Борисов писа до СЕМ за "интервюто" пред Гарелов

Лидерът на ГЕРБ възмутен: Преднамерено е, злепоставят ме
Обновена: 8 апр 2014 14:04 | 8 апр 2014 12:13, Веселина Йорданова
264
Борисов писа до СЕМ за "интервюто" пред Гарелов
Бойко Борисов. Снимка: архив, БТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изпрати сигнал до Съвета за електронни медии „за излъчено несъществуващо и съчинено интервю“, съобщиха от партията.

Става дума за материал, излъчен на 6 април в предаването на ТV 7 „Оригиналът“ с водещ Иван Гарелов с въпроси и отговори, които Борисов е давал в други интервюта или изказвания.

В неделя Гарелов заяви, че анонсираното интервю с Борисов имало за цел да го провокира да дойде в студиото, но директно интервю с лидера на ГЕРБ не е обещавано. Гарелов каза още, че от предаването му тествали конкуренцията и ръководството.

В сигнала Борисов заявява: „Въпреки изричния ми отказ да участвам в това предаване по ТV 7 по недопустим за правилата на журналистическата професия и етика начин беше направена манипулация с мои изказвания, извадени от контекста, в който са били направени за други медии“.

Според лидера на ГЕРБ така съзнателно се подвеждат зрителите и се правят внушения, които целят дезинформиране за истинските му позиции.

„Намирам, че това е било направено преднамерено, за да привлече първо по-голяма зрителска аудитория, а след това и злепоставянето ми“, категоричен е Бойко Борисов.

Той заявява още, че е отказал да участва в предаването, но авторите и водещият не са се съобразили и не са информирали предварително за това и зрителите. Борисов посочва още, че подходът да се приписват в национален ефир несъществуващи отговори на незададени към него въпроси нарушава правата му на гражданин и публична личност.

„С това се подменя моята автентична позиция и се представя на зрителите изопачена картина на истинската ми позиция и мнения. Определям такова поведение в предаване на електронна медия като преднамерено и недоброжелателно, с цел да бъда злепоставен като личност и в политическото ми качество на лидер на ПП ГЕРБ“, заявява още Борисов.

Според него въпреки уточнението на водещия в края на предаването, че това е „един коректен монтаж с малко хумор“, това не е достатъчно, за да се избегне заблудата на зрителите.

„Такова уточнение би трябвало да е направено в началото на компилацията с мои изказвания или при нейното излъчване, доколкото форматът на предаването не е сатиричен или комедиен, а информационно – публицистичен“, посочва той.

„Разчитам, че СЕМ ще разгледа на свое заседание този случай и ще излезе със становище, което ще избистри правилата, по които българските медии работят в името на обективната и професионална журналистика“, пише още Борисов в сигнала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


264
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до САЛИПомниш ли как на първите избори даваха КАПАЧКИ ЗА БУРКАНИ И КЕБАПЧЕТА!АМА НИЕ ИЗХИТРЯХМЕ И СЕГА САМО ПАРИЧКИ!Вярно ,че след КЕБАПЧЕТАТА ние ОГЛАДНЯХМЕ,те СТАНАХА МИЛИОНЕРИ и наште окумуш *** БАРОНИ ,ЦАРЧЕТА !СЕГА ВЕЧЕ НЯМА ДА СМЕ ***,ПИШЕМ СЕ ТУРЦИ,няма да се кръстим,НАДРУГ БОГ ЩЕ СЕ КЛАНЯМЕ ЩОТО СЕ ИЗДИГАМЕ ОТ ДПСетолСАЛИ УМЕН Е НЕМА ***,РОМИ само ДПсето!
120
4
 
6
 
! Отговори
САЛИ преди 10 години
виж си правописа неможеш колкото мен правилно да пишеш.*** скапания българин до кой клас отиде бе ***.
119
15
 
13
 
! Отговори
САЛИ преди 10 години
При изборите Герб винаги даваше по 100 лв у махалата.Чекаме пак да дойде избори тогава е у махлата празник.
118
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
какво да се очаква от ТВ7 бе братче? Това е телевизия на един известен преизвестен национален предател и доказан смъркач на кокаин , наркоман! Нормално е да се говорят такива неща по тази напълно цензурирана телевизия ! Барека е *** и то всеки си го знае... този който вярва на този *** е много по *** от него ! А за онзи полицай / доностник кадето се присъедини към Бареков не му прави чест но и не ме учудва, все пак си е доказан доностник на ДС от малко дете!
117
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
da jivei BUDa, takov smeshnik sme nemali sled Bai Todor.Mai e bilo po-dobre da e stanal artistin, ama kakvi gi igra e samo, vlazat v parlamenta posle izlazat, kato nashte ofce, nazade-naprede. pak i umen, kak samo govori, umno, vidi se dobre e uchil v Semeonovo, shkolata na DS-to, de.Krasiv ama e i futboler, samo deto malko go nerazbiira futbola, ama naise, takov debel i prozd..te takviz sa povecheto fiutbaleri.Golem smeshnik e toz BUDIN li go vikaha, SUBUDIN li, kakto i da e no go znaem TIKVATA
116
4
 
