При парламентарен вот - правителство "пълно мазало"

В много държави бюлетина можели да попълнят само грамотните
Обновена: 27 май 2014 14:16 | 27 май 2014 10:28, Веселина Йорданова
62
При парламентарен вот - правителство "пълно мазало"
Михаил Константинов. Снимка: архив, БулФото

Ако вотът беше парламентарен, щяхме да имаме правителство "пълно мазало", коментира проф. Михаил Константинов резултатите от евроизборите пред TV7.

Още по темата
Той обясни, че при тези резултати освен петте партии, които ще имат евродепутат, в Народното събрание щяха да влязат и АБВ.

Математикът анализира и резултатите от преференциалния вот, които вероятно ще изместят Сергей Станишев от първото място в листата на БСП, и Меглена Кунева от тази на Реформаторския блок.

"Една система, при която гласът на един Нобелов лауреат е равен на гласа на един неграмотен човек, не може много дълго да съществува", убеден е Константинов.

По думите му един от начините за въвеждане на образователен ценз вече е реализиран.

„В много държави, които се гордеят с тоталната си демокрация, бюлетината е толкова сложна, че ефективно могат да я попълнят само грамотни хора“, отбеляза математикът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
9
 
! Отговори
Терминатор преди 10 години
До Рали1Не че не си права, но когато родителите на булката и младоженеца са съгласни, на тази години на които е булката никоя правозащитна организацийка не може да направи нищо, такъв е закона!абсолютно съм съгласен за образователния ценз!
13
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Герб и да спечели парламентарните предсрочни избори ще има само 30% вот и няма да могат да съставят правителство.Може затова на пресконференцията бойко *** се мазнеше на Николай Бареков щото иска да направи коалиция със него след избора.Просто тиквуний иска на всяка цена да ги качи отново българоубийеците от герб на власт
12
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ето такъв премиер заслужавате вие българите.
11
2
 
34
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
" Образованието в България е задължително за децата от 7 до 16 годишна възраст. "Какво означава ГРАМОТЕН в нашата държава? Има ли закони ,да се спазват! Спирайте им помощите и детските,да се образоват и на пазара на труда!В репортаж та ТВ 7 от неделя показаха ромска сватба от Мечка-булката на 15г.,останалите до един неграмотни! Някоя правозащитна организацийка да се е задействала за тази малка булка?Или е особеност на етноса?Неграмотния етнос, който ни решава съдбата?!!!
10
2
 
22
 
! Отговори
Пешко преди 10 години
До Х *** без да искат си свършиха работата-изритаха Станишев от листата.
9
2
 
14
 
! Отговори
Х преди 10 години
До Анчо Шукри.А не е ли дискриминация на *** да дават пари да гласуват а на българите не.Някои като миньорите даже ги заплашват че може и да не получат заработеното.
8
2
 
11
 
! Отговори
AZ22 преди 10 години
Господин професорът е прав! Например на последните общински избори в Германия всеки избирател имаше по 48 гласа (колкото е броя на общинските съветници на дадения град) и може да ги разпредели както иска. За един кандидат може да се гласува с максимум 3 гласа. Има отделни бюлетини за всяка партия и може да гласуваш за колкото партии пожелаеш, при условие, че броят на гласовете ти не превишава 48.
7
18
 
5
 
! Отговори
Анчо Шукри преди 10 години
Е нали, всички хора са равни бе, Константинов. Какви са тия глупости, че на един човек гласа значи нещо, а на друг, нищо не значи? Заради това изказване, държавата пак ще плаща глоби за дискриминация.
6
15
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На всяка стена портрет на Бойко, на всяко работно място книжка с цитати от негови речи. Тези които нямат работни места да си ги носят в чантички. Сливане на всички медии в единна информационна система, която ще излъчва комюникета за живота и делата на Бойко през половин час. Построяване на нови затвори за нови затворници. Учебните програми по история на България да започват от раждането на Бойко. Задължително да се изучава живота на Винету и поразяващата ръка......... ураааа
5
2
 
25
 
! Отговори
Черен Петър преди 10 години
Въпрос към радио Ереван:- Кой управлява България?Отговор:- Кебапчета, депутатски кюфтета, пушек и чалга.
4
13
 
8
 
! Отговори
optimist преди 10 години
Напротив, при парламентарен вот, щеше да има доста стабилна тройна коалиция с близо 50% вот и пълно мнозинство, а именно БСП, ДПС и ББЦ.
3
19
 
23
 
! Отговори
даа преди 10 години
Искаме отново Бойко-твърд и решителен, от който се страхуват всички мутро -бизнесмени!
2
3
 
49
 
! Отговори
Грамотен преди 10 години
Абсолютно съм съгласен само хора най-малко със средно образование да имат право на глас. Въпреки, че при сегашната образователна система в България и това не е гаранция.
1
38
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ох, пак ли ще ни заливате с придворните лакеи на Мутрата от сутрин до вечер.