Посрещнаха Орешарски с викове "Оставка" в парламента

Премиерът дойде в НС за петия вот на недоверие към кабинета
Обновена: 11 юни 2014 19:44 | 11 юни 2014 13:00, Веселина Йорданова
203
Посрещнаха Орешарски с викове "Оставка" в парламента
Снимка: Булфото, архив

С викове "Оставка" беше посрещнат в пленарна зала премиерът Пламен Орешарски, който дойде в парламента за петия поред вот на недоверие към кабинета, внесен от ГЕРБ за фискалната политика.

"Добре дошъл, при нас винаги е шумно, това значи, че е жизнено", посрещна го и председателят на НС Михаил Миков.

В пленарна зала са и вицепремиерите Даниела Бобева и Зинаида Златанова, финансовият министър Петър Чобанов и министри от кабинета.

Още по темата
От името на вносителя ГЕРБ мотивите за искания вот на недоверие изложи Менда Стоянова. Тя заяви, че правителството на Пламен Орешарски не може да се справи с приходната част на бюджета и може да се говори за близо 1 млрд. лева неизпълнение.

Предизборните заклинания, че управляващите знаят как да преборят контрабандата, бяха забравени, посочи тя. Стоянова обвини управляващите, че са извели трупането на нови дългове като добродетел, без да се държи сметка, че тези дългове не са на правителството, а на всички българи.

В разходната част на бюджета тя видя липса на реформи и определи като арогантно разпределението на парите от публичната инвестиционна програма.

Стоянова изтъкна, че липсата на доверие към правителството и неговата нерешителност карат ГЕРБ за пореден път да подчертае, че българските граждани нямат време за губене, а имат нужда от силно управление.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
5
 
13
 
! Отговори
до 15 преди 9 години
Защото вчера в София кацнаха тримата тенори от САЩ. Затова се искат толкова внезапно оставки.Някой си мисли, че България може да бъде командвана от Вашингтон.А пък и тук лакеите не са малко де, един дори им отиде на крака да се мазни да го върнат на власт.
12
5
 
10
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
До 4 Анонимен,Точно пък този"експерт"българският народ не е избирал!Да си припомним ли резултатите от изборите преди година?Правителство,НАЗНАЧЕНО от няКОЙ,мъртвородено в зародиш.Крепено от едно златно пръстче,теглило милиони за една година,вкарало в страната хиляди имигранти-за пари,скандали след скандали,тотална международна изолация.Важен партньор за страната ни след Виетнам и Китай става Мароко в жилищното строителство и благоустройството?!Оставка,Орешарски и наздраве за жизнения Миков !
11
1
 
26
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
Де го Мишо Шамара да изконтрапротестира?
10
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сънародници, ако оставим злобата и глупустите, някой може ли да ми каже какво точно става в БГ? Защо така рязко се искат пак оставки и т.н. До вчера всичко уж беше що годе тихо.
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Шантаж - това е Българската политика!
8
6
 
10
 
! Отговори
кк преди 9 години
Менда Стоянова, или Цар-Кирова, както я наричат в Пловдив, има най-малкото морално право да говари по икономически и финансови въпроси. И професионално право - пълен профан и некадърник... Само вижте какви хора са управлявали финансовата политика на РБ - Йордан Цонев / два пъти/; Менда Стоянова - Председатели на Финансовата комисия към Парламента; Муравей Радев; Милен Велчев; Симеон Дянков - Финансови министри
7
4
 
14
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 9 години
До Анонимен 4 ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ ПИШЕШ! -ТИПИЧНО ЗА КОМУНИСТ И ОПОРНОТОЧКОВЕЦ С МАНИПУЛАЦИЯ И ЛЪЖА КЪМ ВЛАСТТА! КАК ЩЕ ГО Е ИЗБРАЛ БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД ОРЕШАРСКИ БЕ? -ТОВА НАГЛО И МАНИПУЛАТИВНО НАТРАПВАНЕ СЕ ВИДЯ,ЧЕ Е ПЪЛНА ЛЪЖА И НА ИЗБОРИТЕ,КОИТО СКОРО МИНАХА,И НА ПРОТЕСТИТЕ И МЕДИЙНАТА ПРОПАГАНДА ВЕЧЕ НЯМА КАКВО ДА КАЖЕ ЗАЩОТО ФАКТИТЕ ГОВОРЯТ!
6
7
 
9
 
! Отговори
до 5 преди 9 години
По-скоро, с камъне и дървье, както през Февруари 2013-та. Да си спомним, не беше толкова отдавна ...
5
8
 
16
 
! Отговори
Винету преди 9 години
Олигошарски много е пожълтял нещо? Да не е притеснен?
4
12
 
11
 
! Отговори
ПОЛИТИЦИ БГта преди 9 години
*** НА САЩ ПРЕДАВАТ ЩАФЕТАТА НА ДРУГИТЕ *** НА САЩ,ЗА КВИ ИЗБОРИ ГОВОРИМ,ИЗБОРИ ЩЕ ИМА ИЗБОР НЯМА ДА ИМА,ВКАРАХА ВА В БАСИ МАТРИЦАТА,ОБРЕЧЕНИ СТЕ БЕ ХОРА,КАК ЗАСПИВАТЕ НОЩЕМ,НЯМАКОЙ ДА ВИ ПОМОГНЕ ,СТАВАТЕ И ГИ МЯТАТЕ,СЕГА ЕВРЕЙСКИТЕ КОМПАНИИ ЩЕ ВИ РАЗРОВЯТ ЧЕРНОМОРИЕТО ,А АКО ГО УСЕРЪТ КО ПРАЙМИ ? КОЙ ЩЕ ПОЕМЕ ОТГОВОРНОСТТА,БОЙКО ЛИ ?ЗАГИВАТЕ ХОРА
3
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен3Как? Като руско-турски освободител естественно!!!!
2
37
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БРАВО ОРЕХ, не се поддавай на провокациите на Мутрата и Американските сенатори.Теб те е избрал БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД, а не някаква шайка международни престъпници.
1
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не викайте бре, не разбрахте ли че е глухоням????