Борисов пак излъга за "Южен поток", скочи Стойнев

"Засега няма заплаха от енергийна криза заради Украйна"
72
Борисов пак излъга за "Южен поток", скочи Стойнев
Снимка: Булфото

„Бившият премиер Бойко Борисов отново излъга, че български газ не може да се транзитира по сухопътната част на газопровода „Южен поток”. Това не е истина. България до момента е единствената държава, която има подписано споразумение с „Газпром” за достъп до капацитета на тръбата на трета страна и това отговаря както на българския, така и на европейския интерес”. Това заяви министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев в коментар на твърдения от опозицията, съобщиха от правителствения пресцентър.

Той посочи, че промените в Закона за енергетиката не се припокриват с предложенията, направени от различни компании.

Още по темата
 Стойнев подчерта, че поправките не са приети окончателно и между първо и второ четене опозицията може да направи своите предложения относно спазването на европейското законодателство.

„Но текстовете, които са парламента, отварят газопровода за трети страни. Просто става въпрос за празнота в законодателството. Никъде по света няма газопровод, към който да се прави връзка в морето”, заяви министърът на икономиката и енергетиката.

Членството в ЕС не означава отказ от национални политики или приоритети. Този проект не е на България, той е на ЕС, категоричен беше Драгомир Стойнев.

Според него ситуацията в момента представлява опит да бъде въвлечена Европейската комисия във вътрешнополитически спорове.

„С ЕК трябва да има постоянен диалог, ние го имаме и преговорите продължават и всички сме наясно, че този газопровод е необходим за Европа, а е необходим и за България”, каза министърът.

Той посочи, че към момента не очаква да възникне енергийна криза у нас заради ситуацията в Украйна, но са взети всички възможни мерки, за да бъде обезпечена сигурността на страната за няколко месеца.

Като най-важната задача министър Стойнев определи диверсификацията.

„За съжаление, интерконекторът с Гърция го заварихме както го оставихме през 2009 г. – нищо не беше помръднато. С Турция също не беше направено абсолютно нищо”, каза Драгомир Стойнев.

Той съобщи, че следващата седмица ще бъдат изпратени експерти, които да подготвят технико-икономическия анализ за изграждане на интерконектора с Турция.

Той отново посочи, че не приема крайните потребители да плащат заради дебалансираната енергийна система. „Приблизително 1000 мегавата възобновяеми енергийни източници бяха присъединени за няколко месеца през 2012 г. Защо никой тогава не се противопостави на това и ГЕРБ не го спряха? Това е изключително дебалансира системата, защото тази енергия трябва да я купуваме на 100% на цена четири пъти над пазарната. Но защо да го плащат българските граждани?!”, попита министър Стойнев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз с ушите си чух с очите си видях ,как оня съсела обясняваше ,че кризата ни заобикаля,затова това недоносче да си наляга парцалите с неговите изявления,*** прости и алчни комунисти ,това не ви е ОФ и БКП то да лъжете народа.
35
6
 
13
 
! Отговори
АЙДЕ,БЕ преди 9 години
До МОНЕВМОНЕВ,ДОНЧО МАЙ ВСЕ СТЕ ЕДИН И СЪЩ ЧОВЕК НА БСП,НИЩО,ЧЕ ПОД РАЗЛИЧНО ИМЕ,АМА ПОЧЕРКЪТ ИЗДАВА!ОПОРНИ ТОЧКИ КВО ДА ПРАЙШ,АМА МНОГО СТЕ ПЛОСКИ,БЕ ДРУГО ОСВЕН ОБИДИ ЩО НЕ МОЖЕТЕ ДА ИЗМИСЛИТЕ?!
34
18
 
8
 
! Отговори
МОНЕВ преди 9 години
До джо : ТОЗИ НЯКОЙ ,КОЙТО НАРЕЖДА НА ТИКВАТА ,КОСТОВ И НА ШАЙКАТА ИМ , СЕ КАЗВА САЩ И ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ ! МОЛЯ ,НАЗОВАВАЙТЕ ПЕДЕРУНГЕЛИТЕ С ИСТИНСКИТЕ ИМ ИМЕНА И НЕ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕ БЪЛГАРИТЕ ! ЗА ТЕЗИ МРЪСОТИИ ,ТЕЗИ ГОСПОДА СИ ПОЛУЧИХА И ПОЛУЧАВАТ ХОНОРАРИ ,ПОВЕЧЕ ОТ ТЕЗИ НА ГОСПОДИН ДЕСЕТ ПРОЦЕНТА / СЪЩО ПРЪКНАЛ СЕ ОТ РЕДИЦИТЕ НА СДС -ГЕРБ / ! ЛЕКА МУ ПРЪСТ РАЗБИРА СЕ .
33
19
 
