От убийства сме дали повече жертви, отколкото са в Украйна

Лазаров обаче отчете спад в битовата престъпност с 13%
Обновена: 27 апр 2014 21:00 | 27 апр 2014 21:00, Камелия Цветанова
96
От убийства сме дали повече жертви, отколкото са в Украйна
Снимка: Булфото, архив

През последните седмици заради битовата престъпност загубихме повече хора, отколкото е взел конфликтът в Украйна, призна главният секретар на МВР Светлозар Лазаров по TV7 след поредицата убийства, станали у нас.

Още по темата
„Само за няколко дни съседка уби дете в Поморие, баща от Русе погуби детето си, във Враца съпруг застреля майката на децата си, в село край Козлодуй син уби майка си, а в Джебел откриха мъртви майка и детето й. Всички тези престъпления ние ги разкрихме, но мене това не ме успокоява. Трябва да си дадем ясна сметка къде се намираме и колко струва човешкият живот“, допълни той.

По думите му трябва да се направи разлика между генералната и индивидуалната превенция.

"Когато един човек си изтърпи наказанието в затвора, трябва да се види дали се е променил", допълни Лазаров.

Той отказа да даде подробности около убийството в Джебел, като се позова на следствената тайна.

Главният секретар обаче посочи, че от началото на годината е отчетен спад в битовата престъпност с 13%.

„Ние бяхме първите, които признаха, че има битова престъпност. Бяхме и първите, които признахме, че сме допуснали грешка в случая Лясковец“, коментира Лазаров.

Той отрече командосът Емил Шарков да е загинал от приятелски огън и заяви, че го е познавал добре приживе. Говорил е със съпругата му, но каза, че разговорът е бил прекалено личен.

„Тези, които най-силно ни упрекваха, в продължение на две години отказваха да решат случая. Ден преди акцията ние разбрахме, че е имало отправена заплаха за убийство към децата от училището и трябваше да реагираме“, допълни той.

Той посочи, че и в момента полицаите работят на прага на силите си.

„Нашите момчета пазят границата с телата си, а емигрантите ги обстрелват с камъни. През лятото благодарение на техния професионализъм не допуснахме окървавяване на протестите“, заяви Лазаров и похвали колегите си за куража, издръжливостта им и за духа, който показват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
7
 
! Отговори
един от многото преди 9 години
Така е .... трябва да се поучава народа какво да прави . Какви са тия своеволия тук . Ши ми са убиват на воля . Я малко ред и дисциплина .Ами нали накрая няма да остане кой да плаща я . Ами тогиз тия убавци ко ши праят питам аз .
29
4
 
14
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 9 години
Това не е новина . Преди години се сравнявахме с Бейрут, а след пустинна буря 2 дневно в кв. Люлин ставаха повече атентати отколкото в зелената зона в Багдат !
28
5
 
20
 
! Отговори
eh преди 9 години
много е грозен :(
27
1
 
13
 
! Отговори
alkap преди 9 години
vchera me obraha, otkradnaha 2 tona jelqzo ot kastata mi. Kakto i minalata godina kakto i vsqka godina. Ima spad spokoen e naroda are sichko e nared znachi
26
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този ако знае е само какво недоразумение е !Непрекъснато сам си хвали работата си , ха дано се издигне в собствените си очи.Единствен бил признал грешка .Аз не съм чул за каквото и да признание, камо ли за някаква отговорност.
25
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Полицията и е най добре преди избори и 4-5 месеца след избори , не ги закачат за да не ги расърдят и нищо не се работи освен за отчитане не некаква дейност - будна кома. а престъпност колкото си искаш, битова, катаджийска, нарко, страшно е, отделно КАТ на пътя - има ся кво ще праим къде работиш, наказанието е големоа , ай дай да пием по една ракица с мезе и пр.
24
2
 
15
 
! Отговори
. преди 9 години
В САЩ , ако посегнеш на някого в училище или направиш нещо подобно , освен санкциите започват местните куки да те държат под око , какво остава за хора излезли от затвора , едно 80 процента и то от тежките престъпления в България са дело на "криминално проявени" , защо тези хора не се наблюдават могат да отговорят само висши служители на МВР , но те говорят за 13 процента спад на битовата престъпност.
23
27
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Силна реч, не като на Цвъки.
22
1
 
31
 
! Отговори
Примат преди 9 години
Този на снимката много прилича на *** горила. Ако бе в чер цвят няма как да го различиш от горила. (Горилата е ***).
21
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ми хората изтрещяха от вашето тъпо управление. Който не избяга в чужбина изтрещя от вас, не го ли разбираш милиционерино?! И какво ще пправите като тук останат само изтрещялите. Няма данъчни единици, няма фондове от Юропа? Крадете, крадете като за последно, и се удавете на яхтите си и в шампанското си, които отмъкнахте от залъка и мъката на българския народ! Дано ви пишат в криминалната хроника на Антигуа, проклетници, проклети.
20
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До TulskiСраввнението е за това, че премиера поема отговорност без дори да се очаква такава от него, докато тук отговорноста я поемат , хората на които е наредено какво да правят
19
2
 
35
 
! Отговори
КАЛАШНИКОВ преди 9 години
АМИ ТАКА Е! ХОРАТА ОТ МИЗЕРИЯ СИ НАМРАЗИХА ЖИВОТА И ИМ Е ВСЕ ТАЯ ДАЛИ ЩЕ ЖИВЕЯТ НА СВОБОДА ИЛИ В ЗАТВОРА... В НОРМАЛНИТЕ ДЪРЖАВИ ИМА ЦЕННОСТНА СИСТЕМА А ТУК ОТДАВНА Я НЯМА!!!!!!!!!!
18
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЯРКА МИСЪЛ НА НЕАНДЕРТАЛСКИЯ ДУХ, ПО-ГОЛЯМА НАГЛА, ДИВОТИЯ ЕДВА ЛИ БИ РОДИЛА МВР
17
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
по-тъпо и нескопосано сравнение е много трудно да се измисли!ако си мислят,че са върха на професионализма само се заблуждават.
16
2
 
25
 
! Отговори
st преди 9 години
Този му е трудно да говори еххехехехе
15
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В южна Корея премиера си подаде оставка заради потаналия ферибот, тук нашия льольо още хора чака да убият, а даже се хвали, че е намаляла престъпността. Льольо льолио защо ли още те търпим?
14
3
 
37
 
! Отговори
до Жоро преди 9 години
всъщност отдавна трябваше да се отчита с отрицателни числа: демек в бюлетина щеше да пише, : група *** раздадоха пари на пенсионер!, или възрастен стана жертва на телефонен измамник, който му предаде пакет с 10 000 евро! а истината е, че спират да регистрират дребните престъпления, а само тези, които не могат да скрият!!
13
11
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Искаме си Цветанов - при него за 3.5 години нямаше нито един убит, нито един самоубит, нито един изчезнал.Всички българи бяха щастливи и благоденстваха.
12
4
 
43
 
! Отговори
?!?!?!? преди 9 години
Аз ли нещо полудявам ??? Значи всеки нормален човек,след като си признае за грешката и изрече думите които е казал този продажник,след това ще последва моменталната му ОСТАВКА ! ! ! НЕМОЖЕ да приказваш как всичко не е наред и да си стоиш на *** спокойно...просто Гьонсуратлък му се вика :Х НЯМАМ ДУМИ ! ! ! освен една - ОСТАВКА ! ! !
11
3
 
39
 
! Отговори
Жоро преди 9 години
Всяка година битовата престъпност намалява с 10 до 12%, така е от 15 години ... Би следвало вече да е почти на 0....