Бареков поиска избори преди приемането на бюджета

"Вървят задкулисни разговори между ДПС и ГЕРБ"
5 юни 2014 14:50,
89
Бареков поиска избори преди приемането на бюджета
Николай Бареков, Снимка: "България без цензура"

Предсрочните парламентарни избори да се проведат преди приемането на бюджета за 2015 г., поиска лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков.

В парламента той обяви, че позицията на ББЦ се разминава с анализа на лидера на ДПС Лютви Местан, който предложи днес вотът да е в края на ноември или началото на декември. Ако изборите са тогава, когато предлага Местан, новото правителство, в което ББЦ най-вероятно ще бъде участник, ще трябва да разполага със стария бюджет. Това до голяма степен обезсмисля тези избори. Ако този кабинет приеме бюджета, догодина ще ме питате защо няма безплатни лекарства, както обещахте – как да ги има, когато Орешарски не ги е предвидил, обясни Бареков.

Още по темата
Той посочи, че ще помоли още веднъж президента Росен Плевнелиев да събере големите партии при него и да изработят заедно становище кога да бъдат изборите. „Очевидно е, че има чуваемост на нашите тези. Приветствам Местан, че и той слуша и правилно е разчел знаците, които му дават от Брюксел. Той се оказа най-хитрият и може би най-умният. За нас не е новина, че ще има предсрочни избори, ние вече сме в бойна готовност и редим депутатските листи“, каза лидерът на ББЦ. Той е категоричен, че предизборната кампания ще бъде брутална.

Имаме проблем с ръководствата на всички големи партии, но категорично можем да затворим вратата само за ДПС, отсече Бареков и отново изложи тезата, че движението трябва да бъде извадено от властта поне за два
мандата, за да се реформира вътрешно и да престане да функционира като холдинг.

Вървят задкулисни разговори между ДПС и ГЕРБ, готвят се да правят правителство в следващия парламент и ако това се случи, ББЦ ще бъде категорична и твърда опозиция“, обяви Бареков. Той допълни, че ББЦ може да управлява и с ГЕРБ, ако Борисов се махне от лидерския пост.

Лидерът на ББЦ съобщи още, че утре на Изпълнителен съвет на партията ще бъдат определени лицата от ББЦ, които ще преговарят с останалите партии. Депутатът Светлин Танчев ще разговаря с десните партии, а зам.-председателят на ББЦ Ангел Славчев – с левите.

Тогава ще се вземе и решение към кое голямо европейско семейство ще се присъедини партията. „Приети сме брилянтно в Брюксел. Желани сме навсякъде, а аз ще получа висок пост в европейска партия и ще се изкуша да го приема“, коментира Бареков.

Той уточни, че на 14 юни ще се проведе Национален съвет на регионите на ББЦ, на който ще се  реши каква ще е предизборната кампания на партията, какви ще са тезите, ще се гласуват депутатските листи, критериите за
водачи, квотите – 20% за младежи и 50% за жени. Очаква се тогава Бареков да бъде официално номиниран за кандидат на партията за премиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още по темата: дпсГЕРБББЦ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
34
 
! Отговори
остин преди 9 години
Бюрека съвсем се вживя , плюе по ръката която го храни ДПС хахахаха , малииии .... и има ли ненормалници да му се връзват на тоя ***???
10
0
 
31
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
На кого да се обадя за да дам хиляда лева за бареков ,или вече съм ги дал.
9
0
 
37
 
! Отговори
П.Петров преди 9 години
На Бареков му е обещан дори най-високия пост - чистач на тоалетната на последния етаж на Европейския парламент..
8
0
 
37
 
! Отговори
Алов преди 9 години
Като се замисля май в политиката няма по голям *** от Кавала. Във форума няма един ,който да е за него и си задавам въпроса -тогава от къде са тея 10 % ? Ами от тези дето не използват комютри- *** и слабоумниците.
7
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПЕЕВСКИ ГОВОРИ С УСТАТА НА БАРЕКОВ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ЗНАЕ ТОВА ,, КУПУВАТ ЛИ КОПУВАТ *** ГЛАСОВЕ
6
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
каква чуваемост бе
5
7
 
26
 
! Отговори
Истината преди 9 години
Орешарски е топ ***,срам и позор за БСП!!! ОСТАВКА И ИЗБОРИ ВЕДНАГА!!!
4
2
 
15
 
! Отговори
БУДА-ла преди 9 години
Не знам защо, когато Доган, пи кафенце с Местан и настъпва разбъркване в Държавата?Един комунистчески затворник от миналото ли контролира нещата още?Доган се бореше против Тоталитарната власт, а сам стана Тоталитарен водач, на една задръстена партия, в която нямаш право на глас?Значи - не пречи Тоталитаризма, а просто смяна на местата- Стани ти, да седна Аз?!Ясна работата! Долу изборите! Долу ПартиитеВ Парламента да се влиза с Тестове и Конкурс за интелигентност! Така 98% от тези,ще са аут!
3
0
 
33
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
Кой какво да те пита, Бареков, лекарства безплатни няма да има скоро в България с това или друго правителство!Казал си Димитровден ,Димитровден ще да е, тогава ще са изборите - не може да се отмяташ, нали си НОВИЯ политик с "чисти ръце"!Хора, опичайте си ума и не позволявайте и това недоразумение да ни разиграва ,още години да загубим!
2
2
 
28
 
! Отговори
optimist преди 9 години
Планът на Доган е ясен - ще се отърве от камъка около врата си, БСП и заедно с колнинга на ДПС - ББЦ ще иска да управлява. Това може да се случи при две обстоятелства - първо ниска избирателна активност, така че 400-450-те хил. гласа на ДПС да имат високо процентно изражеине и второ ББЦ също трябва да получи съществен резултат, така че ДПС+ББЦ да имат мнозинство. ДПС би могло да събере 40-45 депутати максимум, останалите 75-85 трябва да дойдат от Бареков. От нас зависи дали ще позволим това.
1
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТОЗИ ДОСТА НАСЕРИОЗНО СЕ Е ВЗЕЛ. САМО ЧЕ СМЕТКАТА НЯМА ДА МУ ИЗЛЕЗНЕ БЕЗ КРЪЧМАРИТЕ. *** И ГЕРБЕРАСТИТЕ ЩЕ МУ ОПЪНАТ КОЖЛЯКА.