Агенцията по храните сваля мита за ценността на кюфтета в НС

Миков: Да не вкарваме битови въпроси в работата на парламента
Обновена: 19 май 2014 18:21 | 19 май 2014 16:51, Камелия Цветанова
13
Агенцията по храните сваля мита за ценността на кюфтета в НС
Снимка: Булфото, архив

Агенцията по храните, въпреки че е установила нередности в Хранителен комплекс в Народното събрание, все още не е връчила никакви предписания, обясни председателят на парламента Михаил Миков и уточни, че все още не е запознат какви точно нарушения са открили инспекторите.

Още по темата
По-рано днес Пламен Моллов, изпълнителен директор на Агенцията, съобщи, че  след сигнал на „таен агент" са открити груби нарушение в депутатската кухня, която се помещава в сградата на президентството, откъдето пък отрекоха да ползват услугите на Хранителен комплекс

Миков разясни, че Хранителният комплекс към Народното събрание не е частна фирма, а звено към самата институция.

„Никаква частна фирма не приготвя храната. Става въпрос за звено на Народното събрание, второстепенен разпоредител с бюджетни средства, т.нар. хранителен комплекс, то ползва сградата под президентството", заяви той по Дарик радио.

„Става въпрос за констатирани нередности, но все още няма нищо връчено и малко съм учуден, че първо, нещата се съобщават на пресконференция, а сега разбирам, че в момента там са съответните служители, които усърдно пишат констатираните нарушения. Към момента на пресконференцията нищо не е връчено и нищо не е констатирано, но така е избрала Агенцията за храните да действа. Няма недосегаеми", коментира той.

По думите му всички нарушения, които бъдат констатирани, ще бъдат взети мерки за тяхното отстраняване.
„Искам да ви обърна внимание, че едни такива действия на Агенцията по храните малко свалят мита около прословутата ценност на депутатските кюфтета. Нека да не вкарваме битовите въпроси и въпросите от хранително-вкусов характер в политическата работа на Народното събрание, както и в неговата законодателна дейност", допълни още председателят на парламента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
тттт преди 10 години
Е, началничката на хранителния комплекс , не си есвършила работата, но г-н Огнян Аврамов нали я доведе в Парламента, нека сега той и бере кахърите, не тези, които не са назначавали...... Той нали разбира от "висши държавни служители"
7
0
 
3
 
! Отговори
избирател преди 10 години
Тези главочи ,90% от тях освен ядене ,пиене и аванта друго не знаят,я да минат на хлебец и кисело мляко ,като повечето пенсионери,да видят как се храни народа в пенсия,егати и народните представители,дойдатсутрин прегледат новините,пият кафета,мафета,пушат,после некоя далаверка ,изморят се- айде на кюфтетата,стане 14часа,айде да си ходиме и утре е ден,е това е нашият депутат,пффууу.
6
1
 
1
 
! Отговори
... преди 10 години
Ей да му се не види! Нещата тука, в БГ, винаги са наполовина! Ей го вна, ако тия кюфтета беха малко по развалени или малко по подправени с я цян калий я кураре я нещо друго от сорта и ако тия сичките 240 "хора" беха изяли по едно кюфтенце, нямаше да имаме толкоз проблеми сега ей! Ама наполовина се правят нещата тука ей, наполовина!
5
1
 
8
 
! Отговори
Х преди 10 години
Сигурно са кюфтета от луда крава,затова всичките са хамави.
4
1
 
9
 
! Отговори
Язе преди 10 години
Требе ли цела България да се интересува какви кюфтета ядат 240 гъзеве?
3
1
 
6
 
! Отговори
Homer преди 10 години
Подкрепям номер 3!!!!
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Агенцията по храните сваля мита за ценността на кюфтета в НС"-Леле мале чудо голямо каква драма и ние сега какво да правим да седнем да плачем за дупетатите ,че аз ги кълна от сутрин до вечер.
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
АЛКОХОЛИКЪТ ПАК СЕ ИЗКАЗВА!