Няма да има наблюдатели за изборите в Бобов дол

ЦИК реши, че няма да санкционира никого след тв репортажа
121
Няма да има наблюдатели за изборите в Бобов дол
Снимка: Булфото, архив

ЦИК реши, че няма да санкционира никого по случая с Бобов дол, добил популярност след репортаж на Нова телевизия.

Още по темата
Със скрита камера телевизията показа как миньори са поставени под натиск да гласуват за конкретна партия.

В записа се вижда как началникът на открития рудник събира работниците, за да им представи нов колега и между другото да им напомни за коя партия да гласуват и кой номер бюлетина да пуснат в урната.

За награда миньорите ще получат по-рано заплатите си, като началникът им напомня и за вече преведения аванс, който този месец е набъбнал с 50 лв., с думите: „Безплатен обяд няма”.

След петчасово заседание късно снощи обаче ЦИК реши, че няма да изпраща специални наблюдатели в миньорския град, които да следят за нарушения и манипулации, нито оповести името на партията, която стои зад опитите за контролиран вот.

Според лидера на ГЕРБ Бойко Борисов БСП е в основата на манипулацията.

Николай Бареков, председател на „България без цензура” пък твърди, че Христо Ковачки, собственик на мините, по този начин купува гласове за левицата.

От БСП са категорични, че имат достатъчни симпатизанти и не се нуждаят от купени гласове.

В интернет днес изтече запис, от който стана ясно, че на миньорите им е казано да гласуват с бюлетина под номер 15, която е на БСП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още по темата: БСПизбориБобов долЦИК
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Демокрация по бесепарски , икономика по бесепарски -оттърване от комунизма няма май.Затъваме все по-надолу.ОСТАВКА!
76
1
 
26
 
! Отговори
ИСТ преди 9 години
Много са печени в ЦИК. Знаят че ако санкционират БСП за заплахите миньорите да гласуват за номер 15. БСП ще санкционира тях. Умни миньори има в Бобов дол. Такава декларация и хора с две висше образование не могат да напишат.Оставяйте кирките и станете преподаватели .
75
1
 
23
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Каквото трябваше да видим го видяхме.
74
1
 
18
 
! Отговори
Фил преди 9 години
Вече съвсем официално правят каквото си искат! - още 45 години?, да очакваме да затворят границите? Хора гласувайте!!! -че може и да са последните демократични избори
73
10
 
3
 
! Отговори
До 78 преди 9 години
Според теб щом ГЕРБ две седмици след като дойдоха на власт проведоха търга за строежа на Тракия дали тези преди тях са подготвили нещата-чувал ли си за проучване на терена ,за отчуждителни процедури ,за проектиране ,за осигуряване на финансиране и други такива нещица ,които отнемат години.Или си мислиш ,че строежите на магистрали започват така-събужда се Бойко ,почесва се отзад и казва -я да отеда да започна една магистрала.Личи си ,че си умен като гуерберче
72
6
 
1
 
! Отговори
До 73 преди 9 години
Абе щом висиш тук и дращиш коментари не ще да си много паралия.Я кажи сега на кой ги дадоха тия двадесет милиона ,че нещо съм пропуснал.А Химко Враца го пуснаха на търг.Вместо да драскаш тук и казваш ,че имаш много пари отивай и го купувай да не врякаш после ,че пак само червените се уреждали.Търга е открит отивай и става крупен капиталист щом си такъв разбирач.Нас троловете ни остави.
71
6
 
1
 
! Отговори
до 72 преди 9 години
Да бе, те все са почнали ... за съжаление все някой трябва да довършва след тях...И Тракия така я бяха почнали нали ... да не изреждам още почнати проекти ...Така като ти чета коментарите гледам, че и *** са почнали от много време... от време на време и ти им се даваш нали ...Трябва ви (на твоето семейство и най - вече на теб) един мощен да ви приключи *** като теб!!!
70
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Misleh da ne slasuvam, no kato se zamislq ne iskam Dyduka, Stanisheff i Bolen da vzemat i 1cent ot EU. Iskam da zagybqt s gram i trqsak, zatova shte slasuvam za GERB, ne che me kefqt, no nqma druga alternativa. Kato gledam gore spomenatite si e napravo strashno polojenieto. I doktorite ne mogat da pomognat.
69
3
 
15
 
! Отговори
социолог преди 9 години
Каква еврокампания с тези *** Станишев, Местан, Сидеров, Бареков-най вече. Те през цялото време плюеха ГЕРБ и Б. Борисов , друго не можаха да измислят. А наркоманчето Бюреков-дудуков говори като извън земен . Ще връща казармата, ще прави ТКЗС-та , ще отнема собственост на богатите и ще дава на бедните, въобще пълен ***. Е при това положение остава най-читавата партия ГЕРБ. Само Б. Борисов се държеше като Държавник , който мисли за хората реално. Явно това е новата четворна коалиция .
68
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До vargМокри сънища !
67
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 67Двадесет милиона Смехурко, а за ХИМКО ВРАЦА = обещаха на собственика му да го реиндустриализират, пак с моите пари!/ Не казвам и с твоите, защото очевАдно чакаш на стотинките за тролене !/
66
3
 
4
 
! Отговори
До 70 преди 9 години
Не лъжи хората бе мижитурко.Присъдата която получи Ковачки е по дело започнато при Тройната коалиция
65
2
 
11
 
! Отговори
хах преди 9 години
Бе, кво се чудите че Ковачки ще иска да се гласува за БСП!?!Не мога да Ви разбера. Вижте го как си работи сега, а по времето на Борисов какво му беше - освен че го притесниха (че е само с условна присъда от 3 години) за пране на едни 16.7 млн ДДС. ВИЕ АКО СТЕ НА НЕГОВО МЯСТО ЩЕ ИСКАТЕ ЛИ ДА Е ДРУГ НА ВЛАСТ???С БСП СИ КРАДЕ НА ВОЛЯ ...
64
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До vargТрола VARG, газ пикае !
63
2
 
6
 
! Отговори
художника преди 9 години
Ауууу, не ! Това е постановка на Борисов и Цветанов. БСП си имат достатъчно "симпатизанти", за к`во им е да купуват гласове. Да се сезира Цацатурата!!! :)
62
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кух си като тенекиена лейка.Кога държавата е давала пари на частни предприятия бе смехурко.А този който според теб е Орешко ,а според мен е Премиера Орешарски вярно даде пари на миньорите но не от кредити ,а просто като отпуши износа на ел енергия и те заработиха на пълни обороти.И не ги мисли-те знаят ,че няма да гласуват за ГЕРБ или някакви Дефорватори.Ще гласуват за залъка си
61
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бах маа му, ей ся отивам на някой строителен обект, или на работа колегите - събирам ги, говорим каквото трябва - как ще им дам кинти да гласуват за партия Х - и ето ти сензация....
60
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НЯМА ЦИК, НЯМА ПРОКУРАТУРА , НЯМА ПРАВОСЪДИЕ, НЯМА ПРОФСЪЮЗИ, НЯМА СВОБОДНИ ХОРА! ИМА БСП, БСП, БСП, Бе-е-е-е-е-е-е-е-е!
59
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Скалъпена история която дори миньорите отрекоха, врещете колкото и на който искате от злоба.
58
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименA вие трябва добре да помните това , когато връщате държавните кредити, които орешко даде за заплати на миньоритеи като подарък на господаря им, Ковашки!