ГЕРБ с интересен подход - иска вотове за успешни политики

Орешарски: Позитивните тенденции в енергетиката са налице
Обновена: 10 май 2014 15:24 | 10 май 2014 15:15,
57
ГЕРБ с интересен подход - иска вотове за успешни политики
Снимка: БТА

Опозицията проявява интересния подход да внася вотове на недоверие за сравнително успешни политики. Това заяви премиерът Пламен Орешарски на брифинг след правителственото заседание в Ловеч по повод намерението на ГЕРБ да поиска вот на недоверие за провал на кабинета в сектор енергетика.

„Енергетиката е действително сектор с много рискове. Това е резултат от последните няколко години – има доста небалансирани решения. В момента позитивните тенденции са налице, макар и все още да сме далеч от състояние на балансирана система. В програмата ни една от ключовите мерки e ребалансиране на цялата система“, подчерта Орешарски.

Министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев пък напомни, че именно секторът енергетика свали правителството на Бойко Борисов.

„Спомняте си, че преди близо година народът изгони това правителство“, отбеляза Стойнев. Той изтъкна, че международната кредитна агенция Фич даде изключително позитивна оценка на предприетите стъпки от настоящия кабинет в енергийния сектор. „Свършеното от правителството за близо една година наистина не бе малко“, подчерта министърът.

Южен поток е проект, по който работим, в голяма степен наваксахме изоставането, което заварихме в средата на миналата година, заяви от своя страна Орешарски.

„Всичко, което зависи от нас, сме го направили и продължаваме преговори за постигане на добри, а не каквито и да е условия за българската страна, във всички случаи не такива, каквито заварихме, когато поехме мандатa“, подчерта премиерът.

Стойнев отбеляза, че по план тази година трябва да започне строителството на Южен поток.

„Това е съгласувано и с нашите европейски партньори и с всички държави, през които ще премине газопроводът. Този газопровод е на Европа“, каза министърът.

Още по темата
Този проект, ако опозицията си бе свършила работата през тези 3,5 години, отдавна трябваше да бъде построен. За една година ние свършихме доста работа, която да ни доведе до започване още тази година на строителството на сухопътната част, а морската част ще започне през юли и август", обясни Стойнев.

Вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов беше категоричен, че е договорил документите за проекта "Южен поток" да се подпишат със спазването на всички европейски процедури, „така както се пише по книга“.

По отношение на НЕК министър Стойнев отново напомни, че при управлението на ГЕРБ компанията е водена към фалит. „Ясно показах и доклада на инспектората за периода 2009 г.-2013 г. и нарушенията, които са правени при предишното управление. Имаше бизнес план, приет от ръководството на НЕК, който целенасочено водеше компанията към фалит. Ако бяхме спазвали този план, тази година НЕК трябваше да има дефицит от близо 500 млн.лв., а следващата година – 700 млн.лв. Сега тези намерения на предишните управляващи няма да се сбъднат. Бизнес планът е изцяло променен и имаме професионално ръководство“, каза Стойнев.

Той напомни, че още преди две години е трябвало да има реално разделение на НЕК и на ЕСО, което обаче не се е случило.

Министър-председателят коментира ситуацията в Украйна, като  заяви, че подкрепя дипломатически и политически усилия за разрешаване на конфликта, а не насърчаване на по-екстремистки  действия от която и да е от двете страни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
5
 
21
 
! Отговори
димитров преди 10 години
Под мъдрото ръководство на г-на Орешарского, енергетиката процъфтява, връзва и отвързва. Нашият любим ръководител, доскоро печален и угрижен, сега се радва ли радва. Кривата усмивка не слиза от благородното му изпито лице. Народът - сит и доволен, ръкопляска и го превъзнася. Ето го гордият лидер преодолял изпитанията в името на народа си! Блазе на таз страна с такъв лидер.
28
5
 
22
 
! Отговори
Иво преди 10 години
Кое ви е успешното бе Шаро? Единствено ви признавам гоънсуратлъка да стоите още след протестите миналата година и масовото неодобрение на смотания ви кабинет. Някаква акция има тия дни предизборно - Чорбанов обяснява как икономиката дърпа нагоре, Бобева как инвестициите завалели, Стойнев как храбро спасили енергетиката. Сега и баш Шаро се изтъпани че били успешни. Я слезте на земята и разтуряйте тая седянка че сте омразни на почти всички българи и нищо добро не ви чака.
27
9
 
