Храната на Плевнелиев - само след проба на НСО

Президентството не работи с нередовната фирма, доставчик на храна
Обновена: 19 май 2014 14:45 | 19 май 2014 14:15, Камелия Цветанова
53
Храната на Плевнелиев - само след проба на НСО
Снимка: Булфото, архив

Администрацията на Президента няма абсолютно никакво отношение към обекта, стопанисван от Народното събрание, нито към негови доставчици на храни и хранителни продукти, визирани в проверка на Българската агенция по безопасност на храните.

Още по темата
Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава, след като по-рано днес Пламен Моллов, изпълнителен директор на Българската агенция по безопасност на храните, заяви, че е спряна дейността на Хранителния комплекс, който се грижи за прехраната на Президентството и Народното събрание заради сериозни нарушения в условията за създаване и подготовка на храната, кетъринговата дейност и липса на необходимите системи за самоконтрол.

Храна, приготвяна в посочения обект, не се доставя в Администрацията на президента.
 
Изразяваме недоумение от факта, че изпълнителен директор на национална агенция споменава президентската администрация в контекста на непроверени и недостатъчно прецизирани факти по проверка, която е в ход, пише в съобщението на прессекретариата.

Оттам добавят, че приготвянето на храната за държавния глава се извършва изцяло под контрола на Националната служба за охрана и процесът няма отношение към външни доставчици.

Пламен Моллов твърди, че обектът, където е направена проверката и е спряна дейността заради сериозни нарушения, е базиран в президентството.

„Това е Хранителният комплекс към Президентството и НС. Той произвежда и доставя храна. Когато няма система за самоконтрол, не може да се гарантира безопасността и сигурността на тези, които се хранят. Нормативната уредба в такива случаи изисква дейността да се спре, докато се отстранят нарушенията“, обясни той.

По думите му фирмата е снабдявала институциите със салати, месни храни, готвени храни, плодове и зеленчуци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
2
 
! Отговори
Запасен преди 9 години
И с контрол, и без контрол на храната, Плевньо успява да се о.д.р.и.с.к.а във всичко
46
1
 
7
 
! Отговори
анастасия преди 9 години
Недоумение е, че този още ни е президент.
45
0
 
4
 
! Отговори
тома неверни преди 9 години
Ей,кви некадърници ,излязоха от тази фирма за кетъринг бре.Ми то ясно,главният диетолог и готвач ,и въобще всички трябва да са ирландци,зер ще хранят ирландска пастирка.......
44
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не само специално отгледана и приготвена храна, но и специален клозет с най-модерно отопление с шистов газ, и музикално оформление Reuters.
43
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НСА КОЛКО СЛУГИ ПЛАЩАМЕ ДА ОБСЛУЖВА ТОЗИ МИЖИТУРКА...А *** ИМА ЛИ КЪМ.НСО..БЛАГА РАБОТА ,ГОЛЕМИ ЗАПЛАТИ---ЖИВОТ..ПОСТОЯННО ПО ЕКСКУПЗИИ!!!
42
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пък и има херпесни джуки да величаят плазмодий куклин.Да беше попитал ваше президентоподобие какво ядат децата - тонове машинно масло (мляко от палма) и с невероятен срок на годност 2 столетия+ по простата причина че вътре няма нищо за разваляне.Мухалллл
41
13
 
4
 
! Отговори
dan преди 9 години
Жалки дребни душици сте тия дето плюете Президента
40
2
 
6
 
! Отговори
до 39 преди 9 години
Ти откъде знаеш, бе отворко? Да не би да те е уважил? Харно ли ти беше?
39
2
 
13
 
! Отговори
възмутен преди 9 години
Този заслужава да се съберем на площада пред президентството и да го "обсипем" с тонове "промоционални" храни от големите молове, от които масово хората ядат и следят, поради липса на средства! Този заслужава да бъде замерян с "промоционални" домати и краставици, дето като ги купиш и до следобеда вече са кашнати!
38
1
 
9
 
! Отговори
ф-1 преди 9 години
В БГ нищо не се е променило от времето на правешкият ***!Защо ДНЕС.БГ не се заинтересува и да напише, колко струва на народа /чиито деца се самоубиват по на 15-20 г./ тези представителни караули,лимузини,шофьори, секретарки и тези стотици, а може би и хиляди клати.урци в НСО?Къде- къде по-богати държави от нашата не могат да си позволят такива разходи- десетки милиони, хвърлени на вятъра.Уж сме европейска дътжава, а порядките ни средновековни!Ще му опитват храната...
37
8
 
7
 
! Отговори
ей! преди 9 години
Тук един пише, че скандално било да ни управлява женчо! Абе, червен ***, Станишко е доказан ГЕЙ, пък ви управлява вече толкова години. Та даже му се кефите и го преизбирате, преизбирате. даже и вашите хора начело с Петков и Първанов ви казват, че съсела не струва и пет пари, ама вие -не, пак си гласувате за него , а иначе плюете по един достоен човек като настоящия президент!
36
3
 
8
 
! Отговори
хънтър преди 9 години
Голямата заплаха за Пухльо ще дойде от чирпака на тъща му и от прашките на жена му. Може да се ръгне нощем докато спи с някое разклонение на огромните рога, които носи на кратуната си. И като многоженец, със сигурност са два (2) чифта
35
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя ***, нямам думи ...
34
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Скандалното е , че *** и женчо, какъвто е Росен, е президент на България. Срам!
33
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Незабавна оставка на марионетката на Боко Тиквата! Писна ни от тази кукла на конци.
32
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мистър Бийн е толкова смешен и жалък. Всички знаят, че е безопасна игла и никой не го взима на сериозно.
31
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На Плевльо му пожелавам да се храни с грах в затвора!
30
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Частната фирма е на жена му.......Стривала му рогата на прах, да му подсили калция, че нещо анемичен изглЯда....
29
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И ние какво ядем не е важно, нас кучета ни яли. Важното е да не се натровят принцовете и принцесите в НС и президентството, че къде другаде ще намерим други такива съкровища като тях, слушащи народа си, изпълняващи обещанията си, абе златни политици направо.
28
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДА ТОЙ Е СПЕЦИАЛЕН , В САКСИЯ Е ОТГЛЕЖДАН ЗА НЕГО ТРЯБВА ВСИЧКО ДА Е СПЕЦИАЛНО А ДАЛИ И КЛОЗЕТА МУ НЕ Е СПЕЦИАЛЕН ТА ДА ИЗМЕРВА КОЛИЧЕСТВОТО И КАЧЕСТВОТО НА ИЗХВЪРЛЕНАТА ПРЕРАБОТЕНА ХРАНА УЖАС