От БСП толкова ги е срам, че се опитват да замажат!

Борисов: В прессъобщението им трябваше да пише, че подават оставки
Обновена: 27 май 2014 18:20 | 27 май 2014 17:12, Камелия Цветанова
376
От БСП толкова ги е срам, че се опитват да замажат!
Снимка: Булфото

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обвини БСП, че се опитват да „замажат” позорната си загуба на евроизборите.

„От години всеки вторник БСП дават пресконференции по какви ли не теми, днес разбирам, че са пуснали прессъобщение, че трябвало да се извинявам, явно БСП толкова много ги е срам и толкова много ги боли от съкрушителната загуба на изборите от ГЕРБ, че си измислят, като няма какво да кажат”, написа той в социалната мрежа Facebook.

Още по темата
Според него очевидно социалистите нямат очи да се покажат пред хората и медиите и „пускат някакви прессъобщения, с които се опитват да замажат позорната си загуба на изборите и да отклонят вниманието от себе си”.

По-рано днес в телевизионно интервю Бойко Борисов даде три обяснения на преференцията в листата на БСП, заради която е възможно лидерът на БСП Сергей Станишев да бъде изместен от първото място от 15-тия Момчил Неков.

“Или електоратът на партията не знае какво прави, или партията не иска Станишев, или това е купен вот”, коментира Борисов.

Той категорично отхвърли първата версия и посочи, че най-вероятно на миньорите от Бобов дол са казали: „Гласуваш за 15“. "Понеже хората не са наясно какво е това 15, където видят 15, там го задраскват", разясни Борисов.

От БСП обаче излязоха с позиция по-късно, в която настояват лидерът на ГЕРБ да се извини на миньорите за думите си, че заради контролирания вот сред тях кандидатът за евродепутат с номер 15 Момчил Неков е получил преференция от 34 000 гласа.

От БСП смятат, че „тази спекулация е обидна преди всичко за нейния автор“ и очакват от Борисов да се извини на миньорите в България, като посочват, че това е отговорната позиция.

„Що се отнася до купения и контролирания вот – извинявам се, в него не попадат само миньорите от Бобов дол, но и ромските гласове за БСП в Кюстендил, Сливен, Видин и други места и ако някой трябва да се извинява за нещо, това е БСП, че в Кюстендилско заедно със своите коалиционни партньори са превърнали миньорите в роби. Ако не разбират за какво им говоря, да погледнат телевизионните репортажи за това какво се случва в Бобов дол. Ако пък всъщност тези 34 хиляди гласа не са купен вот, а са пуснати с ясното съзнание на хората в БСП, за да махнат Станишев от първото място, тогава не само ще се извиня, но и ще ги поздравя. Но да твърдиш, че 34 хил. души са се объркали, е обидно за партията, която говори подобни неща”, коментира пък Борисов след това във Facebook.

"Ако от БСП днес нямаха очи да се покажат пред българите, то в прессъобщението им трябваше да пише само едно нещо, че Станишев и правителството подават оставки”, обобщава той.

Малко по-късно от Брюксел лидерът на ГЕРБ си пожела "утрешният ден да бъде последен на кабинета „Орешарски”. "Всяка партия, която твърди, че е национално отговорна, трябва незабавно да се махне от парламента", призова пред журналисти Борисов преди срещата на върха на ЕНП в Брюксел тази вечер.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


376
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
219
4
 
12
 
! Отговори
ИВАН преди 9 години
МЕЧТАТА НА ББ Е СТАНИ СТАНИШЕВ ДА СЕДНА АЗ , НО ТАЗИ ИГРА Е КАТО ФУТБОЛА, ИМА СИ ПРАВИЛА, ИГРАЕ СЕ ОПРЕДЕЛЕНО ВРЕМЕ .. КОЙТО НЕ СПАЗВА ПРАВИЛАТА , ПАЛИ СЕДАЛКИ , БИЕ ПОЛИЦАИ , ХВЪРЛЯ ДИМКИ И ПРЕДМЕТИ ГУБИ С 3 : 0 ....ББ ТРЯБВА ДИ А РАЗБЕРЕ ЧЕ МЕЖДУ ИЗБОРИ ЗА ЕВРОПАРЛАМЕНТ И ЗА 43 Н С В БГ ИМА РАЗЛИКА..... И *** НА САЙТА НЕ МОЖЕ ДА ПОМОГНЕ НА ББ..
218
9
 
10
 
! Отговори
МЕГАГЪЗ преди 9 години
и твоята попара ББ си я сръпкахме и духахме както и на сегашните
217
6
 