20
 
! Отговори
политолог преди 10 години
Колкото повече време управляват тройната мафия БСП-ДПС-Атака-ДС , толкова повече мислещите българи виждат , че на този етап единствено ГЕРБ и Б. Борисов могат да изведат България от блатото , в което ни набутаха тройната коалиция. В най скоро време ще се повиши драстично тока , горивата , а от там и всички хранителни продукти. Не случайно Станишев , Сидеров и Бареков се писаха водачи на Евролистите. След изборите ще избягат в Брюксел уж да променят Европейската политика, а ние ще подсмърчаме .
26
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Докато има *** които обвиняват правителствата дошли на власт след БСП/ДПС за мизерията и не се замислят от къде е продиктувана тя така ще е! СТеглиха за една година 5 милиарда лева ако вземат 10 до края на мандата кой мислите ще се оправя после а прости ***? Кредитите са с 5 годишен срок сиреч който и да дойде след тия пак ще трябва да свива разходи!
25
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Несъмнено страната ни върви към нови висоти щом начело е партията на верния път БСП.
24
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе, Бай ***, това правителство работи 100 пъти по-добре от мутренско-пожарникарското на Борисов. Вижда се и с просто око, че малко по-малко се нормализират нещата. Относно работните места, ясно е,че за по-малко от година няма как създат 250хил. работни места, но ако за 4години създадът 100хил. пак е голям успех. И все пак не забравяйте, че работните места ги създава бизнесът! Работата на правителството е да създава условията за бизнес! И все пак Боко колко работни места отвори за 3,5г?????
23
3
 
1
 
! Отговори
NA BACE B. преди 10 години
NARODA PROZD, OZUBENO SVIREPO KU4EOTNOVO ISKA SVOETO OSRANO DU4ESAMOTEN LUV OGRABIL CQL EDIN NARODBEZUMNO TURSE6T SVOQ ANTIPODRAZVQL TOI GORDO ORUFANATA GRIVAI 4AKA 4INNO DA MU LEGNE SAMODIVASTRAHLIV I PODUL, TAKA JESTOK I TUPI KRETENA E GOTOV DA MU OBURNE GRUBJIVEE SAM VUV STRAHOVETE SI DOVOLNONARODA GLEDA S MUKA, MNOGO MU E BOLNO4E EDIN IZMISLEN , STAR ,ORUFAN LUVOTNOVO GOTVI SE DA BUDE PRUV.TRESE GO STRAH,A VUZMEZDIETO IDVADA BQGAM LI ILI DA SI PRO4ETA MOLITVA.
22
4
 
12
 
! Отговори
Ив преди 10 години
Харесва ми снимката - доказателство за съществуването на рептилите :))))))
21
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Колкото и да им се иска на гербоухите калинки, народът не е толкова *** и не е забравил. Инвазията им по форуми и медии ще става по-силна следващите седмици, ако се зачете човек ще рече, че герб се връща на власт до седмица с 90% одобрение. Донякъде ми се иска да им видим пак мутрите начело на държавата, та да пофърчат камъни.
20
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ех че радост беше когато пърпореше Ленторезко, и гордост ни обхващаше, че Той е построил всичко, а народът без да е дал нищо, ползва ли ползва Неговите придобивки.
19
5
 
9
 
! Отговори
Бай Йордан преди 10 години
Г-н Краставичарски помисли ли че не си вечен и няма да бъдеш вечно с охрана . Помислил ли си . Ако не си помисли си.Господ наказва рано или късно .И за да не си задаваш неудобния въпрос "какво толкова съм направил Господи та така ме наказваш" затова помисли си овреме
18
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
тези са *** ОСТАВКА-А-А-А-А ! ! !
17
4
 
15
 
! Отговори
Тенденциозен преди 10 години
Тенденции.. пф. Фъфел. УСПЕШНАТА ТИ ПОЛИТИКА КЪДЕ Е???? Никой не те пита за тенденциите! Тендециознната наглост и тенденциозния ти поглед на коза също са налице!
16
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
4eta s interes, da se vurne Boiko, 4e go zakusahme.Nali be na vlast ednoli4no i kakuv be rezultata - 140 000 firmi faliraha, bezraboricata narasna, toka slko4i za6toto B.B.-BUDA kazal, 6te turpqt visokite ceni za da ima kakvo da se krade, no naroda mu bi edin silen 6ut v osraniq g*, cenite sko4iha na gorivata, parnoto i vodata, ni6to za biznesa, obratno, uspe6niq be zagraben 4rez GDDBOP i slugata mu zada se natikat gerbadjii, horata zapo4naha da se samozapalvat, strahut be v osnovata na vsi4ko.
15
5
 
11
 
! Отговори
N преди 10 години
Ми да налице са позитивните тенденции в енергетиката,ново поскъпване на тока с 20% се очаква и това ако е позитивно е позитивно за вас но не и за народа който мачкате вече 25год.
14
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До сега в твоя мандат какво откри ресторант във Виетнам
13
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Простият народ си иска прости водачи. Дай им вифаджии, пожарникари, калинки, хора от кръстопътища и всякакви други, с желание да "оправят" този народ докрай, да му спрат дишането.
12
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да попитам какво става с намаляването на цената на тока г-н Олигарски така обещахте
11
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако целта е фалит на НЕК, политиката на кабинета е успешна. Вероятно от газпром са пратили писмо до орешарски да ликвидира енергетиката по най-бързия начин и той действа много успешно в тази насока.
10
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е**хти кривата мутра, как един лицепирятен няма в тоя парламент. Не читав ама поне представителен вид да има. То не са орехи, не са бобеви, не са златанови....