Рано е за служебно правителство, заяви Плевнелиев

Предсрочните избори не са самоцел, смята президентът
10 юни 2014 21:04, Александър Попов
67
Рано е за служебно правителство, заяви Плевнелиев
Снимка: Булфото, архив

Предсрочните избори не са самоцел, а за служебно правителство още е рано да се говори, заяви президентът Росен Плевнелиев.

Още по темата

"Тези избори са част от национално отговорно усилие за повече стабилност в държавата и за по-ясен хоризонт за проевропейско и продемократично развитие“, коментира държавният глава пред журналисти и напомни, че очаква отговорно отношение от всички политически лидери.

Запитан счита ли, че е под въпрос финализирането на Партньорското споразумение с Европейската комисия за новия програмен период 2014-2020 г., президентът посочи, че работата по проекта на Споразумение може да бъде продължена успешно както от правителство в оставка, така и от служебен кабинет.

Президентът изрази и притеснение, базирано на публикации в медиите, за риск от спиране на средствата по още две оперативни програми.

Президентът Росен Плевнелиев свиква на 17 юни, вторник, от 9.00 ч. извънредно заседание на Консултативния съвет за национална сигурност на тема „Актуалната политическа обстановка в страната и набелязване на мерки за излизане от политическата криза“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
6
 
16
 
! Отговори
Питър Пан преди 9 години
Да се забрани ДПС , тя е противоконституционна партия .Не може ли.....а американците не дават .Добре, а електронно гласуване......кое не дават пак американците. А АЕЦ да построим....... кое, не може, пак американците ще ни дават скъп ток .А не може ли тръбопровода с газ пак да строим........пак не може, руски бил и евтин, ще купуваме от Турция скъп, ОК.......Американеца да даде някой лев на умряла България, да тръгне икономиката.......НЕМОЖЕ, ТАКА СМЕ СИ ДОБРЕ ......Само *** и прислуга
9
1
 
11
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Всичко ще се реши,след рождения ден на Боко,който е на петък 13-ти.Не е...фатална дата,това е датата след която ще се избистри българският политически...живот.За живота на редовите българи не става дума за...оправяне,защото трябва да минат неизвестен брой...петък 13-ти.
8
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя не беше ли кученцето на мутрите и олигархията, дето си го водят на къс повод и постоянно джафка, като му наредят.
7
4
 
13
 
! Отговори
Smurf преди 9 години
Аааа не така Пухльо твоите и на Иветка протестъри реваха оставка , сега да си готов във сряда със правителство и изборите на 10 август, няма ходиш на вилата в Гърция
6
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Плевнелиев, въобще недейте да размотавате! Никакви избори, преди да бъде въведено минимум задължителното гласуване, а евентуално и електронния вот! При старите изборни правила тази изродщина ще продължи да се възпроизвежда!
5
4
 
4
 
! Отговори
Гробар преди 9 години
Когато и да те заровя джапанке, все ще е късно!
4
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Шефа като се върне от САЩ ще каже какво да правя, не давайте толкова зор сега.
3
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Отказвам да чета български медии , само васали и марионетки на САЩ *** и ***...
2
15
 
9
 
! Отговори
Гнусни Българоубийци преди 9 години
бкп покриха нормата си за крадене предсрочно и няма какво да си губят времето и подават оставка да ходят да празнуват с другите на лилипутин и кгб . Иначе колко протести колко нещо беше - стоят в парламента и се правят, че незнаят за тях дори. Няма такива продажни мръсни *** ей!
1
2
 
23
 
! Отговори
ПОЛИТИЦИ БГта преди 9 години
РОСКО ЖИВЕЯ В ЧУЖБИНА А ДНЕС РАЗБРАХ ЧЕ ДАНЪЧНИТЕ СА МЕ ОСЪДИЛИ ЩОТ СЪМ ИМ ДЪЛЖАЛ 3500 ЛВ,ИСКАМ САМО ДА ПИТАМ КАК ГИ ИСКАТЕ П БАНКОВ ПЪТ ИЛИ КЕШ...МУХАХАХАХАААА,ИЧОВЕ КОЛКО ПЪТИ ДА ВИ КАЗВАМ ЧЕ АЗ ТАКИВА РЕКЕТИ НЕ ПЛАЩАМ