Оставки в БСП, Станишев получи подкрепа за промени

Корнелия Нинова и Георги Кадиев подадоха оставки
Обновена: 10 юни 2014 22:53 | 10 юни 2014 22:33, Александър Попов
214
Оставки в БСП, Станишев получи подкрепа за промени
Снимка: Булфото

След близо 8-часови дебати Националният съвет на БСП реши да даде мандат на Сергей Станишев да води преговорите за предсрочни избори на предстоящия Консултативен съвет при президента. Лидерът на БСП получи подкрепа и за промени в изпълнителното бюро на партията.

Още по темата

На "Позитано" 20 са факт и първите оставки.  

Корнелия Нинова вече няма да бъде заместник-председател на ПГ на Коалиция за България, но остава депутат.

"Смятам, че не само лидерът на БСП трябва да носи отговорност и когато искаш носене на отговорност, трябва да дадеш личен пример. Аз казах – поемам своята и подавам оставка от поста, който заемам. Не сме решили дали ще има конгрес преди срещата на Бузлуджа", заяви Нинова след заседанието, цитирана от БТА.

"Конгрес дали ще има – ще видим, ще стане ясно, като видим датата за изборите. Вътрешна опозиция винаги има, но това не е проблем. Никой не е искал оставката на Станишев. Оставките са за ръководството. Окончателното решение е да се премине към предсрочни парламентарни избори във възможно най-кратки срокове. Оставката на кабинета трябва да бъде съгласувана в зависимост от това как да се направят възможно най-бързите избори. Самата технология е въпрос на разговори, които ще бъдат проведени в близките няколко дни”, каза от своя страна Антон Кутев.

Според участници в заседанието Кадиев е подал оставка като депутат и като член на Националния съвет на БСП. По-рано, по време на заседанието, Кадиев изрази несъгласие изборите да са през юли.

"Избори през юли са най-бързия път към ада и за държавата, и за БСП. Те решават личния проблем на десетина човека да си наредят листите и нито един друг проблем. И връщат ГЕРБ на власт. Това ли искаме?", написа той в профила си във Facebook.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ей, комунистчета, няма да махате Станишев. Да стои начело докато не паднете под 4%. Ясно ли е,а??? Всички от ГЕРБ обичаме Станишев и му пожелаваме дълго да бъде ваш лидер.
54
4
 
5
 
! Отговори
Го4о преди 10 години
Лиляна Павлова - новия премиер излъчен от ПП ГЕРБ?????? Защо не?
53
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнтитройнакоалуцияНали ти е ясно, че стоя си ход Кадиев иска да оглави партията... - но ние от ГЕРБ твърдо подкрепяме дрОгарят Станишев и винаги ще стоим плъдно зад него... - дръж се Серж - ротфронт дрОгарю...
52
10
 
1
 
! Отговори
ХАХ преди 10 години
ЩЕ УПРАВЛЯВА ГЕРБ НА КУКУВО ЛЯТО. В Парламентарните избори през 2009 за ГЕРБ гласуваха 1 678 641 души. В следващите Парламентарни избори през 2013 ГЕРБ получи 1 081 605 (това значи 597 036 по-малко). В Евроизборите през 2014 него го подкрепиха 680 838 избиратели (в сравнение с предишните 400 767 по-малко). Или за периода 2009 2014 ГЕРБ е загубил общо 997 803 гласа, кажи-речи 1 000 000.
51
1
 
7
 
! Отговори
Антитройнакоалуция преди 10 години
Евала на Кадиев, единствения в БСП с топки. Съсела и майка си ще продаде само и само да се закрепи още малко на власт. Разбирам, че има хора, които се надяват да ги впишат в листите, но 80% от останалите не ги разбирам. Да оставят Съсела да съсипе и партията, за държавата се знае, че я съсипа. ДПС яко му го ..., жалко е че не го гоните, ще ви довърши като партия.
50
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Погребението на Атака наближава с наближаването на предсрочните парламентарни избори. Катафалката ги чака, а гробищата са близо до НДСВ.
49
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Как не ви е срам, бе. Изпълнихте заръката на Бойко Борисов, Станишев да стои начело на партията, за да може да побеждава на всички избори. Повече никога няма да гласувам за тая партия. Срам ме е от вас.
48
21
 
4
 
! Отговори
Аз преди 10 години
Не ви ли е срам с коментаритех- си! Вместо да се гордеете, че българин е начело на втората по големина партия в ЕС. - Партията на Европийските Социалисти!Впрочем, те двете партии ПЕС и ЕТП са поравно управлямащи в ЕС.Трябваше да се гордеем с това. но БСП и Сергей не можаха да го използват като коз и да го покажата на тъпите избиратели.Но представете си, ако Бойко Борисов беше лидер на ЕТП, каква олелия щеше да ема в Б-ия.Явно БСП не могат да се борят с *** като ББ
47
1
 
1
 
! Отговори
до Убиващ преди 10 години
МНОГО ТИ Е СПЕШНО ДА СИ ВЗЕМЕШ ХАПЧЕТАТА!!!
46
1
 
13
 
! Отговори
Долу БСП преди 10 години
!О С Т А В К А!
45
5
 
0
 
! Отговори
зайка преди 10 години
будясълите предусещат, че щатите ще инсталират мини-диктаторчето боко рапона от сик, ще има повече парички за плазма, нова газова уредба, нови турски дънки, милите нещастници, не могат нищо друго освен да копи-пействат по разни форуми. будички, как се казва еквивалента на кутев в герб? онанисти.
44
0
 
9
 
! Отговори
реклама преди 10 години
Фирма "Станишеви/Хохегерови" - най-преуспялата погребална агеция от световен мащаб - погребали столетната си партия и държавата България.
43
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В БСП има многа Комунисти, които не могат да си намерят място!Сергей е Евросоциалист, а Първанов НАТО! И русофилите се шматкат като мухи без глави,и немогат да си намерят място под слънцето!
42
4
 
1
 
! Отговори
RUSSIA преди 10 години
DOLNI TURCI OT DPS prodajnici za kafence sa saglasni na vsi4ko BOKO TIKVATA SHTE SE KA4I AMA NA KOI NE SE ZNAE
41
1
 
13
 
! Отговори
ХАХ преди 10 години
единствения свестен човек в БСП Кадиев напусна...смятайте за каква партия говорим..........
40
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Станишев изведнъж избърза с предсрочните избори, а до сега беше твърдо против тях, докато Местан не го притисна.
39
0
 
11
 
! Отговори
футуролог преди 10 години
2021 година:Пленум на БСП. Присъства цялото ръководство на БСП - Сергей, Моника и новата секретарка. Присъстват още и всички други гласоподаватели на БСП - двама роми и една червена бабичка столетница.Сергей получава мандат за кадрови промени и той сменя Моника с новата секретарка...
38
3
 
1
 
! Отговори
зиза преди 10 години
До Анонимен 42обиждаш онези 99%, които не се асоциират нито с БСП, нито с ГЕРБ. кви *** бе герберски ***?
37
0
 
2
 
! Отговори
Бойко преди 10 години
До до Стойко. Много са ти *** сметчиците. Изборите за национален парламент са мно-о-о-о-го различни от тези за европарламент. Заради различната избирателна активност. Ти гледай процентите, гошко. И разликата, която се увеличава главоломно.
36
0
 
9
 
! Отговори
ДС-то преди 10 години
Много естествено, когато шефа на БСП е гьон-сурат, всички ще си подадат оставките и той ще стане шеф сам на себе си! Ще си сформират нова партия и Станишеф ще остане в къщи да гледа четирите си деца!?!?!?