Чобанов видя политически атаки в петия вот на недоверие

"Ситуацията в Здравната каса буди опасения"
Обновена: 4 юни 2014 14:04 | 4 юни 2014 13:52, Анисия Иванова
46
Чобанов видя политически атаки в петия вот на недоверие
Петър Чобанов. Снимка: БТА

Атаките към кабинета за финансовата му политика са абсолютно политически. Това каза пред журналисти в парламента министърът на финансите Петър Чобанов.

От ГЕРБ обявиха, че утре ще внесат петия си вот на недоверие към правителството и той ще бъде именно за провал във финансовата политика на кабинета.

Още по темата
Според Чобанов свалянето на правителството е цел на всяка една опозиция и вотовете на недоверие са част от нейния арсенал.

„Както видяхте, досегашните вотове се обърнаха срещу самите вносители, така че да видим какво ще се случи и с този вот"“, уточни той.

В отговор на въпрос дали се чувства застрашен за поста си, Чобанов каза, че това са политически въпроси и трябва партиите, които подкрепят кабинета, да преценят работата му и да вземат решение за това.

Финансовият министър нарече политически спекулации твърденията за "дупка" в бюджета от 10 млрд. лв. Според него с произволното хвърляне на големи числа в публичното пространство опозицията се опитва да стресне икономическата публика и да сложи спирачка на позитивното икономическо развитие, което се наблюдава в момента в държавата.

Засега няма опасност от по-висок от заложения дефицит и от необходимост от актуализация на националния бюджет, категоричен е Чобанов.

Той обясни, че в последните шест месеца расте показателят за бизнес климат, расте потребителското доверие, а това са позитивни сигнали. Приходните агенции трябва да се стремят към подобряване на тяхната работа, призна той, но отбеляза, че миналата година събираемостта се е повишила от 27,6 на 28,6 от БВП, а има и резултати в борбата с контрабандата.

Министърът заяви, че ситуацията в Здравната каса буди опасения. Чобанов все още не е провел разговор със здравния министър Таня Андреева за актуализиране бюджета на касата.

Той смята, че трябва да се предприемат мерки, за да бъдат намалени неефективните разходи в системата. Очакваме тези мерки, така че да се предотврати актуализацията на бюджета на касата, посочи министърът.
В края на полугодието ще бъде направена преценка как се движат разходите на Здравната каса и тогава ще се вземе решение дали ще е нужна актуализация на бюджета й, допълни Чобанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
NwA преди 9 години
Жaл ми е зa момчето...Може би е жертвa,която лесно мaнипулирaт с плaтени момичетa,игрови конзоли или пък последно поколение компютри...Сaмо кaто се вгледaш в лицето му...погледa му....товa е дете,чието родители сa го остaвили дa безчинствa пред компютърa,игрaещо игри и не мислещо зa реaлносттa от вън,a вглaбено във виртуaлното.Съжaлявaм го!Некa един ден не го боли от товa,което прaви!
28
0
 
3
 
! Отговори
eeha преди 9 години
не само че е глупав ами е и грозен. ОСТАВКА!
27
4
 
4
 
! Отговори
българин преди 9 години
Чобанов е НЕАДЕКВАТЕН. А преди 5 дни ДКЕВР ТАЙНО ВЗЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО РЕШЕНИЕ ЗА ГОЛЯМО (12-19%) ПОВИШЕНИ НА ЦЕНАТА НА ПАРНОТО! ТОВА СЪСИПВА ДОМАКИНСТВАТА - ПО 200-350 лв. ПОВЕЧЕ ПЛАЩАНЕ ЗА СЕЗОНА. НЕ СПЕТЕ, БЪЛГАРИ! НА УЛИЦАТА, НА ПРОТЕСТ ПРОТИВ ТОВА БАНДИТСКО УВЕЛИЧЕНИЕ, ПРЕДИ ДА Е ВЗЕТО ОФИЦИАЛНО РЕШЕНИЕ. НА ПРОТЕСТ,ДОКАТО ПРАВИТЕЛСТВОТО чрез ДКЕВР НЕ ОТМЕНИ УВЕЛИЧЕНИЕТО! ИНАЧЕ, ОТ ЕСЕНТА УМИРАМЕ ПРАВИ! НЯМА КОЙ ДА НИ ПОМОГНЕ! САМО ПРОТЕСТ! ВЕДНАГА! ПРОТЕСТ ДО ОТМЯНА НА БАНДИТСКОТО УВЕЛИЧЕНИЕ!
26
2
 
