ДПС и БСП се сдърпаха за Възродителния процес

Местан: Няма да съм толерантен "за отстъпи от базовите ценности"
141
ДПС и БСП се сдърпаха за Възродителния процес
Лютви Местан. Снимка: БТА

Лидерът на ДПС Лютви Местан очаква ръководството на БСП да се разграничи от гласуването на свои депутати, подкрепили в комисия предложение на „Атака“, свързано с Възродителния процес.

В парламентарната комисия по правата на човека в сряда 7 депутати от левицата подкрепили предложението за отмяна на декларацията, с която 41-то Народно събрание осъди морално Възродителния процес.

Още по темата
„Отправих призив в тази нелека ситуация да потискаме емоциите  си, ако е необходимо и волево, за да дадем път на разума и разумните решения. Малко ми е трудно да преодолея емоциите си, защото отношението към Възродителния процес не е въпрос само на политика, а на ценности, които стоят над политическите различия“, изтъкна Местан.

По думите му от ДПС са огорчени от случилото се, макар предложението да не е минало при гласуването в комисията.

Местан подчерта, че няма да бъде толерантен "за отстъпи от базовите ценности, на които стъпва демократичното гражданско общество на България".

"Надявам се ръководството на БСП да преосмисли позицията на тези 7 народни представители, членове на Комисията за правата на човека", каза Местан и уточни, че не е разговарял за това със Сергей Станишев и не е засегнал въпроса на вчерашния брифинг, за да не бъде уличен в опит за етнизиране на ситуацията.

"Ако това е позиция само на отделните членове на ПГ и на комисията, но не се споделя от ръководството на БСП, оценката ми ще е една - тогава най-вероятно призивът ми ще бъде тези зрели позиции на лидера час по-скоро да се споделят от всички членове на ПГ и актива на БСП. Но ако позицията на ръководството на БСП е в подкрепа на гласуването на седемте депутати, тогава пред мен ще възникне още по-драматичният въпрос какво се е случило на Орлов мост", коментира Местан, визирайки извинението на Станишев към българските турци за Възродителния процес, което соцлидерът направи на митинга на симпатизанти на БСП и ДПС през ноември 2013 г.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
8
 
23
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Станишев, Орешарски -мъжки момчета сте! Умни, образовани , интелигентни български мъже! Не се поддавайте на този подай-гъзец и двуличник Местан ! Смачкайте този песоглавец и всички *** около него! На Вас разчитаме момчета!
11
6
 
15
 
! Отговори
123 преди 9 години
Твоите "базови" ценности са да си идеш в южната ни съседка, да си измиеш д...то и да са почвате с тиквата!
10
2
 
15
 
! Отговори
песньовка преди 9 години
Че знаеш ли ти, що е туй голям Кралимарковски ...
9
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
турция ще се извини ли за османското 5 вековно "присъствие" ? ...местане,малко късничко е след 30 години да се сещаш за емоциите си по възродителния процес. защо не се разсърди тогава на т. живков,или тогава не ви стискаше?
8
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Станишев, тоя още шава!!! Твой ред е, кажи кой предложи Пеевски!
7
7
 
35
 
! Отговори
123 преди 9 години
Мюмюмн, Мееемет, Местан, Ахмак и т.н. *** - айде у Турция! Не ви искаме присъствието и мнението за нашата държава! Тук е БЪЛГАРИЯ!
6
4
 
35
 
! Отговори
Слава на България!!! преди 9 години
Ей седете си мирно и тихо и внимавайте да няма пак Голямата разходка 2 България отвръща на удара!!!
5
4
 
24
 
! Отговори
gun преди 9 години
хахахаха............хванаха се за гушите
4
5
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Местане, налягай си парцалите, ставаш много нахален! Браво на тия депутати от БСП, хора със собствено мнение!
3
2
 
45
 
! Отговори
Варна преди 9 години
някъв цирк се вихри тук от два дни...пак ще ни изиграят
2
3
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този мазен потурнак още малко и Кърджали ще поиска.Да се въвежда задължителното гласуване и да падат в трапа!
1
2
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ахмед Доган е осъден от НРБ като терорист, организирал атентати, причинили смърт на българи и турци. Осъден е на 10 години затвор. След "промените" Република България се явява правоприемник на НРБ, нали така? Защо РБ реабилитира един доказан терорист и престъпник и му даде целия властови ресурс - политически, икономически и етнически? Луканов и да го питаме няма да може да отговори, но някой от БКП да си признае все пак..