Прогноза: Предсрочни избори са неизбежни

Димитър Ганев смята, че ще има и ремонт на кабинета
26 май 2014 10:44,
100
Прогноза: Предсрочни избори са неизбежни
Снимка: БТА

Предсрочни парламентарни избори са неизбежни. Това прогнозира пред БНР социологът от "Галъп Интернешънъл“ Димитър Ганев. Той изрази и увереност, че в следващите няколко седмици "ремонт" на кабинета ще има.

Според Ганев незаинтересоваността на симпатизантите на БСП от тези избори е едно от обясненията за това, че една трета от твърдия електорат на БСП не е гласувал на вота за Европейски парламент.

Повлияло е и разцеплението на левицата, допълни социологът.

„Разцеплението в последните месеци на АБВ и БСП не толкова повлия, че част от електората на социалистите отиде при формацията на Георги Първанов, а просто когато семейството се кара, децата остават вкъщи. Това е демотивирало хората да отидат да дадат своя глас, защото не могат да изберат от двете“, посочва той.

„Друго обяснение е вероятно и позицията, която взе БСП спрямо конфликта в Украйна, рязко контрастираше на вижданията на електората на БСП за това каква позиция трябва да вземе управлението в тази криза, а именно – проруска“, казва още Димитър Ганев.

По думите му БСП се намира в колапс, а ДПС разполага със сериозен вътрешен ресурс, който може да мобилизира. Според социолога именно ДПС са и политическата сила с „най-добра организационна инфраструктура и най-добри инструменти за мобилизация на своя електорат. ДПС показва изключителни стабилни нива през последните години и това не се влияе от вота в Турция, не се влияе от това дали са на власт, или не са на власт“.

„ДПС се намира в отлична форма“, заключи експертът.

Още новини от България вижте в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Прогноза: Предсрочни избори са неизбежникогаАААААААААААААААко, не!
39
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Г-жа Манолова излъга, че за са гласували 25000 души. Вчера в Кюстендил 13 541 са гласувалите за "Коалиция за България".
38
0
 
9
 
! Отговори
не син преди 9 години
Ремонт трябва,но в главата на българина ! Не се живее с търпение,а трябва ум и самочуствие когато избираш ! И смелост да ги изриташ,когато започнат да крадат ! Вижте какво сме търпели : Станишев,Манолова,Пеевски,Кутев,Сидеров,Костов,Доган.....край нямат !
37
2
 
4
 
! Отговори
до 46 преди 9 години
Хайде отиди да прочетеш малко за историята на изборите в България и КАКВА Е БИЛА ИЗБИРАТЕЛНАТА АКТИВНОСТ и тогава ела да се изказваш.Недей да говориш от името на 65% не гласували говори от свое име , а колкото до референдум за царя гласуваха милиони, а приподписване на договора за присъединяване проучванията сочеха 80% подкрепа ,така че сега да търсим под вола теле не е правилно.
36
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
При 35% избирателна активност на избори за ЕВРОПАРЛАМЕНТ,въпросът не е ПРЕДСРОЧНИ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ,а РЕФЕРЕНДУМ ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ ЕС!!!!Изпикаха се цели 65% от българите НА ОБЕДИНЕНАТА ЕВРОПА,ПОКАЗАХА Й ЧЕРВЕН КАРТОН!!!!!
35
0
 
19
 
! Отговори
Unufri преди 9 години
Причината за провала на БСП е лично Сергей Станишев и "остриетата" на БСП, като Мая Манолова и другаря Кутев, Михов и т.н. Няма друга причина освен тяхната изначална неадекватност за реалностите в България.Не може да градиш кампания на това не какви са твоите предимства, а колко лош е твоя опонент! Запомнете го добре!Постоянното врякане срещу опонента, дори и за най-простия народ, означава, че ти самият няма какво да кажеш за себе си, тоест, тотално си лишен от собствени идеи и визия!
34
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
нека да държат, след 3 години и 5% няма да съберат
33
9
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не знам какава партия са герб, но при тях нямаше хора от дпс в управлението, а сега управляват цялата държава!
32
20
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГЕРБ се завръща победоносно. Отново простотията на Борисов и Цветанов ще ви заливат денонощно от всички медии. Честито.
31
26
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
България се турцизира и ***. ГЕРБ са протурска партия и Борисов козируваше на Ердоган.
30
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Позитанските коментиращи *** нещо са се разбеснели. Да на би моника сергейшавата да е развързала кесията като за последно ?
29
0
 
10
 
! Отговори
писна ми преди 9 години
има голяма далавера да си в властта, май.щом са напинят толкова и харчат пари купуват продаватправят си сметката че ще си ги върнат парите многократно.а пък ние да се тъпчем , да се потим , душим в жегата и да им гласуваме че и в почивен ден,да отделяме от нашето си ценновреме за почивка. а те после да дават конференции на хладно и на климатикда оберат гордо престижа и да правят сметки за бъдещите си далавери.я всички вън гадове ,омръзна ми да ви гледам същите мутри.
28
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
vsi4ko tursko da stane nie ot bsp triabva da ostanem na vlast da mojem da vzemem ostanalite miliardi pari ot serg.stanishev
27
24
 
22
 
! Отговори
до 33 преди 9 години
При Боко, щото беше огромна разликата, нали?! Само дето преди да го изгонят с камъни, хората се палеха по улиците!
26
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 28Кои бяха тия от атака?Спомням си имаше едни които разнасяха пици.
25
3
 
25
 
! Отговори
хаха преди 9 години
Много бързо ще падне процента на ДПС, ако забранят на тези само с основно образование да гласуват!
24
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вероятно мястото на Андреева ще поеме сегашната шефка на парламентарната здравна комисия д-р Нигяр Джафер bsp klekna napylno samo i samo da e na vlast , 4estito na vsi4ki bulgarski doktori s novi turski ministyr
23
3
 
17
 
! Отговори
Кой-Той преди 9 години
И на тези избори ни показаха ,че "няма"купуване на гласове,платени балове и кюфтета,дадени аванси и доплатени заплати осигуриха легалното дарение на глас.Нито полицията ,нито прокуратурата видяха нещо лошо в това,да са ни честити избраните с манипулация и покупка евро депутати от ДПС и БСП и ББЦ - честито на българския народ.
22
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Къде се скриха атакистите, притеснявам се да не се самоу...ят колективно.Къде се скри воленчо, да не е заминал пак да получава орден?!
21
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
О С Т А В К А !!!