Борисов пак излъга за "Южен поток", скочи Стойнев

"Засега няма заплаха от енергийна криза заради Украйна"
72
Борисов пак излъга за "Южен поток", скочи Стойнев
Снимка: Булфото

„Бившият премиер Бойко Борисов отново излъга, че български газ не може да се транзитира по сухопътната част на газопровода „Южен поток”. Това не е истина. България до момента е единствената държава, която има подписано споразумение с „Газпром” за достъп до капацитета на тръбата на трета страна и това отговаря както на българския, така и на европейския интерес”. Това заяви министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев в коментар на твърдения от опозицията, съобщиха от правителствения пресцентър.

Той посочи, че промените в Закона за енергетиката не се припокриват с предложенията, направени от различни компании.

Още по темата
 Стойнев подчерта, че поправките не са приети окончателно и между първо и второ четене опозицията може да направи своите предложения относно спазването на европейското законодателство.

„Но текстовете, които са парламента, отварят газопровода за трети страни. Просто става въпрос за празнота в законодателството. Никъде по света няма газопровод, към който да се прави връзка в морето”, заяви министърът на икономиката и енергетиката.

Членството в ЕС не означава отказ от национални политики или приоритети. Този проект не е на България, той е на ЕС, категоричен беше Драгомир Стойнев.

Според него ситуацията в момента представлява опит да бъде въвлечена Европейската комисия във вътрешнополитически спорове.

„С ЕК трябва да има постоянен диалог, ние го имаме и преговорите продължават и всички сме наясно, че този газопровод е необходим за Европа, а е необходим и за България”, каза министърът.

Той посочи, че към момента не очаква да възникне енергийна криза у нас заради ситуацията в Украйна, но са взети всички възможни мерки, за да бъде обезпечена сигурността на страната за няколко месеца.

Като най-важната задача министър Стойнев определи диверсификацията.

„За съжаление, интерконекторът с Гърция го заварихме както го оставихме през 2009 г. – нищо не беше помръднато. С Турция също не беше направено абсолютно нищо”, каза Драгомир Стойнев.

Той съобщи, че следващата седмица ще бъдат изпратени експерти, които да подготвят технико-икономическия анализ за изграждане на интерконектора с Турция.

Той отново посочи, че не приема крайните потребители да плащат заради дебалансираната енергийна система. „Приблизително 1000 мегавата възобновяеми енергийни източници бяха присъединени за няколко месеца през 2012 г. Защо никой тогава не се противопостави на това и ГЕРБ не го спряха? Това е изключително дебалансира системата, защото тази енергия трябва да я купуваме на 100% на цена четири пъти над пазарната. Но защо да го плащат българските граждани?!”, попита министър Стойнев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
1
 
1
 
! Отговори
Винету преди 9 години
А, бе, пелтек, защо ли на теб по не ти вярвам?
55
5
 
3
 
! Отговори
petyo9 преди 9 години
А бе Стойнев, престани да се тръшкаш! Писмото го има и вече е разпространено. Всичко свърши. Видя се кой кого лъже. От тук нататък имаш право да мълчиш защото всичко казано може да бъде използвано срещу теб в съда.
54
7
 
9
 
! Отговори
весо преди 9 години
Един министър от сегашното правителство, достоен за уважение.
53
12
 
9
 
! Отговори
сс преди 9 години
Всички Герберасти начело с Боко тиквата да ми ядете бахура !!
52
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АМБ 50По принцип, сте прав, но има една съществена особеност : през 2008г. правителството на Станишко прие закон за преференциални цени за изкупуване на ел.енергтията от ВЕИ, на пример за соларните станции, около 750 лв/Мвч, и макар, че 2010 и 2012г, тези цени бяха намалени почти два пъти, все още са непосилно високи !
51
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само *** вярват на Стоинев и компания на сладките им лъжи.Хора не мислещи.А колкото за наводненията да знаете че БОРИСОВ е виновен.
50
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стойнев, ти си по лъжите. Не ги приписвай на друг. Няма кой да се хване на твоите "честушки". Който е поискал помощ от Луцифер, далеч не е стигнал. Внимавай, че колкото и да се слагаш, очертава се този път "безхлебен" да останеш. Парите не се ядат. С тях трябва да може нещо да се купи. Няма страшно. Ти обиколи цяла България и сега ти предстои да продължиш обиколката на света. Тъкмо там ще има какво да си купуваш с милиончетата. Ако не ти ги конфискуват, де. Май са такива изгледите. Стягай се.:)
49
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Троловете следват опорните точки на Моника Хохегер, но не се справят според тях.Липсват смислени коментари.Само просташки обиди.Това сваля нивото много ниско. Излагат управляващата коалиция.Тя е подплашена,че ще я обявят за проста и много примитивна и няма да й се радват,когато ги води към дъното на батака.Те мазохистите се свършиха вече. Затова въпреки напъните ви, нищо полезно за работодателите ви няма да се случи. Те си заминават и този път ще е наистина. Ще си връщат краденото и...в затвора.
48
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стойнев, ти се най-големия лъжец в тази държава. Само Бареков може да се състезава с тебе и да се опитва да те задмине. Вие сте си едно семейство и затова си приличате толкова.Твоето водачество се дължи на едно единствено нещо - ЕНЕРГЕТИКАТА.Там ти знаеш много. Не. Ти знаеш най-много.:) Румен ОВЧ. ряпа да яде. Стига си се показвал по всички медии по няколко пъти на ден. Кога работиш, бе. Когато направиш 1/100 от това, което е направил Борисов, тогава ще имаш очи да се обаждаш.Стига наглост,бе.
47
14
 
