ГЕРБ удари рамо на левицата за задължителното гласуване

Според Цветанов е реалистично предсрочен вот да има септември-октомври
105
ГЕРБ удари рамо на левицата за задължителното гласуване
Цветан Цветанов Снимка: архив, БТА

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов смята, че за законови промени за задължително гласуване БСП може да разчита на парламентарната подкрепа на ГЕРБ.

Цветанов видя именно в предложението на левицата то да се въведе „единственото положително“ от брифинга на Сергей Станишев.

По думите му задължителното гласуване е единственото противодействие на контролирания вот, на купения вот „практика на други политически формации“.

Още по темата
БСП искаше по този начин да даде отговор на вчерашната позиция на ДПС за разтуряне на тяхната коалиция, смята обаче Цветанов.

По думите му ГЕРБ е изразила принципната си подкрепа за задържително гласуване, включително чрез участие в подписка, инициирана от инициативен комитет за това.

Партия ГЕРБ предостави над 500 000 подписа на инициативния комитет, напомни той.

Цветанов каза, че високата избирателна активност „ще даде правилен отговор на всичко, на което не могат днешните управляващи“.

Той смята, че след вчера ДПС с искането си за предсрочен вот до края на 2014 г. са поставили в незавидна позиция БСП и лично Сергей Станишев. Той днес нямаше друг разумен ход от това да говори за по-ранни избори, коментира Цветанов.

По думите му ГЕРБ ще се съобрази с това, което те ще предложат и българските граждани желаят повече от година, но изтъкна, че колкото по-скоро има избори, толкова по-добре.

Според него септември или октомври е съвсем реалистично те да бъдат проведени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Една положителна стъпка, която ще изхвърли ДПС от играта.
19
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Време е да се осъзнаят *** че ДПС си прави т* вече 25 години не само с тях, но и с целия бг народ. Време е Съсела и Тиквата да се обединят срещу Доган и уродливата му партия и да гласуват закон за задължително гласуване.
18
1
 
20
 
! Отговори
Бънди преди 9 години
Не съм от БСП, но няма значение. Стига караници, нека се обединят срещу ДПС само това може да спаси България от Доган.
17
1
 
19
 
! Отговори
???? преди 9 години
Ха сега да видим другаря Местан с кой ще си пие кайвето , като при задължително гласуване ще има само 15 депутата , ха да видим и дали ББ ( палачинката) дали няма да си плюе на думите
16
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И от мен браво, въпреки че не гласувам за Герб. Дано да е дошло времето да се надскочат тяснопартийните интереси, преди съвсем да си изтървем държавата. ДПС трябва да бъде спряно!
15
2
 
14
 
! Отговори
асан преди 9 години
Недей бе бате,кой ще дава сега 50 лева,кебапче,бира.
14
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До наблюдател 1124 места от 480 депутати не са 38 места от 240 депутати.
13
2
 
10
 
! Отговори
Dan преди 9 години
ВНИМАНИЕ!!!!-НЕ МУ СЕ ВРЪЗВАЙТЕ НА СЕРГО, ТОВА Е ЕДИНСТВЕНИЯТ НАЧИН ДА ОСТАНАТ В УПРАВЛЕНИЕТО ОЩЕ МАЛКО ДОКАТО СИ ПРОКАРАТ ПРОЕКТИТЕ ЗА 5 МЛРД. ПОКРАЙ "ЮЖЕН ПОТОК", УСЕТИ СЕ ,ЧЕ МУ СЕ КЛАТИ СТОЛА И СЕГА ИСКА ДА ПЕЧЕЛИ ВРЕМЕ, ЗАЩОТО ТОВА СЪС ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО ГЛАСУВАНЕ ЩЕ СЕ ПРОТОЧИ ПОНЕ ЕДНА ГОДИНА ЩЕ ИМА ОБЖАЛВАНЕ ОТ РАЗНИ ОРГАНИЗАЦИИ ЗАЩОТО ТОВА Е "ПРАВО" А НЕ Е "ЗАДЪЛЖЕНИЕ" И ТАКА ПОКРАЙ ШУМА ОКОЛО ИЗБОРНИЯТ ЗАКОН ЩЕ СИ ПРОКАРАТ ДАЛАВЕРИТЕ ТИХОМЪЛКОМ, НЕ ИМ СЕ ВРЪЗВАЙТЕ!!!ГЛАСУВАН Е НОВ КРЕДИТ ОТ1.5 МЛРД. ЕВРО-ДНЕС!!!
12
2
 
17
 
! Отговори
Бънди преди 9 години
Мразя ГЕРБ, но ако се съединят с БСП срещу ДПС това е правилният избор. Подозирам, че това е тънката мисъл и на двете партии за да се спасят от тумора ДПС.
11
4
 
11
 
! Отговори
Спонги преди 9 години
При задължителен вот, електронно и преференциално гласуване 15/15 ще изхвърли Съсела и много други неприятни същества от Парламента.
10
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя на снимката е осъден ефективно, но си се разкарва в парламента и го играе депутат още.Нямам думи!
9
7
 
5
 
! Отговори
наблюдател преди 9 години
Пълни глупости! Резултати парламентарни избори 1991 г. активност 83,9%, ДПС 418 хил. гласа - 24 места - стават основен фактор в управлението свалят и избират правителства. 2014 г. 400 хил. гласа и пак управляват.
8
9
 
11
 
! Отговори
БПФ преди 9 години
Този осъден престъпник защо още е допускан в парламента?
7
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цв. Цв. иска да е сигурен, че ще събере достатъчно гласове да вземе депутатски имунитет и да спаси затвора.
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво
5
2
 
9
 
! Отговори
1357 преди 9 години
Нека е задължително, но при над 50 процента невалидни бюлетини изборите да се касират, така и тези, които не припознаваме за своя нито една партия ще можем да изразим волята си.
4
7
 
9
 
! Отговори
УУУУУУУ преди 9 години
ЗА КОЙ ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ? БСП ИЛИ ГЕРБ - СТРАХ ИЛИ УЖАС ?.
3
2
 
32
 
! Отговори
Momo преди 9 години
Ясно е, че с този ход БСП си го връщат на ДПС за вчера, но определено аз(а и не само) ще съм доволен, ако има задължителен вот.
2
4
 
7
 
! Отговори
zeus преди 9 години
Аха, когато иде реч за това избирателите да сме длъжни да легитимираме крадците на власт всички политици са на едно мнение. Колко по-добре би било да гласуваш сам за читав кандидат, ама такива партиите не ни предлагат на изборната софра.
1
1
 
15
 
! Отговори
БАРЕКОВ преди 9 години
И СЕГА НА КОЙ ЩЕ ДАВАМ ПАРИ !!