От убийства сме дали повече жертви, отколкото са в Украйна

Лазаров обаче отчете спад в битовата престъпност с 13%
Обновена: 27 апр 2014 21:00 | 27 апр 2014 21:00, Камелия Цветанова
96
От убийства сме дали повече жертви, отколкото са в Украйна
Снимка: Булфото, архив

През последните седмици заради битовата престъпност загубихме повече хора, отколкото е взел конфликтът в Украйна, призна главният секретар на МВР Светлозар Лазаров по TV7 след поредицата убийства, станали у нас.

Още по темата
„Само за няколко дни съседка уби дете в Поморие, баща от Русе погуби детето си, във Враца съпруг застреля майката на децата си, в село край Козлодуй син уби майка си, а в Джебел откриха мъртви майка и детето й. Всички тези престъпления ние ги разкрихме, но мене това не ме успокоява. Трябва да си дадем ясна сметка къде се намираме и колко струва човешкият живот“, допълни той.

По думите му трябва да се направи разлика между генералната и индивидуалната превенция.

"Когато един човек си изтърпи наказанието в затвора, трябва да се види дали се е променил", допълни Лазаров.

Той отказа да даде подробности около убийството в Джебел, като се позова на следствената тайна.

Главният секретар обаче посочи, че от началото на годината е отчетен спад в битовата престъпност с 13%.

„Ние бяхме първите, които признаха, че има битова престъпност. Бяхме и първите, които признахме, че сме допуснали грешка в случая Лясковец“, коментира Лазаров.

Той отрече командосът Емил Шарков да е загинал от приятелски огън и заяви, че го е познавал добре приживе. Говорил е със съпругата му, но каза, че разговорът е бил прекалено личен.

„Тези, които най-силно ни упрекваха, в продължение на две години отказваха да решат случая. Ден преди акцията ние разбрахме, че е имало отправена заплаха за убийство към децата от училището и трябваше да реагираме“, допълни той.

Той посочи, че и в момента полицаите работят на прага на силите си.

„Нашите момчета пазят границата с телата си, а емигрантите ги обстрелват с камъни. През лятото благодарение на техния професионализъм не допуснахме окървавяване на протестите“, заяви Лазаров и похвали колегите си за куража, издръжливостта им и за духа, който показват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
38
 
! Отговори
читател преди 9 години
Тази милиция-полиция беше създадена да пази ПАРТИЯТЯ, друго тя не знае.Тя никога не е защитавала правата, честта и достойнството на обикновения човек.Защото е милиция.Полицияа няма, и намя да има, докато БКП е на власт.
9
17
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Искаме си Цветанов !
8
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ОСТАВКА !
7
7
 
40
 
! Отговори
курч преди 9 години
" Трябва да си дадем ясна сметка къде се намираме и колко струва човешкият живот"Намираме се в бананова република, тотално доминирана от бивши и настоящи ДС-ченгета, *** на Москва. Въпроси?
6
5
 
7
 
! Отговори
ТИИИииит преди 9 години
До Анонимен 2 Да бе а сега ходят и им прекопават градините, цепят им дърва ,цепят им дърва .....Много си ТИИИИИТ , да ти ТИИИИИИИИт ТИИИИИИТТТТТМного цензурират нещо тука, та за това е ТИИИТ вместо ******ТИИИИИТ, ти се сещай кое.
5
6
 
44
 
! Отговори
... преди 9 години
*** наглеца. 10 откраднати кокошки по-малко, но 5 заклани и зверски убити деца. Фактите са си факти, наистина случаите са по-малко. БРАВО БРАВО БРАВО..........
4
7
 
37
 
! Отговори
Радо преди 9 години
Този сам си призна че полицията не работи,но редовно си получават заплатите и привилегиите платени от всички нас,до кога!?
3
12
 
31
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 9 години
Българският народ е отровен от комунистическия морал и чувството му за добро и зло е обърнато. Хората са объркани и озадачени защо най-злият враг на България русия е представян като "братски" народ. Объркаността на хората е причината за хаоса в държавата на всички нива и за високата престъпност тук.
2
45
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво, момчето работи и не вдига много шум, не като оня тъпоъгълник Цветанов, който само се хвалеше, а *** колеха баби и дядовци по селата за по 2 лв.
1
2
 
45
 
! Отговори
Justice преди 9 години
"Лазаров обаче отчете спад в битовата престъпност с 13%"А дано , ама надали .......