2
 
! Отговори
milkoto.vasilev преди 10 години
До АнонименХайде малко по сериозно....толкова правописни грешки имаш . че чак ми е трудно да разбера какво искаш да кажеш
115
4
 
2
 
! Отговори
milkoto.vasilev преди 10 години
До АнонименНеграмотни са хората ......акъл дават иначе ....
114
6
 
13
 
! Отговори
Стига преди 10 години
сте ги дъвкали тези бюлетини, като няма какво да кажете и се хващате за всяко нещо. Някой от вас да е работил в печатница ? Аз да . И какво стана? Най- върлият комунист, който се издигна по време на социализма и стигна до сегашния си връх ви го каза в прав текст. Или забравихте? Да ви напомня , това е другаря Петър Кънев. Е имате ли още какво да кажете. Ако искате попитайте го пак. Хванали сте се за Бойко , като удавник за сламка, а не виждате какво става в БГ и само предъвквате едно и също.
113
19
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Борисов, ти си *** - петно, което няма грам чест и мъжко достойнство, за да приеме загубата и благородно да се съзтезава на политическото поприще, а разиграва месеци наред цялата държава, правейки безумни умни, красиви и интелигентни пируети за да се докопа до власта пак.
112
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много *** тровят атмосферата тук, но това няма да помогне нито на БСП, нито на срамната им коалиция.Перат мръсни пари и трупат нови от нашия труд.Това е защото се дава път на необразовани хора без морал. Опорните точки на Моника се гълтат като топъл хляб, ама резултат няма,защото приматът не може да обори опонента си, а сипе само обиди. Природно интелигентният човек, дори когато не приема някого, се обосновава защо. Тук няма анализ, няма въпроси и отговори, а само зли, грозни ругатни.Жалко е
111
20
 
20
 
! Отговори
Прост Гербер преди 10 години
Борисов, ти дори си срам за мутрите. Защото в ъндърграунда онези, които носят сърца, както самите те се определят, не пискат. Тарикат мъж не писка. Лекетата да.
110
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
106, ти първо се научи да пишеш пък тогава раздавай акъл....
109
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ах колко жалко е да си гербер. Срам и позор, че все още има ***, които биха гласували за тази гротеска.
108
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От ден на ден става по страшно,тройната ламя се впива по дълбоко в сиромашката плът.Ето как изкопуват народните представители от ГЕРБ.Мафията се развива много яко от ден на ден.И един ден ще поискат да се говори на руски и турски.Ние ще бъдем вторият крим.Всичко се изкопува от народни представители до земята по морето.А гн Цацаров не взема никакви мерки,толкоз прозрачно е всичкото за подкупите. Всеки ден убийства.Сега ще вземат още 4 милиарда заем.И със нашите пари по нашите глави.
107
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
едно време когато в чернобил избухна атомната централа,в София министрите си мълчаха,и ние си пиехме отровна вода и сега умираме като кучета, от инфаркти и инсулт и други болести.Трябва червената чума дасе забрани със закон и ДПС.И още ги държим на власт.Управляващите искат Българина да изчезне да дойдат руснаците на наше место.Покойният българин Радой Ралин е казал "ТЪРПИ НАРОДЪТ НАШ, ТОЙ ИМА ПЕТСТОТИН ГОДИШЕН СТАЖ"
106
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако това се отнасяше до друга партия, а не за Герб, продажните медии, особено електронните - телевизии и радиа, които активно обслужват мутрите, щяха да го тръбят денонощно, а Бисер Миланов и другите участници в срещата с Борисов, който им е възлагал да свалят правителството, щяха да са всеки ден основни участници в сутрешните, следобедни, съботно-неделни и всякакви блокове и всички новинарски емисии щяха да започват с тази новина седмици наред. А сега пълно мълчание и съобщенийце на предпоследна страница, долу в ъгъла.
105
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Искаме войски от НАТО в България.Веднага дасе разположат и атомни бомби.Ние сме на централно място в европа за това са нужни тези две неща.Да живее България.
104
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пеевски е платил на Гарелов 50 хиледарки за този компромат срещо Бойко Борисов.Само Гарелов небеше купен и него го претопиха.Ясно е отдавна че всички вестници телевизии журналисти са платени или собствени на Пеевски.Гарелов нети мина номера язък ти за миналото самочуствие което го изгради много трудно.От сега нататък си *** като тройната.
103
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От комонистите по *** зган няма.Теса царете за измишльотини превратажииски симолирани и мръсни подвизи крадливи престъпници.Способни са да измислят че земята несе върти.Всеки ден се моля да измислят закон да бъдат забранени и изгонени от България.
102
12
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Боико Борисов не бива да се показва пред народа той и цялото му правителство направиха така ,че много от роботещите хора да останат без работа .Този човек не трябва да се показва и пред меидиите .