От БСП толкова ги е срам, че се опитват да замажат!

Борисов: В прессъобщението им трябваше да пише, че подават оставки
Обновена: 27 май 2014 18:20 | 27 май 2014 17:12, Камелия Цветанова
376
От БСП толкова ги е срам, че се опитват да замажат!
Снимка: Булфото

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обвини БСП, че се опитват да „замажат” позорната си загуба на евроизборите.

„От години всеки вторник БСП дават пресконференции по какви ли не теми, днес разбирам, че са пуснали прессъобщение, че трябвало да се извинявам, явно БСП толкова много ги е срам и толкова много ги боли от съкрушителната загуба на изборите от ГЕРБ, че си измислят, като няма какво да кажат”, написа той в социалната мрежа Facebook.

Още по темата
Според него очевидно социалистите нямат очи да се покажат пред хората и медиите и „пускат някакви прессъобщения, с които се опитват да замажат позорната си загуба на изборите и да отклонят вниманието от себе си”.

По-рано днес в телевизионно интервю Бойко Борисов даде три обяснения на преференцията в листата на БСП, заради която е възможно лидерът на БСП Сергей Станишев да бъде изместен от първото място от 15-тия Момчил Неков.

“Или електоратът на партията не знае какво прави, или партията не иска Станишев, или това е купен вот”, коментира Борисов.

Той категорично отхвърли първата версия и посочи, че най-вероятно на миньорите от Бобов дол са казали: „Гласуваш за 15“. "Понеже хората не са наясно какво е това 15, където видят 15, там го задраскват", разясни Борисов.

От БСП обаче излязоха с позиция по-късно, в която настояват лидерът на ГЕРБ да се извини на миньорите за думите си, че заради контролирания вот сред тях кандидатът за евродепутат с номер 15 Момчил Неков е получил преференция от 34 000 гласа.

От БСП смятат, че „тази спекулация е обидна преди всичко за нейния автор“ и очакват от Борисов да се извини на миньорите в България, като посочват, че това е отговорната позиция.

„Що се отнася до купения и контролирания вот – извинявам се, в него не попадат само миньорите от Бобов дол, но и ромските гласове за БСП в Кюстендил, Сливен, Видин и други места и ако някой трябва да се извинява за нещо, това е БСП, че в Кюстендилско заедно със своите коалиционни партньори са превърнали миньорите в роби. Ако не разбират за какво им говоря, да погледнат телевизионните репортажи за това какво се случва в Бобов дол. Ако пък всъщност тези 34 хиляди гласа не са купен вот, а са пуснати с ясното съзнание на хората в БСП, за да махнат Станишев от първото място, тогава не само ще се извиня, но и ще ги поздравя. Но да твърдиш, че 34 хил. души са се объркали, е обидно за партията, която говори подобни неща”, коментира пък Борисов след това във Facebook.

"Ако от БСП днес нямаха очи да се покажат пред българите, то в прессъобщението им трябваше да пише само едно нещо, че Станишев и правителството подават оставки”, обобщава той.

Малко по-късно от Брюксел лидерът на ГЕРБ си пожела "утрешният ден да бъде последен на кабинета „Орешарски”. "Всяка партия, която твърди, че е национално отговорна, трябва незабавно да се махне от парламента", призова пред журналисти Борисов преди срещата на върха на ЕНП в Брюксел тази вечер.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


376
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
239
1
 
1
 
! Отговори
y преди 9 години
te koga li ne sa mazali ? drigo ne mogat
238
4
 
4
 
! Отговори
врач преди 9 години
Боко, с Бареков и Радан в едно легло те виждам!
237
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
абе Тиква предните избори като ги спечели що не управляваш бе.май още не мажеш да проумееш.и стига си се държал като дерибей.просто си ***.
236
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
абе 312,човека сам сдаде власта си,за каква близалка говориш????виж сега твоя човек неще да пуска кокала та ,ако ще турско да е
235
2
 
5
 
! Отговори
ПАТЕНТОВАНА МАФИЯ преди 9 години
Очертава се, бъдеща коалиция на малцинствата СЛЕД ПАРЛАМЕНТАРНИТЕ ИЗБОРИ! И тя е, "Блгърия Без Цензура, ДПС и БСП".Ако Борисов не спре да мажи за БСП, ще бъде отново подигран и изхвърлен в пропаста!
234
0
 
