Предсрочни избори са належащи, убеден е Първанов

Трябва ни работещо правителство, което да прави реформи
Обновена: 15 апр 2014 09:36 | 15 апр 2014 09:32,
69
Предсрочни избори са належащи, убеден е Първанов
Георги Първанов. Снимка: архив, Булфото

„Предсрочните избори може и да не станат, но те са належащи, защото имаме един много слаб, блокиран, неработещ и произвеждащ скандали парламент, който дори компрометира парламентаризма”, заяви пред Нова телевизия президентът (2002-2012) Георги Първанов.
 
Според него управляващите могат и да „устискат” до края на мандата, но това по думите му не е амбициозно.
 
„На нас ни трябва работещо правителство, което да прави реформи, което да приема непопулярни мерки, изходът от кризата го изисква”, смята Първанов.
 
Според него правителство е слабо и заради политическия тил, и заради поведението на партиите, които го подкрепят.

Още по темата
„Това е една агония. Тя дали ще продължи още три години, или възелът ще бъде разсечен още наесен, не е маловажен въпрос. Слабостта на партиите се отразява на слабостта на кабинета. Този кабинет вече не е полезен за България”, отсече лидерът на АБВ. 
 
Той смята, че нищо в страната не се променя към по-добро и на много места хората мизерстват.

"Агонията по страната е тотална. Виждам го при моите обиколки", добави Първанов.  

Според него кафето в Кърджали, което пиха заедно лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и лидерът на ДПС Лютви Местан, е знак, че може да има преконфигуриране.

„Самият начин за формиране на ЦИК идва да покаже, че се взима всяка възможност, за да се повлияе на изборния резултат. И президентът сгреши, може би съзнателно наруши закона и парламентът му го върна тъпкано, образно казано. След като не се намериха легитимните решения, се отиде на кафето – потърсиха се задкулисните, нелегитимните начини да се реши един такъв проблем“, коментира Първанов.

Той обаче смята, че все още мнозинство, което крепи кабинета, не е изчерпано.

"Това е по-скоро предупреждение към БСП да внимават в крачката, предупреждение от малкия партньор", анализира лидерът на АБВ.

Първанов заяви още, че е поискал среща с министър-председателя още преди няколко седмици, но по думите му „той изчезна от публичното пространство“.

"Аз исках да поставя реални въпроси, но отговор няма. Исках да поставя принципни въпроси - като се започне от разпределението на парите за общините, което беше напълно безпринципно и се ощетиха големи градове, и се свърши с безпардонните груби уволнения, които бяха реализирани към хора, които мислят различно”, обясни Георги Първанов.

Той отново заяви, че на евроизборите всеки резултат под трима евродепутати ще е неудовлетворителен за АБВ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
16
 
! Отговори
user преди 10 години
Не зная какво прави правителството, но Първанов определено агонизира в желанието си да се върне на власт. На хората им писна от стари крадливи муцуни.
14
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Първанов е най-готиният президент до сега ! :п Винаги ми е било драго , като му слушам речта за нова година и паля фойерверките 3,2,1 БАМ
13
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
гладна за власт гнусна червена ***
12
3
 
5
 
! Отговори
Костинбродски преди 10 години
До социалист 10 предпочитам ЦЕЦКА ЦАЧЕВА има опит като партиен секретар на БКП
11
6
 
4
 
! Отговори
St. John Red преди 10 години
Г-н Първанов след, като обслужи крадците 97 с връщането на мандата в момента отново води подривна дейност спрямо държавата и обикновенните хора. До кога г-н Президент? Не се ли наситихте? Нямате ли поне малко чувство за лично достойнство?
10
1
 
12
 
! Отговори
гост преди 10 години
Гоце като са належащи изборите направи митинг и искай оставката! Стига си се крил като мишка в мезонета!
9
3
 
3
 
! Отговори
St. John Red преди 10 години
До социалистПредпочитам да преименуват партията на БКП, ръководството се поеме от др. Костадин Чакъров и крадливие неолиберални отпадъчни елементи наричащи се иначе социалисти бъдат разчистени.
8
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На нас ни трябва работещо правителство, което да прави реформи, което да приема непопулярни мерки, изходът от кризата го изискваХахаха, такова няма и няма и да имааааа... Защото, направи ли необходимите реформи, подкрепата му ще падне до нулата... Ние нямаме свой Виктор Орбан, всички са едни позьори...
7
3
 
14
 
! Отговори
ляво мислещ преди 10 години
Педро все някога ще си отиде и тогава Първанката ще се върне с пълен блясък. Да се надяваме още на тези избори, когато Педро ще загуби за пореден, осми път от ГЕРБ, че ще събере малкото му останала гейска доблест и ще напусне БСП
6
7
 
8
 
! Отговори
ГОЦКО преди 10 години
на ГОЦЕ - трипера ,ловната му пушка струва 50 000 лв
5
12
 
3
 
! Отговори
НФБ преди 10 години
КАКВО КАЗВА ГОЦЕ ТРИПЕРА,,На нас ни трябва работещо правителство, което да прави реформи, което да приема непопулярни мерки, изходът от кризата го изисква, смята Първанов. ...,КАКВИ СА ТЕЗИ НЕПОПУЛЯРНИ МЕРКИ...МАХАНЕ НА БОРДА И ОТПРИЩВАНЕ НА ИНФЛАЦИЯТА..ПОНИЖАВАНЕ НА ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИВСЕКИ ДА СИ ГЛЕДА КАРТОФИ И ДА ЯДЕ ФИЛИИ С МАС А АКО НЯМА МАС МОЖЕ С ЛАЙ...НАКАКТО КАЗВА ДОН БОРИСОВ
4
5
 
4
 
! Отговори
грух преди 10 години
-Гъци, гъци, гуци Гоце
3
1
 
13
 
! Отговори
ЛЯВ преди 10 години
Да оставим (да пожертваме още 2 години от живота си ) това "правителство" да устиска до края на мандата си ... но като няма да е осигурило 250 000 работни места, няма да е променило плоския данък и няма да е реиндустриализирало страната И ПОСЛЕДНИЯ ПЕНСИОНЕР И КОМУНИСТ ще се откажат от ПАРТИЯТА.А дано, ама надали ...
2
6
 
4
 
! Отговори
ДИДИ преди 10 години
Да..... Надеждата умира последна... Но всеки, който познава българската народопсихология, знае, че българите мразят предателите!
1
5
 
7
 
! Отговори
Вики преди 10 години
Този като го гледам, още се надява....