Борисов писа до СЕМ за "интервюто" пред Гарелов

Лидерът на ГЕРБ възмутен: Преднамерено е, злепоставят ме
Обновена: 8 апр 2014 14:04 | 8 апр 2014 12:13, Веселина Йорданова
264
Борисов писа до СЕМ за "интервюто" пред Гарелов
Бойко Борисов. Снимка: архив, БТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изпрати сигнал до Съвета за електронни медии „за излъчено несъществуващо и съчинено интервю“, съобщиха от партията.

Става дума за материал, излъчен на 6 април в предаването на ТV 7 „Оригиналът“ с водещ Иван Гарелов с въпроси и отговори, които Борисов е давал в други интервюта или изказвания.

В неделя Гарелов заяви, че анонсираното интервю с Борисов имало за цел да го провокира да дойде в студиото, но директно интервю с лидера на ГЕРБ не е обещавано. Гарелов каза още, че от предаването му тествали конкуренцията и ръководството.

В сигнала Борисов заявява: „Въпреки изричния ми отказ да участвам в това предаване по ТV 7 по недопустим за правилата на журналистическата професия и етика начин беше направена манипулация с мои изказвания, извадени от контекста, в който са били направени за други медии“.

Според лидера на ГЕРБ така съзнателно се подвеждат зрителите и се правят внушения, които целят дезинформиране за истинските му позиции.

„Намирам, че това е било направено преднамерено, за да привлече първо по-голяма зрителска аудитория, а след това и злепоставянето ми“, категоричен е Бойко Борисов.

Той заявява още, че е отказал да участва в предаването, но авторите и водещият не са се съобразили и не са информирали предварително за това и зрителите. Борисов посочва още, че подходът да се приписват в национален ефир несъществуващи отговори на незададени към него въпроси нарушава правата му на гражданин и публична личност.

„С това се подменя моята автентична позиция и се представя на зрителите изопачена картина на истинската ми позиция и мнения. Определям такова поведение в предаване на електронна медия като преднамерено и недоброжелателно, с цел да бъда злепоставен като личност и в политическото ми качество на лидер на ПП ГЕРБ“, заявява още Борисов.

Според него въпреки уточнението на водещия в края на предаването, че това е „един коректен монтаж с малко хумор“, това не е достатъчно, за да се избегне заблудата на зрителите.

„Такова уточнение би трябвало да е направено в началото на компилацията с мои изказвания или при нейното излъчване, доколкото форматът на предаването не е сатиричен или комедиен, а информационно – публицистичен“, посочва той.

„Разчитам, че СЕМ ще разгледа на свое заседание този случай и ще излезе със становище, което ще избистри правилата, по които българските медии работят в името на обективната и професионална журналистика“, пише още Борисов в сигнала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


264
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
20
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
КАТО ГО НАСТЪПЯТ ТИКВАТА ПО МАЗОЛА И ПОЧВА ДА РЕВЕЕЕЕ
40
21
 
19
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Я Свети Свети Бойко и Борисов-Българоубийци се спусна от висините и пак започна да ръси простотии. *** мутра нагла.
39
18
 
20
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Тарикат мъж не писка!Ама тия двамата Боко и Цвинокио не спряха да реват като гладни ***!А като правеха простотии, що не се пискахте бе тъпомери!
38
24
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
САМО БСП , *** ЗА ГЕРБ!
37
17
 
19
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Обществото търпи от 2001 г. един сикаджия да вилнее в тази държава и същият той да се прави на морален критерий. Това за мене е недопустимо
36
17
 
18
 
! Отговори
До 28 преди 10 години
Червен бокл*к , Борисов е хиляди пъти по достоен от всеки един ш*бан комунист! А ти си платен драскач където продаваш родината си и рано или късно ще ти се върне! Дано да тунеш в мизерия цял живот!
35
13
 
15
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Батман освен хапчета за кръвно, явно взема и опиати, каращи го да халюцинира...може би от тези, които каналът му за наркотици, така с охота разпространява
34
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Лидерът на ГЕРБ възмутен: Преднамерено е, злепоставят меНИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ТЕ ЗЛЕПОСТАВИ ТАКА КАКТО САМ ГО ПРАВИШ.
33
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гарелов яко се изложи. Превръща му се в навик. Това е не само негово трайно поведение, а и на цялата ТВ 7 - бащиния на Пеевски, Бареков и депесарската клика, комбинирана с коалицията, разбира си. ЧУДЕСЕН БУМЕРАНГ! С техните камъни по техните глави. Жалко че в тази озлобена аудитория се включват хора като Л. Дилов и Е. Кошлуков. Не схващам защо. Озверялата "дясна" Ива Николова си я знаем. Мирослава Кортенска също. Ама и Деляновата майка щедра, бе. Тук мръсните пари са много и вонят страшно.Отврат
32
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да го изкъпем в народна любов ....
31
11
 
