Запечатаха стая на ГЕРБ в парламента след заповед на Миков

Това е репресия, смятат от опозицията
Обновена: 15 май 2014 14:29 | 15 май 2014 13:36, Камелия Цветанова
122
Запечатаха стая на ГЕРБ в парламента след заповед на Миков
Запечатаната стая на ГЕРБ. Снимка: БТА

Депутати от ГЕРБ завариха запечатана една от стаите, с които парламентарната група на опозицията разполага в парламента и очаквано това предизвика гнева им. Помещението се ползваше основно от лидера на партията Бойко Борисов и от технически сътрудници на ГЕРБ.

Според зам.-председателя на парламентарната група Красимир Велчев това е репресия. "За някои хора явно демокрацията не е дошла и мечтаят за връщането на СССР и за закрилата на Големия брат, както през 80-те години гониха български граждани от държавата, сега това го правят отново, пак да се разпореждат да обслужат тези, които са с тях, а тези, които не са с тях, репресират", обвини той.

Според опозицията явно се прилага двоен аршин, защото освен една от стаите на ГЕРБ е запечатана и друга, ползвана досега от „Атака“.

"Само че тях са ги извикали и са взели документите от там, а на нас никой не ни се е обадил", оплака се другият зам.-председател на парламентарната група на ГЕРБ Димитър Главчев.

Красимир Велчев призна, че още преди два месеца е получена заповед от председателя на парламента Михаил Миков, в която е посочено, че се прави ново разпределение на помещенията между отделните партии с оглед на оптималното използване на възможностите, които предоставя сградата на Народното събрание.

Заповедта е с дата 13 март и според Велчев в нея не е указан краен срок, нито някой е извикал представител на ГЕРБ на разговор.

В заповедта на Миков обаче е написано : "Моля Ви да предприемете необходимите действия за освобождаването на помещенията в срок от пет дни от датата на това писмо".

Опасенията на опозицията са свързани и с това, че днес е била сменена ключалката на вратата и може да има подхвърлени някакви документи. "Ние не знаем кой е влизал вътре, имаше документи за вота на недоверие за енергетиката, тук работихме, на председателя на партията - също, може и да е подхвърлено нещо“, коментира Главчев.

Според Велчев обаче с новото разпределение ще се окаже, че група от 23 депутати като „Атака“ ще има толкова площ, колкото и тази на ГЕРБ, която обаче е представена от 97 народни представители.

Той коментира, че явно мнозинството иска да награди сега независимите депутати, които се присъединиха към "България без цензура" и е явно, че подкрепят управляващите.

"Те вече са новата четворна коалиция в този парламент и решават за тях да е по 10 квадрата площ на народен представител“, обвини Красимир Велчев.

Той добави, че иска да напомни на Миков, че „това е явно избиване на комплекси“.

„Може и искат по този начин да кажат ГЕРБ е най- голямата група в парламента, но ние командваме парада, не те командват парада, знае се кой управлява държавата“, отсече Велчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако на тези избори ПАК спечелят БСП, ДПС, Атака или оанзи партия на онзи Бареков, то тогава ще ми се потвърди теорията, че българското население затъпява с геометрична прогресия.
67
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Червени олигархични гадове!Само разстрел за вас!
66
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Герберастите им бърка в *** стаята на мутрата, само това могат горките - да се оплакват. Като са такава жалка картинка нищо чудно че други са на власт.
65
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БСП доказаха че са най вредното нещо за България! Който ги подкрепя е ***
64
7
 
22
 
! Отговори
СерГЕЙ преди 9 години
Червени ***, несе напъвайте много! Ще коментираме на 25 май, като гризнете дравцето
63
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Vel4ev mi padna ot o4ilata.kade e nekakva staia -kade e sssr? Budkata e obgraden ot takiva meki kalki 4e ako go podkaras na zadna praska to sha uvika maalata 4e ne si mu dal parvo da izorali maionezataot kak GERB izgioniha Iskreto Fedoskova- ei takiva kaputi kato toia Vel4ev osiraty ot vsekade partiata.
62
3
 
