Прогноза: Предсрочни избори са неизбежни

Димитър Ганев смята, че ще има и ремонт на кабинета
26 май 2014 10:44,
100
Прогноза: Предсрочни избори са неизбежни
Снимка: БТА

Предсрочни парламентарни избори са неизбежни. Това прогнозира пред БНР социологът от "Галъп Интернешънъл“ Димитър Ганев. Той изрази и увереност, че в следващите няколко седмици "ремонт" на кабинета ще има.

Според Ганев незаинтересоваността на симпатизантите на БСП от тези избори е едно от обясненията за това, че една трета от твърдия електорат на БСП не е гласувал на вота за Европейски парламент.

Повлияло е и разцеплението на левицата, допълни социологът.

„Разцеплението в последните месеци на АБВ и БСП не толкова повлия, че част от електората на социалистите отиде при формацията на Георги Първанов, а просто когато семейството се кара, децата остават вкъщи. Това е демотивирало хората да отидат да дадат своя глас, защото не могат да изберат от двете“, посочва той.

„Друго обяснение е вероятно и позицията, която взе БСП спрямо конфликта в Украйна, рязко контрастираше на вижданията на електората на БСП за това каква позиция трябва да вземе управлението в тази криза, а именно – проруска“, казва още Димитър Ганев.

По думите му БСП се намира в колапс, а ДПС разполага със сериозен вътрешен ресурс, който може да мобилизира. Според социолога именно ДПС са и политическата сила с „най-добра организационна инфраструктура и най-добри инструменти за мобилизация на своя електорат. ДПС показва изключителни стабилни нива през последните години и това не се влияе от вота в Турция, не се влияе от това дали са на власт, или не са на власт“.

„ДПС се намира в отлична форма“, заключи експертът.

Още новини от България вижте в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не бяха ли "Скалъп" тея, дето давха 10% преднина на БСП? А сега се опитват да го играят адвокат на БСП
19
3
 
21
 
! Отговори
фкат преди 9 години
Нови избори ще има само ако правителството доброволно сдаде властта, а не виждам изгледи това да стане.
18
3
 
35
 
! Отговори
Пурко преди 9 години
Истината е следната: българите гласуваха слабо на тези избори, ромската общност, обаче беше буквално мобилизирана и гласуваха мощно. Илюзия е, че бил слаб ромския вот! На практика *** избраха тези резултати! На местни избори съвсем друга ще е картинката обаче, ако българина, разбира се пак не предпочете "наказателния вот" и не накаже отново себе си......
17
13
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
'Гласувах за Герб щото съм разбойник и мутра стани и ти като мен и ще живееш прекрасно 'А аз за БСП защото съм *** и ***.
16
3
 
7
 
! Отговори
Сиганин преди 9 години
До Анонимен 12Не виждаш защото не искаш да виждаш като щтраус който си крие главата у песъко. Единственият яко печеливш е меди доган - игра с две партии и 6 мандата! а пожарникаря и реформаторите не го щат.
15
3
 
16
 
! Отговори
Бойко преди 9 години
До 10 процента. Много са ти смешни сметките. Същата логика можеш да я приложиш за сегашните управляващи. Освен това, ако активността е по-висока разликата между ГЕРБ и другите ще е още по-фрапираща.
14
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нови избори са задължителни, колкото се може по - скоро. Досега БСП беше тотално зависима от ДПС, а за в бъдеще просто въображението немее. Остава само да се слеят двете партии и Местан да стане председател на новата.
13
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
'Дянков ще ви докара постната пица. 'Идва!Орешарски се готви да я реже.
12
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гласувах за Герб щото съм разбойник и мутра стани и ти като мен и ще живееш прекрасно
11
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дянков ще ви докара постната пица.
10
7
 
4
 
! Отговори
Винету преди 9 години
До 4 анонимник. Хайде поне за малко да си траеш. Някак си не отива.
9
7
 
34
 
! Отговори
Спонги преди 9 години
Незабавна оставка на Червените ***!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
8
5
 
29
 
! Отговори
Станишев -победителя преди 9 години
ГОРЕ ГЛАВИТЕ ДРУГАРИ.ИМАМЕ ОЩЕ МНОГО ДА ГУБИМ!
7
15
 
9
 
! Отговори
Десетте процента преди 9 години
30% активност, 30% "за", т.е. само около 9-10% от имащите право на глас са гласували на тези избори за ГЕРБ.
6
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
bg partia koiato se sayzi s dps e obre4ena na gibel,a dps pe4eli ,edinstvenata partia koiato ne napraivi koalicia s dps e gerb , za tova gerb shte e na pyrvo miasto , no v momenta v koito gerb napravi s dps koalicia s dps , tova shte e kraiat na gerb , no gerb sa umni i niama da go napraviat
5
8
 
26
 
! Отговори
Станишев -победителя преди 9 години
Поздравявам електората с 11-тата победа над ГЕРБ.сВОБОДНО!
4
8
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е-успокоих се =троловете на комунистите се върнаха на работните си места с включени ***.Къде е МАЯ МАНОЛОВА?Да не е забягнала в Москва?
3
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ремонт предполага заменянето на едни БСП-ДПС кадри с други. Те доказаха, че нямат нужния капацитет, знания, умения, решителност и мъжество. Тези две партии бълват сервилни продажници по етажите на властта и това е. Никакъв ремонт - незабавна оставка и да отиваме към предсрочни избори. След вчерашните избори и малкото останал рейтинг на това измислено правителство се сгромоляса!
2
53
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Радвай се народе, от утре Боко Тиквата ще увеличи заплатите, ще върне от Москва и Дянков да увеличи пенсиите, Цветанов ще ликвидира престъпността. А, забравих че от 1 юли ще намалят и тока двойно, дори в Банкя ще е без пари.
1
11
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Моментална оставка на Гея, Бея и Злодея.....