Йовчев иска Закона за МВР, надява се ветото да падне

"Този закон е пряко свързан със стабилността в системата"
50
Йовчев иска Закона за МВР, надява се ветото да падне
Цветлин Йовчев. Снимка: Булфото, архив

След скандалите в парламента между управляващите и лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за Закона за МВР вътрешният министър Цветлин Йовчев обяви, че се надява президентското вето все пак да бъде преодоляно.

Още по темата

Според него законът ще намали концентрацията на власт у министъра на вътрешните работи и МВР няма да има възможност да бъде превърната в машина за оказване на натиск.

„Този закон е пряко свързан със стабилността в системата“, коментира той.

Цветлин Йовчев направи отчет на постигнатото от МВР, откакто той го оглави и се похвали с добри резултати за една година.

По думите му през този период ведомството е било подложено на безпрецедентен натиск. Той напомни за протестите, кризата с бежанците и политическата ситуация в страната ни.

Йовчев определи като успешни за МВР справянето с битовата престъпност и реформата в министерството.

Той смята, че министерството е постигнало добри резултати - с намален състав след съкращенията в него.

Йовчев заяви, че порочните практики в МВР, като използването на сила непрекомерно и прилагането на репресия са прекратени.

Министърът отбеляза, че подслушванията са намалени и е създадена гаранция за законовото използване на специални разузнавателни средства.

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров отчете, че през последната година са неутрализирани четири групи за извършване на убийства, а от началото на тази година са задържани три тона наркотици. Регистрираните престъпления от началото на годината са около 47 хиляди, като техният брой през същия период миналата година е бил около 52 хиляди, добави Лазаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Овчев не си в позиция да искаш, ами почвай да си пишеш оставката!
15
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Той не се надява.Той ЗНАЕ!Нали е министър с квотата на ДПС,а както ние пък знаем,защото е публична тайна,че Доган разпределя порциите в тази държава.Зад ДПС/Доган,разбира се,стои ДС.А Местан да не се прави на разочарован,след врътките,които прави непрекъснато.Защо толкова го възмутиха думите на Борисов за реваншизъм,към които го подтикнаха коалиционните номера на управляващите.Ние пък не сме забравили,че точно Местан миналата година по ТВ7 ЗАПЛАШИ С ПРЕВРАТ,след измамата на Бареков в Костинброд.
14
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще падне ще падне нали не сме президентска държава но това ще ви е за последно бате Бочко като дойде на вас ветата ще падат
13
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ФЛАШКОНОСЕЦ ПРЕДАТЕЛСКИ
12
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Знам, че в целия свят има бедни и богати, страната ни не прави изключение. Сигурно така ще бъде винаги. Но социалната политика, с която се перчи нашето правителство, си е чиста проба гавра с хората. Към тази гавра причислявам и предстоящото покачване на пенсиите с 4,50 лв., за което ни проглушиха ушите. Повече от цинично е някои да тънат в блаженство на гърба на този мизерстващ народ. Това значи, че нещо голямо е сбъркано в държавата ни. Или, просто, нашата не е държава?
11
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Банда *** с шеф най-големия ***.
10
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И сърцето ми се сви от мъка. Защото същия ден по всички новинарски емисии тържествено беше оповестено,че правителрството на Орешарски е взело съдбовно решение. То ще увеличи от 1 юли социалните пенсии за старост и бедност с 3 лева, от което ще се ВЪЗПОЛЗВАТ /обърнете внимание!/ 680000 българи. И виждате ли, от 110 лв., техните пенсии изведнъж ще скочат на цели... 113
9
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Онзи ден наблюдавах по телевизията как депутатите пристигаха в Народното събрание за поредното си заседание. Лъскави лимузини, безшумни и елегантни, се плъзгаха като черни лебеди и спираха досами входа на парламента. Към тях тутакси се втурваха добре охранени главоци своевременно да отворят вратите им, да се огледат - дали пък изневиделица някой терорист няма да пуцне любимците на народа. А те слизаха от лимузините с аристократични осанки, облечени в прескъпи костюми за най-малко 2000 лв.
8
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЛЪЖЕШ, ЧЕРВЕНА ***!!!!ОС-ТА-ВКА !!!
7
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ОСТАВКА ЩЕ ПОДАВАТ ТОЙ ЗАКОН ИСКАЛ! ПОМНИМ ЛЪЖИТЕ,ОПОРНИТЕ ТОЧКИ,МАНИПУЛАЦИИТЕ ОТ СТРАНА НА ЙОВЧЕВ ГАФОВЕТЕ!
6
0
 
24
 
! Отговори
Dinosaurus преди 9 години
Аз пък искам 250 000-те работни места, щото някой трябва да работи и плаща данъците, с които се издържа МВР и целия държавен апарат, че и НС, нали? Искам адекватно здравеопазване, образование, нормална заплата, пенсии... все неща за които плащам данъци! Искам детски за децата на работещите, а не стимул за безотговорността на ромите...искам! Но кой съм аз? Обикновен данъкоплатец...кой се интересува? Важните са полицаи, депутати Делян Пеевски и всички мутри, Мая М, Кутев, Местан...продънете се!
5
1
 
15
 
! Отговори
NORM преди 9 години
Овчев още не е разбрал,ГЕРБ вече обявиха,че са готови с промените в закона за МВР.
4
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЕДИН КАТУН КУ.ВИ 25 ГОДИНИ СЕ КАРАТ КОЯ Е ПО ЧЕСТНА. ЕТО ЗА ТОВА ГЛАСУВАТЕ ВЕЧЕ 25 ГОДИНИ. САМО СЕ ЧУДЯ ДА ЛИ И ВИЕ КОИТО ГЛАСУВАТЕ НЕ СТЕ СЪЩИТЕ КУ.ВИ ЗА КОИТО ГЛАСУВАТЕ?
3
1
 
22
 
! Отговори
Полицай преди 9 години
Овчев време е да станеш клиент на цацаратурата защото ние искаме ти да си получиш заслуженото за всичко което надроби в службите. Времето на истината идва.
2
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И какво променя новият закон? 50-60 годишни милиционери и бивши комунисти на ръководни места, които по цял ден търкат бюрата си и си пресмятат трудовия стаж в 1-ва категория, и 20-те брутни заплатки при пенсиониране. Работодателят дори няма да има право да прекрати трудово-правните отношения с търтеите и ще ги държи до навършване на пределна възраст. Пълна порнография. А навън вълна от хиляди безработни млади хора. Законът със сигурност ще бъде изхвърлен от всяко следващо правителство.
1
2
 
16
 
! Отговори
Черен Петър преди 9 години
Когато милиционерите станат полицаи наистина, а не само по надписите на униформи, управление и коли - системата ще стане стабилна и адекватна на нуждите на страната и МВР.Сега кво шъ прайм бе?