14
 
! Отговори
ДОНЧО преди 9 години
ЧЕ , ТОЯ БЕЗХАБЕРНИК БОРИСОВ ЛЪЖЕ НА ВСЯКА КРАЧКА ,СЕГА ЛИ ГО ОСЪЗНАВАТЕ ? ТАКЪВ "ПРЕМИЕР "-ЛЪЖАЧ И ДЕМАГОГ ,БЪЛГАРИЯ НЕ Е ИМАЛА ОТ КАК СЪЩЕСТВУВА ! ТОЙ Е ОЛИЦЕТВОРЕНИЕ НА ДЕМАГОЗИТЕ ,ЛЪЖЦИ И УБИЙЦИ НА МИРНИ НАРОДИ ОТ САЩ И ЗАПАДА! ТОВА ГО ЗНАЯТ ДАЖЕ И СЪПАРТИЙЦИТЕ МУ ОТ ГЕРБ / СДС / ,НО СИ ПРАВЯТ ПАС ,ЗА ДА МОГАТ ОЩЕ МАЛКО ДА СУЧАТ ОТ ДЪРЖАВНАТА ЦИЦКА !
32
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Boorisov e izlugal 4e se kazava Boiko Borisov.ot esgrona saobstavat 4e krastelnoto mu svidetelsvo e izdadeno na BUDKAT Barslavskaia Tikvarovaa de?dobre be ot prilicie znam 4e se pise s P i T demek TUPKA a ne DuPka i drugo zavedeno mu e delo ce e hvanat da lize snimki s genitaliite na Madona, Prince i AlAPuga4eva, kato v raionnote e obiasnil ce lakatusi mejdu lizo-vago i lizo-alo, zatova imal izrezki na muze i zeni.
31
3
 
9
 
! Отговори
V преди 9 години
ТОЯ ще гори ,Ясно е!
30
8
 
21
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
Кой кого лъже вече знаем,другарю Стойнев! Ти бе,жалък комсомолец,ти какво умееш ??? Едно голямо НИЩО ! Всичките ти некадърни договорки и национално предателство съвсем скоро ще лъснат и тогава да видим Цацаров дали е прокурор или *** на комунистите.
29
22
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По-голям лъжец от Тиквун Тиквич Премиеров няма, а идейте за лъжите ги получава от US посолство просто няма толкова мозък да ги измисли сам.Цял свят се убеди че зад съшитата с бели конци руска агресия стоят US (ЦРУ) и желанието им да изместят руския газ, не чрез пазарни методи, а силово чрез фашистски преврат в Украйна.
28
11
 
25
 
! Отговори
маче преди 9 години
Такова лъгане като при тройната ламя никога не е имало и баракудата им приглася......дано ГЕРБ да са си направили извода от грешките на управлението си...
27
27
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Борисов си лъже и за добро утро.
26
23
 
12
 
! Отговори
Герчо с тамбурата преди 9 години
Защо продължавате да месите Бойко в неща за които той като мен не е учил. Аз Герчо разбирам от тамбура,той Бойко разбира от пожари.а вие искате от него работа с хора управление ,държава и пр...празна работа.
25
4
 
11
 
! Отговори
Пешо преди 9 години
Украйна не плаща това което е употребила но понеже газопровода преминава през нейната територия след като и кажат ,че щом не плаща да не ползва тя си краде от газта която е за останалите страни след нея.А тези страни си плащат.Никой не иска да го крадат и затова руснаците спират да подават газ през Украйна.България страда не заради Русия,а заради крадците от Украйна.3,5 милиарда имат да плащат украинците,а нямат пари.И пак ще крадат.
24
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Също е пълен и с бандеровци, а лечението на тия е както на зомбита 7,62 в челото.
23
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хахаха все си мисля, че Стойнев и сие Ни казват истината.
22
18
 
15
 
! Отговори
STARBUCKS-USA преди 9 години
Форума пак бъкан с проруски сепаратисти !
21
26
 
13
 
! Отговори
джо преди 9 години
Не му е за пръв път на Боко, той и за Белене излъга, че ще го строи, но после някой му нареди друго.
20
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЕС има условие за проекта Южен поток.Той ще бъде построен от частни инвеститори.Те искат и други фирми да го ползват.Това е същото да те накарам да си поръчаш и платиш бираи аз да пия от нея колкото си искам
19
19
 
11
 
! Отговори
ak47 преди 9 години
Бившият премиер Бойко Борисов отново излъга, че български газ не може да се транзитира по сухопътната част на газопровода Южен поток На Тиквата обаче не му трябва какъв да е български газ, а шистов, там стяга чепика.
18
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Барека ще влезе в парламента когато Станишев стане мъж
17
0
 
8
 
! Отговори
енки преди 9 години
Въпреки битката между Москва и Брюксел заради "Южен поток", той може да бъде полезен и за двете страни, ако бъде изграден според европейските правила. Европа ще може да получи виртуално "Набуко", без да плати нито цент, а Русия ще спечели от факта, че няма да е в разрез с антимонополното законодателство.