Борисов писа до СЕМ за "интервюто" пред Гарелов

Лидерът на ГЕРБ възмутен: Преднамерено е, злепоставят ме
Обновена: 8 апр 2014 14:04 | 8 апр 2014 12:13, Веселина Йорданова
264
Борисов писа до СЕМ за "интервюто" пред Гарелов
Бойко Борисов. Снимка: архив, БТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изпрати сигнал до Съвета за електронни медии „за излъчено несъществуващо и съчинено интервю“, съобщиха от партията.

Става дума за материал, излъчен на 6 април в предаването на ТV 7 „Оригиналът“ с водещ Иван Гарелов с въпроси и отговори, които Борисов е давал в други интервюта или изказвания.

В неделя Гарелов заяви, че анонсираното интервю с Борисов имало за цел да го провокира да дойде в студиото, но директно интервю с лидера на ГЕРБ не е обещавано. Гарелов каза още, че от предаването му тествали конкуренцията и ръководството.

В сигнала Борисов заявява: „Въпреки изричния ми отказ да участвам в това предаване по ТV 7 по недопустим за правилата на журналистическата професия и етика начин беше направена манипулация с мои изказвания, извадени от контекста, в който са били направени за други медии“.

Според лидера на ГЕРБ така съзнателно се подвеждат зрителите и се правят внушения, които целят дезинформиране за истинските му позиции.

„Намирам, че това е било направено преднамерено, за да привлече първо по-голяма зрителска аудитория, а след това и злепоставянето ми“, категоричен е Бойко Борисов.

Той заявява още, че е отказал да участва в предаването, но авторите и водещият не са се съобразили и не са информирали предварително за това и зрителите. Борисов посочва още, че подходът да се приписват в национален ефир несъществуващи отговори на незададени към него въпроси нарушава правата му на гражданин и публична личност.

„С това се подменя моята автентична позиция и се представя на зрителите изопачена картина на истинската ми позиция и мнения. Определям такова поведение в предаване на електронна медия като преднамерено и недоброжелателно, с цел да бъда злепоставен като личност и в политическото ми качество на лидер на ПП ГЕРБ“, заявява още Борисов.

Според него въпреки уточнението на водещия в края на предаването, че това е „един коректен монтаж с малко хумор“, това не е достатъчно, за да се избегне заблудата на зрителите.

„Такова уточнение би трябвало да е направено в началото на компилацията с мои изказвания или при нейното излъчване, доколкото форматът на предаването не е сатиричен или комедиен, а информационно – публицистичен“, посочва той.

„Разчитам, че СЕМ ще разгледа на свое заседание този случай и ще излезе със становище, което ще избистри правилата, по които българските медии работят в името на обективната и професионална журналистика“, пише още Борисов в сигнала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


264
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
13
 
30
 
! Отговори
ББ преди 10 години
Съгласен съм, че трява да ме показват денонощно по всички телевизии, но само в случаи когато режа ленти, давам безсмислени интервюта, изпълнени с безумен словоред, цинизми и жаргони, или когато ритам топка. Тези как смеят да ме злепоставят, мене трябва само да ме тупат по рамото и да ми викат Конграчулешън! Затва настоявам СЕМ да наложи цензур... пардон, да предприеме мерки това повече да не се повтаря!
20
13
 
27
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Това магаре не разбра ли ,че не може да стане кон.Мутрочовека по пет пъти на ден си сменяше мнението за даден въпрос и действие и да твърди,че е имал план и програма е подигравка с околните. Единствената му програма бяха далаверите с бирите ,Ваньо Танов ,разни прокурори и прочее мутренска ***.
19
21
 
29
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Този престъпник, агент Буда, така се държи, че все едно още е мин.-председател, и все едно, че народът не го е изхвърлил на улицата, заедно с кирливата му "герб"! Престанете да му показвате омразната физиономия! Разберете, че "герб-Буда" умря и че агент Буда е един разложен политически труп!
18
21
 
34
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
НЕ ВРЪЩАЙТЕ СТРАНАТА В РЪЦЕТЕ НА МАФИЯТА. ДАЙТЕ ВСИЧКИ ДА СЕ ПОМЪЧИМ ДА ИЗВАДИМ СТРАНАТА ОТ БЛАТОТО, В КОЕТО ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ПП ГЕРБ НИ ВКАРА. Харесвали ни или не България си има работещо Народно събрание. Събрание, което избра правителство.
17
18
 
35
 
! Отговори
Духовников преди 10 години
На Борисов не му е ясно, че каквото и да правят журналистите, никой не може да го злепостави повече, отколкото самият той вече го е направил!
16
20
 
27
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Борисов няма да се върне на влас повярвай ми та дори и 10 избори да направим . Сега имаме правителство и аз като обикновен гражданин искам да се заемат и да решеват проблемите. Искам да поживея малко поне спокойно с нормални доходи , без натиск от измислени хора .
15
26
 
31
 
! Отговори
ДИДИ преди 10 години
Този продължава да си вярва, че светът се върти около него...
14
16
 
21
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
Започнаха МАНИПУЛАЦИИТЕ ПРЕДИЗБОРНИ ...Утре ще бъде друг политик на мястото на Борисов ! МИСЛЕТЕ !
13
23
 
28
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Гробаджиите, какво заслужават друго освен бой по празните тикви, те не се посвенихада подслушват, да рекетират, да съсипват хора и бизнеси, да фалшифицират избори, да се палят хората заради тях!
12
23
 
31
 
! Отговори
Алекс преди 10 години
Тоя ББ е толкова смешен и жалък,че чак е безличен.
11
17
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Фред Флинстоун :)))същия:)))
10
25
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Спомням си каква каква лъжа създаде Бареков преди месеци изкарвайки ББ охрана на Карамански, този път съм склонен да вярвам на Борисов.
9
17
 
33
 
! Отговори
не син преди 10 години
Каква журналистика,морал,честност да се търсят от *** ?! Всичко е ясно само като се кажат имената Бареков,Пеевски и ТВ 7 !
8
11
 
25
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Да не би Боко в своята премъдрост да е открил начин да пътува във времето?
7
22
 
30
 
! Отговори
Димитрова преди 10 години
Бай *** все още не може да осъзнае ,че повече никога няма да управлява!
6
18
 
25
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Принц Бойко нищо старо не забрави и нищо ново не запомни. За всичко се върти като македонско ментеше. Да се чуди човек, как му викаха ура три години и канче, а сега има заблудени, които пак си мислят, че е бог. Ей хора, това не е клон на пожарната, а държава, която е смъртоносна болна. А ние се гърчим в нея. И този, който я довърши, иска да я лекува. После пак, като види зор, ще си даде оставката. И какво от това?
5
13
 
26
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Понякога е по-добре да си държиш устата затворена, за да те мислят за ***, отколкото да я отвориш и да го докажеш.
4
20
 
30
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
И Борисов, и Цветанов наистина не знаят къде се намират и колко са презрени от милиони българи.
3
17
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На тоя все някой му е виновен!
2
15
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пак ли плачеш бе капацитет?