Ако има преговори след изборите, те ще бъдат публични!

Борисов обаче е убеден, че партията му ще има мнозинство
Обновена: 26 юни 2014 20:00 | 26 юни 2014 19:40, Красимир Ангелов
160
Ако има преговори след изборите, те ще бъдат публични!
Снимка: БТА, архив

"Ако се стигне дотам, че да се водят преговори, те ще бъдат публични", заяви пред журналисти в Брюксел лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, в коментар на въпрос дали са възможни преговори между партии след провеждането на предсрочните парламентарни избори.

"Аз съм убеден, че ГЕРБ ще направи мнозинство в следващия парламент. От безумията, които се случиха в държавата, ще бъдем много по-силни от преди. Ако се стигне дотам, че да се водят преговори, те ще бъдат публични, ясни, с подписани споразумения, с гаранции за партиите, избирателите и всичко останало", категоричен бе лидерът на опозицията, цитиран от "Фокус".

Според него до такъв сценарий може да се стигне само ако няма достатъчно висока избирателна активност. "Само за такъв вариант, да не ме разберете грешно. Затова мобилизация, максимум високи резултати, за да има политическа отговорност на този, който управлява", поясни Борисов.

Още по темата
На въпрос дали допуска коалиция с ДПС, лидерът на ГЕРБ каза, че не допуска никакви коалиции преди изборите, иначе “всички партии сега могат да се втурнат да правят предизборни коалиции”.

Борисов коментира отново и днешното провалено заседание на парламента заради липсата на кворум. "Свикнали сме управляващите да се оправдават с ГЕРБ", заяви Борисов.

"Мнозинството е работата на партиите, които искат да управляват. В случая, сутринта се карах на моите, че обидени от изказванията на Антон Кутев, на Мая Манолова и т.н., малко детински не влязоха в залата и ни поставиха в неизгодно положение", посочи той.

Лидерът на опозицията обаче увери, че неговите депутати утре ще бъдат в парламента и заседание ще има. „Утре ще бъдат там – ще влязат, могат да разчитат 100% на нас”, посочи той.

На въпрос дали него и неговите партньори от ЕНП са притеснени от желанието на Дейвид Камерън да се избегне сегашната процедура за номиниране на председател на ЕК и какво е мнението на ЕНП, Борисов каза: „Имаме категорична позиция. Нашият кандидат е Жан Клод – Юнкер. Европейските социалисти също го подкрепиха, така че дори да не е единодушно избран, има си традиция – партията победител излъчва председател на Европейската комисия. Това не е политическо назначение, то си е резултат от избори”, аргументира се Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още по темата: Бойко БорисовНСкворум
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
4
 
4
 
! Отговори
Мария преди 9 години
И Меркел е в коалиция със своите опоненти. Разлика с нас обаче, е, че не сме узряли достатъчно, а и с българските комунисти не трябва да бъдат в управление. Убедена съм в това и ако имах възможност бих предложила да се забранят със закон.
104
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ako tozi negrsmoten I kraino prost no bezumno alchen chovek ni se natrese otnovo kato premier, tezi koito nqkak si mu vqtvat mnogo skoro shte usetqt negovata grija za "matriala". Tazi naistina greshka na pritodata shte vi razigrae takuv scenarii kolko e zle vsichko, kato razgrabvaneto ot nego I shaikata mu shtee skorostno, zashtoto nqma shans da izkara pulen mandat. Prichinata e v nepodgotvrnostta mu, alchnostta I sebichnostta. Toi shte izbqga v USA kato nerabran no s milqrdi za smetka na Bulgar
103
3
 
8
 
! Отговори
Българин преди 9 години
" Всеки народ си заслужава управляващите "Толкова ли сме грешни българите ,че трябва да ни управляват такива неграмотници като Бойко Борисов? Забравихме ли "изпълненията" му ,забравихме ли тъпия му "нарцисизъм",забравихме ли простотията му ? Явно -да,след като отново му поднасяме властта на "тепсия"
102
0
 
1
 
! Отговори
до 123 преди 9 години
Не е сигурно при висока активност дали РБ с тези 6%,а явно това им е потенциала,дали ще влязат в парламента.Същото важи и за АБВ.Четири сигурни партии,като вместо Атака,ББЦ.
101
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
аз не съм убеден - на дав поредни избора паритята му излиаз с около 30 проценат при това на евроизбориет изкуствено му се завишиха процентите, защото хората не гласуваха, е как тогава ще има 51 проценат на парпламентарни? при такива силин разултати на ББЦ и РБ иДПС само те му вземат 20 проценат а има и разпределяен на гласове, а БСп и АБв също са окоол 20 процента....да не говорим че има и по-дребин играчи...
100
2
 