12
 
! Отговори
detelina преди 9 години
АБЕ, ВИЕ ТРЯБВА ВСИЧКИ СА СЕ СРАМУВАТЕ С ТЕЗИ ХИЛАВИ ПРОЦЕНТИ, ЕДНИТЕ С 30%ДРУГИТЕ С 20%СРАМ, СРАМ-ВСИЧКИ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАСРАМИТЕ И ДА СИ ХВЪРЛИТЕ ОСТАВКИТЕ, ЯСНО ЛИ ВИ Е!!!ПРОСТА СМЕТКА ОТ 100, КАТО ИЗВАДИШ 50 Е 50 ОБЩО ЗАЕДНО И ПАК НЯМА ПОБЕДИТЕЛ, НА КАКВО СЕ РАДВАТЕ-ТЪПОЪГЪЛНИЦИ!!!!
216
3
 
6
 
! Отговори
Лора преди 9 години
Изборите минаха,а политиците още се джафкат.Напишете нещо и за Донецк,потъна в кръв демокрацията в Украйна.Над 200 убити за 2 дни.Това е ужасно.В момента дават по гр.телевизия ужасни кадри,трупове нахвърляни един върху друг,убити цивилни граждани.Ето тук шокиращи снимки от гръцката преса - makeleio.gr/?p=100006
215
1
 
5
 
! Отговори
Гласувал преди 9 години
На бой и е----не насита няма ,че и БСП.ГЕРБ за пореден път ги бие а другото е от ДПС-то(лесно се римува с друго)
214
2
 
3
 
! Отговори
кой го каза? преди 9 години
всичките са маскари
213
10
 
13
 
! Отговори
МУТРАТА преди 9 години
На тоя мутраген Бойко не му ли каза някой колко е смешен,особено тая сутрин в Нова!Дуе се като пуяк,сякаш идването му на власт ще направи бедния и *** народ по-сит и по-щастлив!На тази държава е нужен истински човек от народа който поне малко да помогне на хората с прогресивен план за по-добра икономика и предприятия на чужди фирми с преференции!Какво ни грее,че някой си лапач ще вземе 1млн. евро с бонуси и заплати по време на мандата си в Евро съюза!!!
212
9
 
11
 
! Отговори
Занка преди 9 години
С какви очи се показваш пред народа Тикво празна.Забрави ли миналата зима на кълбета те изхвърлиха протестиращите от министерския съвет.Дано сърбина изпълни обещанието си.Амин.
211
3
 
6
 
! Отговори
луцифер преди 9 години
червените отдавна са уядени.повечето фирми тръгнаха с червени пари,даже се пребоядисаха преди години, станаха сини розови станаха че и гербери после .с тия които са на власт.трябваше да гризнат дръвцето още тогава но народа беше ***.сега е просто гладен и излъган
210
11
 
12
 
! Отговори
абе висок преди 9 години
Много си нисък. Станишев, прав, крив, но не се крие. Всеки,който се интересува знае,че е в Брюксел,защото е лидер на ПЕС. Нещо, което Мутрата не е !
209
11
 
14
 
! Отговори
висок преди 9 години
Аде бате Байко, извини се на Станишко, че пак го нокаутира на изборите. Извини се, че да се покаже човека, стига се е крил.
208
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До МРАВКА+1 не знам що за *а има в тая република. това да се изсулиш да гласуваш за дянков, това е предателство.
207
9
 
25
 
! Отговори
Adam1966 преди 9 години
Ше стане някоя беля , тъкмо го бяха отписали Б.Б. и той да има" нахалството" да ги бие на изборите! Това вече на нищо не прилича , ама той Б.Б. не мисли ли , че може да се поболеят хората/имат семейства и роднини да хранят/ от тройната коалиция !Много грубо действа "злодея" от Банкя....
206
22
 
24
 
! Отговори
до Борисов преди 9 години
Вижте г-н Борисов, мен ме е срам,че съм ваша сънародница! Не е възможно лидер на Европейска партия да има такъв език, такъв стил на поведение и такъв изказ. Дори и да сте прав в емоцията си, поведението ви е кръчмарско. ЗАСРАМЕТЕ СЕ!
205
4
 
3
 
! Отговори
будясъл преди 9 години
До отвратена с акъла как си?
204
0
 
7
 
! Отговори
ставри преди 9 години
До минчодругите който взеха по-малък процент и се скриха.
203
14
 
21
 
! Отговори
отвратен преди 9 години
Хей червени празни глави.Бойко ги бие за кой ли път те тролят и смърдят по форумите.Не можах да го напиша по културно.Извинявам се.И аз имам нерви.
202
0
 
1
 
! Отговори
минчо преди 9 години
До ставрикои са моите според теб?
201
0
 
3
 
! Отговори
ставри преди 9 години
До минчоАми за твоите колко процента гласуваха?
200
0
 
11
 
! Отговори
Чуденко преди 9 години
"Сканирани протоколи СИК 2014 г" отваряйте и гледайте какво е контролиран вот! Преференция за първия в листата! Изпарявайте се *** нещастни!