3
 
! Отговори
И аз И аз !!! преди 9 години
До Кой койи аз искам да се срещна с червен масов убиец ...ако имаш давай ги ..идвам и аз !!!
61
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** червени боклуцииии... На 25 май ще говорим, след като ГЕРБ победят отново!!!
60
13
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
53,взели са му ПРЕСОНАЛНАТА стая и са я дали на депутатите на Бареков.Май наистина такава не се полага на МУТРАТА.Той и бе това е безработен.???нещо ПРОТИВ????
59
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да се закрие парламента и да се раздадат парите му за храна на бедните.То файда от него никаква.
58
6
 
2
 
! Отговори
до 52 преди 9 години
Аз май първо ще те пратя на ДС както ти казваш тоест на твоят шеф ***, нали той от изпълнителната власт дойде, но се съмнявам че си пълнолетен, отивай да лаеш някъде другаде просто хлапе.
57
5
 
2
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
Другарите съветофили-бузлуджанци са крайно объркани тия дни. Другарят Вигенин подкрепя Европа, от Бузлуджа им набиват, че европейците са гейове, пък сам фашистът Сайдерович цалива мощната съветска десница с комсомолски плам. Добре, че е другарят Стойнев да ги успокоява редовно, че Германия до две-три години ще е по-зле от нас.
56
5
 
5
 
! Отговори
преди 9 години
Подхвърлили са им тиква пълна с наркотици сигурно
55
3
 
2
 
! Отговори
Кой кой преди 9 години
Кой иска среща? И аз искам да се срешна с червени влечуги!
54
5
 
10
 
! Отговори
ДОЛУ ХУНТАТА ГЕРБ ! преди 9 години
ПО-ТОТАЛИТАРНА, МРАКОБЕСНИЧЕСКА И АНТИЧОВЕШКА ПАРТИЯ ОТ ГЕРБ НА БОРИСОВ И ЦВЕТАНОВ БЪЛГАРИЯ НЕ Е ВИЖДАЛА В ЦЯЛАТА СИ ИСТОРИЯ! ЗА МУТРИТЕ И ВОДАЧЪТ ИМ ТИКВА ЧОВЕШКИЯТ ЖИВОТ НЯМА НИКАКВА СТОЙНОСТ. ТЕ ПРЕЗ ТРУПОВЕ ЩЕ ГАЗЯТ ЗА ВЛАСТ И ЗА ПАРИ! ДОБРЕ, ЧЕ ХОРАТА ГИ ИЗХВЪРЛИХА С КАМЪНИ И КРЪВ, ДОРИ С ЦЕНАТА НА САМОЗАПАЛВАНИЯ! ТАЗИ ПРЕСТЪПНА ХУНТА ПОВЕЧЕ НИКОГА НЯМА ДА СЕ ДОБЕРЕ ДО ВЛАСТТА, ЗАЩОТО ТОГАВА С БЪЛГАРИЯ Е СВЪРШЕНО!
53
2
 
10
 
! Отговори
до 47 преди 9 години
Егати измисления парламент.
52
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
за съжаление комуниста е или поне прилича да е човек като нас нормалните и ние нямаме право да го унищожаваме или убиваме без причинно... но ... комуниста трябва да бъде унижавам ежадневно, тъпкан, бит и отритнат от обществото поне за следващите 150-200 години също така и техните деца и внуци ...трябва да има възмездие за античовешките извращения които са правили и до някаде продалжават да правят и днес! Но не можем да ги убиваме, нямаме право, само господ може да убива! Ние не сме комунисти!
51
3
 
3
 
! Отговори
до 47 преди 9 години
Ако искаш да се срещнем и да се разберем кои е влечуго.Аз няма какво да крия,а ти?
50
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе Днес защо не пишете за скандалните мейли на ПрокоБиев какво да пишат неговите *** в Дневник за ЕРП тата?
49
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ot KGB i Komunisti kakvo da se ochakva... sega zapechatvat i podmeniat kliuchalki, - utre goniat v belene - v drugi den dushat i raazstrelvat v mazeto na pozitano :) ama nie sme si vinovni che gi tarppim 25 godini