20
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Забравихте ли показните акции на Цветанов, без никакви резултати? Забравихте ли колко пъти Борисов променя мнението си по почти всеки национален въпрос? Забравихте ли защо беше уволнена Ана Мария Борисова? Забравихте ли, че ГЕРБ назначиха за директор на АЕЦ продавач на закуски? Забравихте ли за купените независими депутати и фурнаджийската лопата Яне Янев? Забравихте ли за култовия химн на МВР? Забравихте ли, че на територията на България беше извършен терористичен атентат
30
11
 
19
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Забравихте ли глутниците кучета по улиците ни, които стават все повече и нападат и убиват хора? Забравихте ли как на официална церемония по връчване на нобелови награди премиерът си играе с телефона си? Забравихте ли Румяна Желева? Забравихте ли как правителството на ГЕРБ започна да ремонтира мостове без конкурс и обществени поръчки? Забравихте ли, че турски фирми строят магистралите на Борисов? Забравихте ли, че месец след откриването на участъци за милиони, асфалта вече се е изронил? Забравихте ли колко хора подслушва МВР без никакви резултати?
29
11
 
18
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Забравихте ли кой държи най-много ВЕИ-та? Забравихте ли Дюнигейт? Забравихте ли странно забогателите ПР-ки на Мирослав Найденов? Забравихте ли как хиляди българи не успяха да гласуват на последните избори? Забравихте ли как депутати от ГЕРБ разнасяха чували с бюлетини? Забравихте ли как ГЕРБ скри Цар Киро по хотели на Витоша? Забравихте ли как ГЕРБ Пещера правеше политическа агитация сред малолетни? Забравихте ли как държавния глава показа снимка на уникалната ни природа в щата Колорадо в новогодишното си обръщение?
28
9
 
17
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Забравихте ли, как Борисов назначи за директор на ДФ Земеделие лице с фалшива диплома? Забравихте ли, че Дянков обложи с лихви влоговете на вашите деца? Забравихте ли, че парите от фискалния резерв ги няма? Забравихте ли, че осъдените братя Галеви не са в затвора? Забравихте ли, че футболистите на Борисов се возеха в правителствения самолет? Забравихте ли, че КС осъди Дянков да върне парите, които беше взел от НЗОК, но тях вече ги нямаше? Забравихте ли колко болници в България фалираха?Забравихте ли как тихомълком бе вдигната пенсионната възраст? Забравихте ли съкратените от БДЖ?
27
10
 
18
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Забравихте ли телефонните разговори с Танов за Мишо Бирата? Забравихте ли, че Борисов поиска от студентите да станат овчари? Забравихте ли, че Борисов сравни българите с кучета, които трябва да се държат здраво? Забравихте ли, как арестуван с белезници се самоуби пред очите на полицаи? Забравихте ли, как ви обещаваха че ще излезем от кризата през 2011? Забравихте ли, как ви обещаваха, че влезем в Шенген през 2011? Забравихте ли лъжите за коледни надбавки? Забравихте ли, че в условия на криза държавата си раздаде милиони бонуси?
26
8
 
19
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Нима забравихте тези думи на Борисов? Забравихте ли, че той ви нарече лош човешки материал? Забравихте ли, че България беше осъдена заради своеволията на Борисов за ръководена от него акция? Забравихте ли, че Цветан Цветанов нарече лекари от Горна Оряховица убийци на бебета, а след това полицаи унижаваха санитари и медицински сестри? Забравихте ли как полицаи биха и унижаваха невинно семейство в Кърджали? Забравихте ли, че Борисов поиска от семейството на убито момиче да се извини на полицията?
25
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Червени тролчета.герб се врьща с пьлна сила.а вие си е...м¿..та при диктатора ***.ким и всички източни ***.и вземете прочетете в.избестия
24
18
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Експремиерът Бойко Борисов е пръснал колосалната сума от 200 000 лв. за вечери и обеди в чест на други държавни лидери за трите години и половина начело на държавата. Това показва справка, предоставена от Министерския съвет по Закона за достъп до обществената информация.Бившият министър-председател се е показал като щедър домакин с гощавките си. По всичко личи обаче, че за някои гости масата е била далеч по-отрупана отколкото за други.
23
21
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
комуняците са царе на манипулациите,но вече няма кой да им се върже.тоя бюреков и той се взел за голямата работа.***.
22
13
 
8
 
! Отговори
Един преди 10 години
Дудукът съвсем несъзнателно започна да прави добра услуга и на Борисов и на Станишев. Българският народ не е ***.