2
 
! Отговори
Georgi преди 9 години
Nito sam za BSP nito za nikoi v Balgarskata politika no toq Borisov mi e meka kazano nai protivniqt chovek koito sam vijdal... Takuv nadut *** ot Bankq, che me hvashta bqsa samo da go gledam pa kamoli da go slusham vseki den po novinite. BSP vuobshte ne gi e sram, a na masata razumni Balgari im e qsno, che Bokicha si naglasi izborite i pak sigurno kato za prezidenstkite izbori sa si nosili sami chuvalite s buletini.
233
0
 
1
 
! Отговори
ataka преди 9 години
mogeli nqkoi da mi kage toq pogarnikar stava li a politik
232
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е И СТАНИШЕВ Е ПО-РАЗЛИЧЕН ТАКА ЛИ ? НАПРОТИВ СТАНИШЕВ Е ПО-НАГЪЛ ,ПО-АЛЧЕН И ДЕВИЗЪТ МУ Е ПЕТ ЛЕВА ЗА ВАС И ТО САМО ГИ ОБЕЩАВАМЕ И ПЕТ МИЛИОНА ЗА НАС НА МОМЕНТА !
231
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
При всяко появяване, където и да е : Дайте ми властта, дайте ми властта, дайтеееее... и получава близалка. Сърди се, не влиза в парламента, обижда другарчетата, тропа с краче...
230
6
 
13
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 9 години
Браво!Всяка дума на ББ, пирон в ковчега на БСП!
229
6
 
11
 
! Отговори
Рибар преди 9 години
Истината е че отидох на риба,вместо да гласувам за някой дето 15,000 евро ще му е заплатата,ще си клати краката някъде и няма да му пука за мен....А такива като мене са 70%
228
4
 
7
 
! Отговори
CAS преди 9 години
ЕЙ......ТИКВОООО ИЗВАДИ ОТ 100 -70 АКО МОЖЕШ И ЩЕ РАЗБЕРЕШ -НА ХОРАТА ИМ Е ПИСНАЛО ОТ ВАС ГЕРБ- БСП- ДПС И ДР. ***
227
1
 
4
 
! Отговори
за 302, 303, 304 и 5 преди 9 години
Първо се научи да пишеш на българската азбука, спазвай добрият тон - не пиши с главни букви, и може да почнем да ти четем постовете.
226
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Някой забравя, че това бяха избори за Европейския парламент, от които хората не са заинтересувани (около 30%). При парламентарни избори хората няма да изберат човек дето ги беше докарал до отчаяние, така че е излишно Б да се радва толкова много.
225
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе вижте колко процента от населението е гласувало,и сами си правете изводи !! Всички ще бъдат изметени ! Гласували са само *** и турците , от българите само тези,които са в далаверата от партиите ! Той народа за сега трае :) !
224
6
 
12
 
! Отговори
Георги Петков преди 9 години
Вече ще си лягам, че утре трябва да отивам рано пред Народното Събрание да хвърлям развалени домати и яйца по тиквите на социалистите. Лека нощ.
223
5
 
7
 
! Отговори
фалшиви избори преди 9 години
резултатите от тия фалшиви "избори" бяха нагласени много време преди вотанито една евроскептична българска партия не влезе в европарламентарезултатите са точно обратното на волята на народа негласувал
222
2
 
5
 
! Отговори
да бе преди 9 години
Хайде стига *** де. Загледаш се в мненията и то вони на отврат. В що за свят живеете? Борисов каже нещо за бсп и хоп - триста мнения. Ами вие не се ли интересувате от друго?
221
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз незнам нормална страна по света пак да избира партия като ГЕРБ която само преди няколко месеца беше изхвърлена от народното събрани за криминално ръководство. Страната на парадоксите, или с други думи обичаме си да ни изнасилват и да си мълчиме и да се радваме даже.
220
3
 
9
 
! Отговори
Негърчо преди 9 години
Б.Б и Ц .Г да се ударят .....мразя БСП и ДПС ама и вие сте същите празни кратуни като тях Господ да ви накаже всичките некадърни , крадливи политици