9
 
! Отговори
? преди 9 години
Няма да имаш пълно мнозинство,защото разочарова голяма част от избирателите си,като ги обрече буквално на глад.Дори и това да стане,вдигнете ли тока,замразите ли доходите,паднат ли заплатите,това ще бъде най-краткото управление в историята.
99
1
 
9
 
! Отговори
TerminatorOfTrolls преди 9 години
Повече никога публичния дом в който ни превърнаха ГЕРБ и БСП!
98
2
 
7
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ ОРЕШАРСКИ преди 9 години
ТОВА КАЗВА СУРАТА ДНЕС, ЗА ДА СЕ ХАРЕСА. АКО ГРУПИРОВКАТА МУ СПЕЧЕЛИ И С 1%, ПОЗНАЙТЕ АКВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ - ЩЕ ПЛЮЕ И ХРАЧИ, ЩЕ ОБВИНЯВА, ЩЕ ЛЪЖЕ, ЗА ДА СЕ ДОКОПА ДО ВЛАСТТА, ЗА ДА КРАДЕ/А ДА ЛЪЖЕ И КРАДЕ, КАНДИДАТЪТ НА МУТРЕНСКО ДАЛАВЕРАДЖИЙСКИТЕ "НАУКИ" УМЕЕ НАЙ-ДОБРЕ/. САМО ЩЕ МЕЧТАЕМ ЗА ОРЕШАРСКИ, КОЙТО Е ДОЦЕНТ, ИСТИНСКИ, А НЕ КАТО МУТРАГЕНА И ВЛАДЕЕ ТРИ ЕЗИКА, А ТЪПАТА МУТРА И БЪЛГАРСКИ НЕ ЗНАЕ. ДОЛУ МУТРАТА, ЦЕЦО МУ, ЦЕЦКА МУ И ВСЯКАКВА ГЕРБАДЖИЙСКА ДАЛАВЕРАДЖИЙСКА ***.
97
1
 
3
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 9 години
И аз само да кажа на предните писачи! Само абсолютно *** човек или платен *** може да пише политически коментари в 4-5 часа сутринта! Разбирате ли какво искам да ви кажа?***!
96
5
 
0
 
! Отговори
an.elica преди 9 години
ЛИДЕР- Човек,който е адаптивен,комуникативен и реално приспособим към новости и положителни промени с цел по-добра съвмесна работа.Обидите са градивна критика и респект за тези,които са сигурни,че отправения упрек засяга тях самите,а не да описва собствения недостатък на упрекващите,които изхождат от себе си съдейки поведението на засегнатите.Властта е отговорна за силни и перспективни водачи каквито се доказахте на изборите за европейски депутати.Тази партия е ПОБЕДИТЕЛ и за БЪЛГАРИЯ.
95
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименИскам само да кажа, че в момента не съм в БГ и всеки ден влизам в Днес.бг и абсолютно всеки път има ново изказване на Боко- Тиквата и почти всеки път е обратно на предходното. Не мога да разбера как може някой да симпатизира на тази сбирщина от мошенници наречена ГЕРБ. Трябва да си доста глуповат като самия Боко, че да го харесваш НАИСТИНА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
94
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много *** червени,бе.Пак някаква манипулация мътят управляващите,но явно се озорват в напъването.Страшно искат да орезилят друг,освен себе си,но не им се получава.Моника Хохегер е ангажирана с новия дом в Брюксел и зацикля с опорните точки,пък другарите й издишат.Мая,Корнелия,Кутев,Буруджиева,катаджията,пича,Румен Овч.,лидера в съдебните тарикатлъци Софиянски,Йордан Цонев и другите уплашени от предстоящите промени стари муцуни са в абсолютен шок.Бареков и тв7 са в нокдаун.Успехът е за ГЕРБ.
93
1
 
3
 
! Отговори
иван преди 9 години
ако не размисля до тогава...а може и да забравя...
92
24
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ВЯРВАМ САМО В ГЕРБ!
91
4
 
19
 
! Отговори
Кристиян преди 9 години
Толкова много изказвания на Борисов прочетох, че вече се чудя кое е реално и кое не. То това му е целта.
90
15
 
9
 
! Отговори
do 104 преди 9 години
*** другарю,гласуват за дпс,барека и за вас.Българите и то образованите и успелите,гласуват за ГЕРБ.Що ли е така?бас държа,че кутев няма опорна точка по този въпрос.
89
8
 
10
 
! Отговори
Бараката преди 9 години
да се обзалжим че Бойко няма да не министър председател
88
11
 
7
 
! Отговори
Пешо преди 9 години
Това ще рече че повечето *** ще гласуват за тупана!Мнозинството годподин Плондир не ви иска и не гласува защото всичките политици сте комунистически ***!
87
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
борисов трябва да бъде разстрелян от снайперист като се снима за домашния си албум.
86
5
 
5
 
! Отговори
до 101 преди 9 години
и аз така искам но ми кажи как ще стане?