, Александър Филипов - бивш депутат, Илия Илиев - партия Дром. Предстои обединението да се събере отново през май на конференция, на която ще бъде избрано ръководство.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
то при тях кранчето не е спирало от 11 ноември 1989 година,ама всички управляващи си затварят очите,щото има и за тях.мразя расизма и ***!!
59
0
 
0
 
! Отговори
yahara преди 10 години
До Анонименza6to gledate samo ***,4e si prodavat glasovete vie ,kadeto pi6ete za tova da znete,4e balgarite sa nai-prodajnata,nai-predatelskata,nai-mo6enni4eskata,nai,nai...nacia na sveta.A tova za Filipov si go 4el po vestnicite i ne otgovaria na istinata i sam siguren,4e e mnogo po-gramoten ot tebe
58
0
 
2
 
! Отговори
безпартиен преди 10 години
Ясно,*** гласове са изкупени наедро от ДПС.
57
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Боже мили, като си помисля само, че от такива *** зависят нормалните граждани в страната, направо ми призлява. Какво прави този *** в парламента. Лъжливите и крадливите винаги си намират кой да гласува за тях, защото себеподобните им не са се свършили никъде. Законите единствено ги озаптяват, но у нас те са изцяло в служба на корупцията, която води началото си от БСП - ДС и вечните им коалиции с подкупните хора. Този път изборите жестоко ще ги изненадат. България ще накаже измамниците.
56
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Успокой топката. *** никога няма да получат превес.
55
1
 
2
 
! Отговори
ще го затворят.. преди 10 години
И това ще е началото на края на българите. Защото националните предатели, чиито *** хванаха мазоли в парламента години наред харчеха и сега харчат нашите пари за да угаждат на ***. А когато *** прехвърлят критичната "маса", т. е. достатъчно са да наклонят нещата в тяхна полза ще го зачукат и на предателите и на нас честните хора. Когато вземат мнозинство ще има за доста неща да съжаляваме.Тогава *** и БХК ще разберат, че на *** не им пука за нашите права.
54
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако това заглавие на тази статия е на този *** то Цацаров какво чака щом ще спира кранчето значи или той или този за когото работи го е пуснал .Цацаров ти си на ход!
53
2
 
16
 
! Отговори
КИРИЛ СОФИЙСКИ преди 10 години
Вярвате ли на *** ????? Смехория !!!! Всички знаем ,че *** за кинти и най-милото си би продал !!!!!
52
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
приоритетните им цели - образование, здравеопазване, жилищни условия, заетост, култура, медии, върховенство на закона и недискриминация..да се чете: пари на калпак предварително срещу нула задължения..ако не се дават, това е дискриминация!
51
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Лъже като дърт ***!
50
1
 
13
 
! Отговори
FELIKC преди 10 години
KADE E PROKyRORA DA ARESTyVA TOZI ZA SAZDAVANE NA PARTIA NA ETNIHECKA OCNOVA
49
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Спираме кранчето. ПРОДАДОХМЕ ГИ ВКУПОМ НА БОГАТАТА ДПС. А НИЕ,ВОЖДОВЕТЕ, СТАНАХМИ МИГНОВЕНО МИЛИОНЕРИ. ТОВА ВЕЧЕ НЕ СЕ ИЗБОРИ А ПЪЛНА ИЗМАМА.
48
2
 
15
 
! Отговори
STANIK преди 10 години
Сокерес бе джентлемен ама не ти верваме
47
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Александър Филипов - бивш депутат ,кой сашо филипив този *** *** дето го съдиха за купуване на гласве за нсдв в сливенско ли е против търговита с гласове? това е организация за по-ефективно купуване на *** гласове
46
0
 
18
 
! Отговори
Георги преди 10 години
Това обединение ще е в подкрепа на ДПС. От ДПС са решили радикално проблема: досега купуваха гласове, като даваха по някой лев и на обикновенния ром (знаете на предните избори ги хванаха в 3 града, за съжаление реакция почти нямаше а и те сега управляват). Сега явно вече ще дават значителни суми на ромските лидери, а бедните ще минат само с обещания дадени им от техните лидери.
45
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Българи!!!Като не искате повече деца, *** искат.
44
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Стига с тези права за етносите-задълженията къде отиват ток,вода,незаконни постройки,чувтво за безнаказаност,Къде е държавата?И на всичко отгоре подкерпа за дпс това според вас бат сали енергото ли го е измислил?
43
0
 
13
 
! Отговори
ссй преди 10 години
@58: "виновник е българската държава" Тук съм съгласен. Вместо да ги наливат тея милиарди от фондовете за интеграцията на ЕС в разни абсолютно криминални формирования като това в статията, можеше да се направят много неща за да се променят наистина нещата.@54: примерно някъде между пакистан и афганистан, така или иначе там им е прародината. ех, мечти... за момента единственият ни реален шанс е да емигрират по-голямата си част в западна европа.
42
0
 
16
 
! Отговори
Дядо Йоцо гледа... преди 10 години
За състоянието на *** или както е модерно ромите, виновник е българската държава. Години наред те не са били интегрирани и дискриминирани. Неусетно това малцинство се превръща в мнозинство. Благодарение на факта, че повечето не са грамотни и образовани, те все още не са обединени. Но! Ако някой ден бъдат обединени под дадена партия тогава българската държава ще има сериозен проблем, защото бъдещите грижи на страната не са нито турците, нито руснаците, нито американците, а ромите.
41
3
 
11
 
! Отговори
муспи преди 10 години
Жалки сме ние българите като обявяваме че *** са си ***, сякаш не се знае, че властта трябва да ги хване да работят и плащат?! Коя власт! Всичките ни власти от 25 години се назначават от евреите а и са си от евреи, турци и ***. В ход е планът за унищожаването ни, - как може да говорим за *** без да споменаваме главния виновник евреите!