9
 
! Отговори
бай иван преди 9 години
Чобанов! Кажи кой ти е фризьора да знам да не се натреса при него да ме омаскари така олигофренски!?
25
3
 
8
 
! Отговори
бай иван преди 9 години
Чобанов = Жан Виденов 2или май по-лошото, за Жан Виденов ще казваме един ден, че бил Чобанов 2
24
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 11"ОРЕШАРСКИ организира открит диалог с медиите.."- на излизане от задния вход на мазето!"ОРЕШАРСКИ работи тихо без да вдига много шум, но резултатно.." - досега му спряха част от субсидиите, но скоро и останалите !"ОРЕШАРСКИ го намали макар и само с 5%(тока).."- и фалира НЕК и БЕХ !"ОРЕШАРСКИ служи на народа.." - особено на ЧЕРЕПА и т.п.!Изберете Олигархски - Той ще Ви такова тъковата !
23
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чак европейците ни завидяха на "позитивното икономическо развитие" и решиха да ни спрат субсидиите ! Вместо това, финансовият ни министър(с извинение), да види какво можем да отделим за нещастния ЕС, белким България да го по-субсидира малко от своите велики финансови постижения!
22
0
 
8
 
! Отговори
Додо преди 9 години
Ех, Колумб, Колумб ...
21
4
 
13
 
! Отговори
П.Чоб ? преди 9 години
Много говори, нищо не казва - типичен бесепар.
20
3
 
24
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 9 години
Чобанов е отличен финансист колкото един овчар да си преброй овцете.
19
1
 
9
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
Изчакайте да го внесат този вот,тогава почвайте с оправданията.Нямало да има актуализация,ама здравната каса будела опасения.Значи ще има,ще има и още.С икономика ли ще се преборим или със заеми?До 18 Анонимен,"От началото на 2014 г.като част от фискалния резерв се считат и вземанията от фондовете на ЕС за сертифицирани разходи,аванси и други."- В съответствие с параграф 1,т. 41 от Доп. разпоредби на Закона за публичните финанси,обхватът на фискалния резерв е променен"- в сила от 01.01.2014 г
18
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До за 16Абе ние им казваме последно сбогом вече 25 годни, пък ей ги още са тука...
17
1
 
5
 
! Отговори
bg преди 9 години
АЗ пък им се кефим ,че знаят как да крадат безпърдомно и легално ,щото какво има да заблудиш с светските си приказки простолюдието което цари и в парламент и министерства и разни измислени агенции каъето парите изчезват под формата на общ.поръчки в наши ,,братски'' фирми и на кои му пука нали те си пишт анализи отчети а и що да не бутнат некои лев на гладния ревизоро ,нали и тои човек а бедния с мотиката богатии с парите ДИииии...
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Работата на опозицията е да внася вотове на недоверие, а на правителството да защитава политиката си.
15
1
 
16
 
! Отговори
ужас преди 9 години
Този като го видя и винаги се сещам за зубъра от нашия клас, който не говореше с никой и докато бяхме съученици не беше правил секс с никой, дори с ръката си ..
14
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този е финансов гений, нека да го пратим да помага в европата, че там много са го закъсали
13
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Откак трепереше в "белия рейс", Гуфи нещо много си е повярвал
12
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този вижда ли въобще?
11
2
 
15
 
! Отговори
Тръба преди 9 години
Гуфи, махай се!
10
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всичко,което С.Данков и неговия патрон Бойко Борисов ограбиха по време на управлението,в което участваха,не само буди опасения.То е повече от тревожно.Особено притеснително е това,че прокуратурата не се самосезира за всички престпления,извършени от,участващите управлението на ГЕРБ.Отдавна всички те трябваше да са изправени пред съда,осъдени и да излежвата пожизнени присъди,без право на замяна.