Няма лошо да има избори, смята Кутев

Депутатът се оплака от липса на диалог с ДПС, Казак отрече
Обновена: 6 юни 2014 09:41 | 6 юни 2014 09:40,
30
Няма лошо да има избори, смята Кутев
Антон Кутев. Снимка: БТА

Няма лошо да има избори, ДПС не ни извиват ръцете. Така Антон Кутев от БСП коментира пред bTV изказването на Лютви Местан в четвъртък, че трябва да има предсрочен парламентарен вот до края на годината.

Според социалиста обаче на левицата й липсвал диалог с ДПС.

„Редно е такова решение да се говори в коалицията и е под въпрос дали така трябваше да бъде поднесена информацията. Имаше липса на диалог. Избори се обявяват, като се тръгва към тях, а не че трябва да се случат след няколко месеца – така настъпва демотивация на администрацията”, подчерта Кутев с уточнението, че след време пресконференцията на Местан отпреди ден може да бъде оценена като политически гаф.

Още по темата
Депутатът от ДПС Четин Казак също отрече партията му да извива ръцете на коалиционния си партньор. Той повтори тезата на лидера си – че стъпката към предсрочни избори била продиктувана от нуждата да има "контролиран, плавен преход към стабилизиране на политическия процес".

„Вчера г-н Местан заяви, че е говорил и с г-н Станишев и с Орешарски, така че не може да става дума за липса на диалог. Но обществото е разделено след евровота – този формат на управление, за съжаление, не беше прелегитимиран, но няма и друга конфигурация в настоящия парламент, която може да претендира за легитимност”, заяви Казак.

По думите му изказването на Местан няма как да не е било съгласувано с Ахмед Доган. „Трудно може да има такава хипотеза – подобни важни решения непременно се съгласуват”, заяви той.

Очаквано Десислава Атанасова от ГЕРБ призова за незабавната оставка на правителството и незабавни избори. Тя посочи, че управляващите, в лицето на Антон Кутев, продължават да говорят с „опорни точки”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
7
 
! Отговори
Туркия ке падне преди 9 години
Няма диалог с ДеПеСе щото интересите на ДеПеСе са коренно противоположни на интересите на България !
6
3
 
13
 
! Отговори
Кой-Той преди 9 години
Имах удоволствието да слушам плъха Кутев по сутрешния блок,не пропусна да начертае поредната черна прокоба над страната,ако на власт не са БСП. 1. Пенсионерите няма да си получат повишенията ? 2.Безработицата щяла наново да се вдигне /от два месеца има намаляване с 1.2 процента/ само дето не каза че това са временно и кампанийно заети за сезона работни места.Поредните провокации от страна на тази долна и жалка партийка БСП,последните издихания на позора на българската политика - политически труп
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
мноог лошо сатана за БСп че инициативаат каков да се прави идав отново от ДПС - трябавше те да зададат тон и да кажат - разпускаеме парламента и избираем ново ръкводство. А сега ДПс им отнеха топката.Предполагам че ще заложат на хакат че ББ ще се съюзява с тях (ДПС).Той пък ако е умен няма да го направи а ще предизвика нови избори.
4
2
 
12
 
! Отговори
психолог преди 9 години
Всякакви коментари са възможни за изказването на Местан , но той се подигра на БСП и Станишев. Това става когато се целуваш и извиняваш на подлеци и ***. Този резил на Станишев никога няма да се забрави.
3
1
 
13
 
! Отговори
възмутен преди 9 години
Какво се оплакваш от липса на диалог с ДПС, Кутев? Трябва незабавна оставка на ръковоството на БСП, поемане на политическата отговорност; ясно заявяване от страна на тази партия, че няма да се подават на политически шантаж от ДПС и незабавна оставка на правителството, именно, поради тази причина! Мисля, че това е правилния ход на БСП! Само по този начин може да спечелите! Иначе сте аут! Докажете, че няма да се съобразявате с извиването на ръце от страна на ДПС и сменете хората по върховете СЕГА!
2
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
точон този е токова противен - саом допреди няколоко дни, говореше че нямало нужда от оставки в партията, и че трябвало едно сериозон обмисляен, не било вреем за резик движения - сега изведнъж - няма проблем ако се отидена предсрочин избори. Кое от двете?ако някой е предалгал по резик промени това са?геориг Кадиев Страхил АНгеловКирил Добрев останалиет мълчат, правят се на ударени тупката топката....
1
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какъв диалог с ДПС бе Кутев, то от луд секс и целувки няма време за дърдорене!!!!!!