Рано е за служебно правителство, заяви Плевнелиев

Предсрочните избори не са самоцел, смята президентът
10 юни 2014 21:04, Александър Попов
67
Рано е за служебно правителство, заяви Плевнелиев
Снимка: Булфото, архив

Предсрочните избори не са самоцел, а за служебно правителство още е рано да се говори, заяви президентът Росен Плевнелиев.

Още по темата

"Тези избори са част от национално отговорно усилие за повече стабилност в държавата и за по-ясен хоризонт за проевропейско и продемократично развитие“, коментира държавният глава пред журналисти и напомни, че очаква отговорно отношение от всички политически лидери.

Запитан счита ли, че е под въпрос финализирането на Партньорското споразумение с Европейската комисия за новия програмен период 2014-2020 г., президентът посочи, че работата по проекта на Споразумение може да бъде продължена успешно както от правителство в оставка, така и от служебен кабинет.

Президентът изрази и притеснение, базирано на публикации в медиите, за риск от спиране на средствата по още две оперативни програми.

Президентът Росен Плевнелиев свиква на 17 юни, вторник, от 9.00 ч. извънредно заседание на Консултативния съвет за национална сигурност на тема „Актуалната политическа обстановка в страната и набелязване на мерки за излизане от политическата криза“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
4
 
6
 
! Отговори
бг преди 9 години
АЛОООООООО........ДЕМОКРАТА ..ОПОМНИ СЕ ........НАРОДА ИСКА ИЗБОРИ ,,СЕГА'', А КОИ ПОЧИВА ДА ГО ДУА ......МОЖЕ ДА МИНЕМ И С ТОВА ПРЕАВИТЕЛСТВО ДО ИЗБОРИТЕ И ВЕДНАГА ДА ЗДАВАТ ВЛАСТА ,А ДО ТОГАВА САМО ДА СА КАТО СЛУЖЕБНО БЕЗ НИКВИ ПРАВА
29
7
 
11
 
! Отговори
гост преди 9 години
ЩО ДА Е РАНО БЕ ПУХЛЬО жена ти ли не дава или не си получил инструкции от САЩ.НАЛИ ВСИЧКИ РЕВАХТЕ ЗА ОСТАВКА или можете да казвате само "А", когато трябва да кажете "Б" се посирате.
28
3
 
6
 
! Отговори
Тесла преди 9 години
Няма какао да се говори и умува,социалистите са продали на Турците партията почти всичките министерства,и нас 2.3 ти *** ни управляват даржавата.Веднага трябва Референдум и по мажуретарен път да започнат избурите ни, и личности от народа избрани да ни управляват,а не главорези и безлични партики и субекти.Досегашните управници доказаха със делата си че са крадци,улици,мародери,главорези.Излишно е повече да говорим за партия,която и да я във Бедная.Ние искамиуправници избрани от нас а не от п
27
0
 
1
 
! Отговори
ля ля преди 9 години
нека изчакаме да дойде време всички да почиват някъде юли и август!!! защото то досега много работа се свърши!!!
26
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Що да е рано, бе пендафил? Нали Йовчев ще е служебен премиер, докога Орешков ще му се сплита в краката?! Колко си прозрачен, като вчерашен вестник на свинчур Пеевски.
25
4
 
9
 
! Отговори
444 преди 9 години
Родоотстъпник, срам за България!!!!
24
10
 
5
 
! Отговори
платен трол преди 9 години
Тролчета бесепарски, безмозъчни. Случайно да ви е известно, че за да назначи путь..то на снимката служебно правителство, олигофренарски трябва да подаде оставка? Случайно да сте чували за една тънка книжчица наречена Конституция на република България? Явно не сте и за пореден път показвате, колко сте безмозъчни. Този на снимката е абсолютно недоразумение, но и вие с коментарите си, не се давате. Кутев трябва да ви обучи малко по-добре, че иначе ставате много смешни, чак жалки.
23
1
 
5
 
! Отговори
журналист преди 9 години
Станишев е нашата надежда да се отървем от БСП-ДС. Само той може да ни помогне. Давай Станишко само така . Ура другари и сбогом ***.
22
2
 
14
 
! Отговори
СОРОСОИД=ТИКВА преди 9 години
Ех БОЛЯРИНА, не така БЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!Ако не беше това правителство да даде глътка въздух ....Не забравяй че БОЙКО БОРИСОВ искаше и сега иска да вдига тока с 40%А знаеш ли колко народ успя да се пенсионира за 1 година, ааааааааааааааа
21
2
 
14
 
! Отговори
ИФ-ЦЦ-ББ преди 9 години
Много тикви на този обран бостан, мнгооооооооооА какво щеше да стане ако на 30 май миналата година имаше ОСТАВКА и нови избори през август, както искахте Вие и душманите на България?ААААААААААААААААААААААААААААаСЕГА БИЛО РАНО, по рано било КЪСНО?УЖАС?
20
1
 
17
 
! Отговори
преди 9 години
ПОЗОР, дори не крият,кой управлява България. Идват от САЩ и ни сменят правителството.
19
1
 
14
 
! Отговори
Скачаща Гъска преди 9 години
ХАХАЗАЩО бяха 1 година протести/гротески - ОСТАВКА - ВЕДНАГА на минута!Ами СЕГА е рано, па туй па унуй .......КОЙ те ПИТА БЕ?СЛЕД ОСТАВКА СЛЕДВА СЛУЖЕБЕН КАБИНЕТ или Ви се не иска ааааааааааааааааааааа?НЕЩО НЕ ВИ ИЗНАСЯ?
18
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ден 360-ти от протестите срещу кабинета Орешарски. До края на мандата му остават 1095 дни, но реално му остават няколко дни. Протестиращите пораснали с една година, а децата им с по-големи надежди за бъдещето им в България.
17
13
 
4
 
! Отговори
Болярина преди 9 години
НЕ Е РАНО РОСЕНЕ, НЕ Е ...КЪСНО Е ВЕЧЕ ....ТУРЦИТЕ И *** ТАКОВАХА МАЙКАТА НА НАРОДЕЦА И ИКОНОМИКАТА ...А ТИ МИСЛИ ...МИСЛИ ,ДАЛИ Е РАНО ИЛИ КЪСНО...
16
0
 
14
 
! Отговори
:( преди 9 години
Тиква или Съсел... все ще ни командват американци, германци, руснаци и какви ли не още. По-*** и послушен народ от нас няма.
15
2
 
9
 
! Отговори
ПМ преди 9 години
ФАКТ Е, че Първанов въпреки комунист, НЕ БЕШЕ ДРЕБНАВА ЛИЧНОСТ, като президент и не се подпичкваше с властта!
14
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ква е тая смотана държава бе,пак пари на вятъра ще се пръскат и нищо няма да се промени,само си подават топката един на друг.то няма такъв *** народ !
13
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПЛЕВНЕЛИЕВ НА ТЕБ ПЪК КОЙ ТИ ИСКА МНЕНИЕТО
12
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Коментарите под мен доказват защо уж сме европейска държава, ама сме и циганория. Президентът е един от малкото бели лястовици в политиката. Ама *** си иска продажника Волен, или някой като Барека да го нахрани с кебапчета по изборите, или муцуни като Станишев и Местан. Мамини сладки...
11
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ВРЕМЕ Е ЗА СЛУЖЕБЕН ПРЕЗИДЕНТ