17
 
! Отговори
Демагогия преди 9 години
ЧЕ , ТОЯ БЕЗХАБЕРНИК СТОЙНЕВ ЛЪЖЕ НА ВСЯКА КРАЧКА ,СЕГА ЛИ ГО ОСЪЗНАВАТЕ ? ТАКЪВ НЕКАДЪРЕН МИНИСТЪР ДЕМАГОГ ,БЪЛГАРИЯ НЕ Е ИМАЛА ОТ КАК СЪЩЕСТВУВА ! ТОЙ Е ОЛИЦЕТВОРЕНИЕ НА ДЕМАГОЗИТЕ ,ЛЪЖЦИ И УБИЙЦИ ! И ОЩЕ ПО-ЛОШПОТО Е , ЧЕ ПЕЛТЕЧЕЙКИ ПОВТАРЯ ВСЯКА ЛЪЖА ПО НЯКОЛКО ПЪТИ. ТОВА ГО ЗНАЯТ ДАЖЕ И СЪПАРТИЙЦИТЕ МУ ОТ БСП ,НО СИ ПРАВЯТ ПАС ,ЗА ДА МОГАТ ОЩЕ МАЛКО ДА СУЧАТ ОТ ДЪРЖАВНАТА ЦИЦКА !
46
9
 
17
 
! Отговори
Енергетика преди 9 години
Пелтека е гнусен лъжец, а Хамстера още по-гнусен.
45
19
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Борисов е един *** човек, неразбиращ от нищо. Както и електоратът му.Човек не трябва да взима на сериозно глупостите, които говори, когато денят е дълъг.
44
2
 
6
 
! Отговори
EMIGRANT 2 преди 9 години
PRAV E POLITOLOGYT ZA BYLGARITE BYLGARIQ E ZAGUBENA MAFIQTA SE BETONIRA I NQMA MYRDANE.VSEKI KOITO E PROTIV BSP DPS ATAKA I BAREKA SHTE BYDE MASHKAN SYS VSQKAKVI SREDSTVA DOKATO ZAGINE ILI EMIGRIRA.ZA BOGA BRATQ BQGAITE OT BG
43
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Borisov tikvata nikoga ne e kazval istinata.
42
1
 
8
 
! Отговори
АМБ преди 9 години
Ами то си има решение на проблема за цената на зелената енергия.Купува и се продава на пазарни цени.Ето ви пример.Тук в холандия цената на НЮОН за 1 квч е 23 цента.Изкупуват тока от фотоволтаиците на 18 цента.Какво толкова сложно има?
41
5
 
25
 
! Отговори
политолог преди 9 години
Защо не смеете да напишете, че Т. Дончева каза, че Пеевски е ръката на Ахмед Доган и той плаща за партията на Бареков. Така, че ББЦ е второто ДПС и всички глупости които говори Бюрека са празни приказки, които даже и не заслужават да ги коментираш. Това всички го знаят но се правят на ощипани. БСП-ДС се радват, че ще имат още един коалиционен партньор. Предатели и небългари. Станишев-украински евреин , Местан-турско ***, Сидеров-руска ***. Какво да очакваш от тия ***.
40
27
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тиквата е гнусен предател. Тича да топи страната в Брюксел, такъв мерзавец едва ли и в цялата ни история има. Този освен че е ***, очевидно за всички е че е и психично болен, само човек със сериозни психологически проблеми може да е толкова неадекватен и да говори откровено налудничави неща. Страх ме хваща като знам че този побъркан откачалкник беше премиер. Изверга да бъде съден за геноцида срещу Българите.
39
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Едно правителство да се намери което да сложи на масата Българския интерес. И на нашата страна са нужни свежи пари, не може все да стоим със затегнатите си колани в ъгъла на ЕС. Ако не могат да ни компенсират или да ни дадат алтернатива тогава по добре европейските труполови хич да не се обаждат, защото очевидно те няма какво да предложат, освен някоя декларация, която става за тоалетната. А колкото до Тиквата, на 25 го качваме на Тиквомета и го пращаме право в ада, където му е мястото.
38
5
 
3
 
! Отговори
... преди 9 години
to ne e zaiajdane , ne sa 4udesii, Vse Borisov bil mamel ,Neka da otide v administraciata i da vidi kak niama da moje da se spravi ot edno otivane s dokumenti ,
37
20
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тиквата е с тежка форма на деменция и старческа шизофрения. Незнам дали психиатричните заведения могат да се самосезират, защото този болен мозък става опасен и за другите. Браво на Стойнев, ние сме пълноправни членове на ЕС, а не роби на съюза и имаме право да имаме собствени интереси. 4 години селския бек от Банкя слугуваше на ЕС и резултатите са налице. Сега да чувате да се говори за шоково поскъпване на тока, на бензина, на храните. Чувате ли да се говори за криза. НЕ.