Оставка на кабинета не е обсъждана на заседанието на МС

Бобева: Въпросът е политически и трябва да се реши от политиците
Обновена: 11 юни 2014 13:28 | 11 юни 2014 13:28, Надежда Бочева
13
Оставка на кабинета не е обсъждана на заседанието на МС
Даниела Бобева. Снимка: БТА

Вицепремиерът Даниела Бобева отрече на днешното заседание на кабинета да е обсъждана темата за оставката на правителството. "Оставки не. Обсъждахме работата на кабинета, как работим, какво става оттук нататък“. Това заяви тя след заседанието на Министерския съвет точно преди да отиде в парламента заради вота на недоверие.

Запитана какво наистина се случва оттук нататък, тя отговори, че министрите работят и подготвят следващото заседание на Министерски съвет.

Вицепремиерът е подготвила две точки - едната за закона за фирмите с държавно участие и за мерки за намаляване на административната тежест. Работим активно, обобщи тя.

Още по темата
След въпрос с какъв хоризонт работят министрите тя каза: „Всяко едно правителство трябва да работи така, все едно това заседание му е последно. Тоест, да мисли разумно, да взема нормалните решения. Ние от първия си ден знаем, че трябва да работим достатъчно ефективно", посочи тя и продължи:

"Въпросът за оставката на кабинета е политически и трябва да се реши от политиците. Ние висока инициативност не би трябвало да проявяваме. Следете какво се случва с политическия дебат. Аз не съм, както знаете, от политическата част на кабинета", допълни вицепремиерът.

Тя и днес посочи като нерешен проблем въпроса с държавните предприятия. Те са основният източник на проблеми в икономиката. Тя обаче се развива нормално и имаме растеж. Намалението на износа се дължало на спад при фиктивния експорт с намесени екзотични дестинации като Сингапур, разясни Бобева.

"Като цяло икономиката расте. През следващата седмица ще издадем десетина сертификата на инвеститори. Предприятията инвестират“, допълни тя.

По думите й обаче бизнесът има притеснения за развитието на политическата ситуация. "На никого не му се иска да се върне онова време, когато не им се връщаше ДДС своевременно. Няма по-голям враг за икономиката от политическата нестабилност. Някои политици са прави, когато казват: искаме ясен хоризонт, ясна конфигурация за в бъдеще. Политиците трябва да си свършат работата“, каза още Бобева.

Запитана какво ще работи след оставката на кабинета, тя обясни, че е служител на БАН и преподава в два университета. "Изпитах тази събота 180 студенти в Пловдивския университет, така че животът е прекрасен", заяви тя.

На въпрос за "Южен поток" тя отговори: „Хайде стига толкова, премиерът ще разкаже всичко в петък“.

Още новини от света на икономиката и политиката четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
2
 
! Отговори
зрител преди 9 години
Ами ако не се разберете с президента? Ще отложите оставката за септември? Кой ще гласува бюджета? Кой ще пусне текущите поръчки и ще приеме измененията по ЗОП - още по-новия, че новия от сега се знае, че няма да работи. Спирате държавата, бизнеса и фондовете за още 6 месеца. Толкова ли нямата съвест? Погребахте България всички вие в НС, за никой няма бъдеще вече тук.
9
2
 
5
 
! Отговори
историк-анализатор преди 9 години
Комунист-социалист Родина няма. Той е интернационалист, но неговия келепир да не се губи. Значи да продадеш на Русия интересите на България е хубаво нещо, а САЩ не трябва да стъпват в България , защото те не им дават рушвети. Другари каквото и да пишете както и да квичите вие сте политически трупове. Просто свиквайте, че има и по лоши трупове.
8
2
 
4
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
"Въпросът за оставката на кабинета е политически и трябва да се реши от политиците."Колкото и да го увъртате и усуквате,оставка ще има!Тя е въпрос на чест и морал и отговорност към тези,които са ви избрали!"Малко вероятно е оставката на премиера Пл.Орешарски да бъде подадена в петък 13 юни, каквито очаквания се появиха вчера,смята депутатът от БСП Б.Гуцанов."Оставката зависела от консултациите при президента?Консултациите след оставката,пазарлъци ли започват пак?Оставка!
7
1
 
8
 
! Отговори
diavolcheto преди 9 години
" Бобева: Въпросът е политически и трябва да се реши от политиците...".Не, госпожо! Това се решава не от политици, а от държавници!Каквито в Българияа няма!
6
1
 
2
 
! Отговори
BAIGANIO преди 9 години
tipi4no po balgarski i tova pravitelsvo padna kato v vsi4ki sportove bez isklu4enie v bg.vapros ; asega koi i s kakvo napret ili nakade 4e ne moga da se setia ; i poneze xorata ne glasyvat nashte shte gi zadalzat s zakon ; ami to po tozi na4in kak shte kypyvame glasove be pomislete i za tia xorica deto shte se 4ydiat kade da se xar4at parite //////////
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А защо?
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В ПЕТЪК 13 ,Oрешарски обеща разкрития по сагата с Южен Поток
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Орешарски не пуска кокала, докато има мнозинство.
2
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма как да се даде оставка веднага, та нали трябва да си покрият зулумите и тогава...за петък са поръчани 120 машинки за унищожаване на хартиени документи....
1
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това с оставката ще стане като гол в 93-тата минута.